Kérdezd az írót 2.!

403 29 13
                                    


Halihó kedves olvasóim! Napról napra egyre több kérdést kapok a történettel és szerény személyemmel kapcsolatban, és ezek a kérdések egyre csak gyűlnek és halomba rakódnak. Most úgy döntöttem ideje ebből a halomból szemezgetni, hiszen vannak olyan talányok amiket sokszor feldobnak nekem és már kicsit unalmas egyenként de többször leütni ugyanazt a labdát. ( A kérdéseket a gyakoriság sorrendjében fogom írni). Tehát kezdjünk is bele:

1. Mi lesz Tinwerín és Legolas szerelmi szálával? ( ezt tőletek 10 szer kaptam meg, örülök, hogy érdekel ^^):

- A történet hálóját kusza szálak szövik, bármi elképzelhető. Nem akarok semmi konkrétumot írni, hiszen lelőném a történet (egyik) csattanóját.

2. Bele fogsz folyni a Nagy Esztendőkbe, a Gyűrűk Ura cselekményébe?

- Igen, tervezem.

3. Tinwerín benne lesz a Gyűrű Szövetségében?

- Nem igazán értem miért is érdekel titeket ennyire... (irónia). De leginkább ezt egy igenis meg nemissel tudnám megválaszolni. De ha nagyon a tényeket akarom nézni akkor nem.

4. Hogy tudsz ilyen remekül rímelni? ( ahaj de arik vagytok <3 )

- Azért ne essünk túlzásokba. Örülök, hogy szeretitek a rímes írásaimat, de vannak nálam jobbak is. Hogy, hogyan? Nem igazán tudom megmagyarázni...csak úgy jön.

5. Ahhoz képest, hogy már közel a 45. fejezetnél tart a történeted és összesítve 68 fejezet van nem túl nagy az olvasottságod ez zavar?

- Hát voltak olyan idők amikor mások írásaihoz hasonlítottam a történetem a nézettség terén és kicsit csökkent az önbecsülésem ilyen tekintetben. De amikor beleolvastam azokba a történetekbe akik pl 38.5 K-nál tartanak egyből rájöttem, az enyém sokkal színvonalasabb. ( TISZTELET A KIVÉTELNEK!). Úgy gondolom én egy igen szűk réteghez szólok az írásaimban, és egy még szűkebb réteg az aki meg is érti ezeket. De amíg egyetlen ember is van aki olvass, addig élni fog a történet. Mert azért az egy emberért is megéri írni!

6. Miért ilyen halál központúak a verseid és a rímes szövegeid?

-   Ezen már én is gondolkodtam... Nem vagyok (annyira) elvont személyiség és a gondolataim sem a halál és a végzett körül forognak. Csupán a történet fő mozgató rugói közé tartozik a sors, a végzet és a halál jelenléte.

7. Mi az amire írói szemmel „ugrassz"?

- „Lessz" és társai... Volt balszerencsém belefutni pár ilyen történetbe... A másik pedig: A T.t-nek (Tünde történetnek) köszönhetően eléggé otthon vagyok a Gyűrűk Urában. És néha belebotlok olyan fanficekbe amik sorozatos ellentmondásba keverednek önmagukkal ilyen téren, és logikátlanul vannak felépítve (és ha még helyesírási hiba is van...azonnali halál. Sajnos vannak ilyenek). Ilyenkor kicsi Laeriel megpróbálja nem fejbe lőni magát, és építő kritikát írni. Hiszen az ilyen íróknak fejlődni kell, és nem lenéző hanem építő kritikára van szükségük. Azt ők döntik el, hogy megfogadják-e avagy sem.

8. Hány éves vagy?

- Miért kíváncsi erre ennyi ember?!

9. Míriel hány éves?

- Öhööö...öm...háááttt. Huh. Sok-sok 😂😁
Maradjunk annyiba, hogy jól tartja magát a drágám.

10. Mik a terveid Argaladdal?

- Nem nyilatkozom.

11. Szerintem mi kell egy jó történethez?

- Az adott témában való tájékozottság, fantázia, fogalmazási kézség. ( Esetekben helyesírási szótár)

12. Mi vonz az írásban?

- Kicsit a szereplőim által ellátogathatok egy másik világba, amit végül is én alakítok. Nagyszerű érzés. Úgy érzem, itt is kibontakozhatok.

13. Tinwerín milyen vala?

- A valáknak nincsenek csoportjaik, mivel csak 12-en vannak ( 13, ha Mírielt is beleakarom számolni mint sajátot). De ha a tényeket nézem, mint: az édesanyja teremtette a csillagokat, az apja a szelek ura. De még ugye ott vannak az áldások is, illetve a Nagy Muzsika. Természetesen a legkedvesebb neki is a csillag fény, de beszél az állatokkal és a növényekkel.

14. Hogy jött az ötlet Míriel karakteréhez?

- Nem szerettem volna unalmas egyéniséget. Az isteni származás ötlete a történet közben pattant ki a fejemből, de szerintem nagyon érdekes csavart hozott.

15. Messzi még a vége?

- Nem tudom... Sajnos közeleg. De minden jónak egyszer vége szakad...

16. Kaptál valaha negatív kommentet?

- Szerencsére nem.

17. Miért pont a Gyűrűk Ura témában kezdted el az írást?

- Igazából nem ez az első művem, csak az első nyilvános. A Gyűrűk Ura világa, amióta csak láttam és olvastam a trilógiát vonzott.

18. Voltak mélypontok a történetben?

- A nyolcadik fejezetnél úgy döntöttem abba hagyom, mert fellángolásnak találtam, értelmetlen, összefüggéstelen műnek amire senki sem kíváncsi. ( Akkor még csak a blogon voltam jelen, és ott szinte senki sem olvasott). De valahogy nem bírtam elengedni Míriel kezét, így láss csodát már a 44. fejezetet fogom elkezdeni írni.

19. Szeretnél más témában írni?

- Még ezen nem gondolkodtam. Nem szeretnék belekapni dolgokba, hiszen akkor úgy gondolom nem tudjuk őket alaposan elvégezni. Én szeretek igényes, szép munkát kiadni a kezeim közül.

20. 18+?

- Kedves, ez nem olyan történet...

21. Gyűrűk Ura fanként mi az amiért valakinek a torkát szeged?

- Sok dolog szóba jöhet. A legutóbbi a padtársam beköpése volt angol órán. A tinik olvasási szokásairól volt egy olvasmány a könyvünkben, és benne volt a Harry Potter, Gyűrűk Ura stb... És a tanárnő visszakérdezz, hogy ki írta a Gyűrűk Urát. Padtársam lelkesen jelentkezve válaszol: J.K Rowling...

~~~

Kérdéseket továbbra is szívesen fogadok! ^^ Remélem jól telnek az ünnepek, a legközelebbi részben találkozunk! :)

~Laeriel~

A fény árnyéka (Gyűrűk Ura fanfic)Where stories live. Discover now