#81

803 97 19
                                    

Ik wil hem zo graag vergeven maar hij moet beseffen wat hij mij allemaal heeft aangedaan..
-

Perspectief ilyas.
Ik open mijn ogen zodra ik geen asya naast me voel liggen in bed. Ik kijk naar het balkon en zie der tegen de rand aangeleund voor zich uitstaren.

Het is al zo'n twee dagen geleden dat karim op bezoek is geweest om zijn excuses aan te bieden. Sinds dien gedraagt asya zich heel raar. Ze lijkt zo depressief zonder hem. Ik heb haar geprobeerd te overtuigen om hem te vergeven maar ze wilt het niet. En ik ga het haar ook niet blijven dwingen. Ik begrijp haar wel. Wat hij ons heeft aangedaan is veelste erg.

Ik sta op en loop naar der toe. 'Asya' zeg ik kalm. Ze kijkt me aan en barst in tranen uit. Ik neem der in mijn armen en sus der stil. 'Ik mis hem zo ilyas. Ik mis gewoon hoe mijn broer is. Zijn aanwezigheid' fluistert ze. Ik veeg haar tranen weg en neem haar gezicht in mijn armen. Langzaam met mijn duim veeg ik de natte plekken onder haar ogen weg. 'Niet huilen schatje je hebt al genoeg pijn geleden'

'Ik wil het hem vergeven maar het hoort niet. Hij moet echt begrijpem wat hij ons heeft aangedaan. Als ik hem nu ga vergeven lijkt net alsof alles wat er is gebeurd mij niet boeit.' Snikt ze. Ik wrijf over haar rug en til der op.

'Wat ga je doen?' Vraagt ze geschrokken. 'We gaan praten' zegt ik en leg haar op bed neer.
'Waarom ik heb gezegd wat er is'
'Asya ik kan aan je zien dat je over meer wilt praten, dus kom op vertel wat je nog dwars zit' zeg ik. Ze lacht verlegen.

'Ilyas ik zit hier al lang over na te denken maar ik wil graag dat je weer gaat beginnen met voetbal' zegt ze. Ik kijk haar niet begrijpend aan. 'Hoezo?'
'Ik wil gewoon ons oude leventje weer terug, jij die voetbalt, ik die elke dag nutteloos voor de tv hangt enzovoort' grapt ze.

'Ik denk niet dat het handig is. Over een paar maanden zal je bevallen en hebben we een kind. Ik denk dan niet dat je staat te wachten op een man die elke dag en nacht weg is om te voetballen' zeg ik. 'Je hoeft toch niet dag en nacht weg te zijn' zegt ze. Ik zucht en kijk voor me uit. 'We zien wel asya als er genoeg tijd over is kan ik misschien met mijn teamleider praten' zeg ik.

Asya knikt en legt haar hoofd op mijn schouder. Ik sla mijn armen over haar heen en druk der stevig tegen me aan. Ze kijkt levenloos voor zich uit en plots springt ze overeind.

'Ilyas!' Gilt ze met haar handen voor haar mond. 'Wat? Heb je pijn?' Vraag ik bezorgd. 'Vandaag hebben we een echo!' Roept ze. Ik frons 'een echo?'
Ze knikt met haar hoofd. 'Kom we moeten ons aankleden we hebben nog 20 minuten' ze duwt me uit bed.

Lachend kleed ik mezelf om en help asya ook met omkleden. Ik til haar op en loop naar de auto toe en zet haar er in.

We rijden snel naar het ziekenhuis.

Als we daar zijn aangekomen lopen we naar de juiste afdeling.

'Aaah asya en ilyas ik verwachte jullie al' zegt de gynaecoloog en schud ons de hand. We glimlachen en lopen de kamer binnen.
Asya gaat zoals gewoonlijk op het bedje liggen de vrouw smeert wat gel op haar buik.

'En wat wordt het?' Vragen asya en ik tegelijk. 'Het wordt een meisje' zegt de vrouw. Asya kijkt me blij aan en houdt mijn hand stevig vast. Tranen van geluk stromen over mijn wangen heen. Ik krijg een meisje!

Nadat de echo is gedaan lopen we weer richting de auto. We zijn beide zo blij dat we een meisje krijgen. 'Zullen we ergens wat drinken?' Vraagt asya. Ik knik en staar der aan. 'Wat is er?' Vraagt ze en trekt een raar gezicht. 'Besef we krijgen gewoon een meisje' zeg ik vol met geluk. Asya knikt en wrijf over haar buik.

Ik pak haar hand en plant een kusje er op.

'Zullen we dan maar gaan en de rest verassen' zegt ze. Ik knik en start de motor. We rijden snel langs een terrasje.

'Wat wil jij?' Vraag ik en houdt de menu kaart omhoog. 'Ik neem de fruit smoothie' zegt ze en wijst het aan op de kaart. Ik knik en bestel voor mezelf een cola. Als we ze hebben gekregen lopen we terug naar de auto en rijden richting huis.

Als we thuis zijn aangekomen treffen we karim aan op de stoep voor ons huis. Hij ziet er niet goed uit...

~

Ik ben denk ik van plan om een deel twee te gaan maken maar dan over het dochtertje van asya en ilyas.
Lijken jullie dat wat of willen jullie een ander verhaal hebben?

Let me know!

Xx

Zakaria & IlyasWhere stories live. Discover now