Laeriel, a technika ördöge...

296 26 10
                                    

... avagy, hogy okozz szívrohamot több, mint 200 embernek pár perc alatt.

Kukucs, minden kedves vándornak, akiknek az elmúlt egy órában több, mint százszor pittyegett a telefonjuk, mert drága Laeriel "új" fejezetet publikált!

Hát igen, informatikus sem leszek...

Első körben elnézést szeretnék kérni eme kis kellemetlenségért, a problémát orvosoltam, és immár mind a 86 fejezet, hiánytalanul ismét megtekinthető. 

Szintén első körben, - mert ez legalább olyan fontos, mint az előző mondat - szeretnék ismét köszönetet mondani Nektek! Sokan írtatok nekem, reagálva arra, hogy csak az 1. fejezet látható, ráadásul átbétázott formában. Igazán meghatódtam azon a támogatáson és lelkesedésen, amit a komentekben/üzenetekben kaptam tőletek... Csodásak vagytok, és nagyon köszönöm ezt a lelkesítést! Képesek lennétek elölről kezdeni... Gyerekek... tényleg szóhoz sem jutok, de azt hiszem, könnyes lett a billentyűzetem.  

Piszokul szégyellem magam, de innentől már nem titkolom tovább. Megérdemlitek, hogy megosszam veletek azt, amit már fél éve tervezgetek, és aminek következtében ez a kis affér becsúszott. 

Sokat tudok Tolkien világáról, azonban még mindig vannak olyan dolgok, amik nekem is meglepetést okoznak, így, közel öt év után. És valószínűleg még lesznek is...

No de, khm. Tehát mostanság olvastam pár olyan tanulmányt, és kiegészítő könyvet, amik által kissé másképp tekintek Tolkien univerzumára. Sok új dolgot tudtam meg, amik e történetet is befolyásolják. Úgy érzem, hogy annak ellenére, hogy én fanfictiont írok, hűnek kell maradnom a professzor által felépített világhoz. Ez az egyik indok.

A másik pedig (kissé hasonló ok) az, hogy szeretnék minőségi munkát kiadni a kezeim közül. Évek teltek el azóta, hogy megírtam az első fejezetet. Azóta rengeteget fejlődtem az írás terén is, és így visszatekintve, az első (jó)pár rész erős javításra szorul. (Szóismétlések, logisztikai hibák, helyesírás...) Ezt tervezem megejteni, ma átírtam az 1. fejezetet. (És közben sikeresen majdnem letöröltem az egész könyvet wattpadról... khm... mellékes megjegyzés. ^^")

Summa-summárum, ennek a nagy munkának ma láttam neki. Az a cselekmény, amit Ti eddig ismertetek lényegében nem fog megváltozni. Igyekszem megtartani az ikonikus jeleneteket, mint például az átlyukasztott ing története Legolas barátunknál, vagy a páros látogatása a törpöknél. Csupán átfogalmazom őket, kijavítom a hibáikat, egységesítem a fejezeteket. Ha szeretnétek, újra olvashatjátok, a visszajelzéseket e téren is szívesen fogadom.

Ami az új fejezetet illeti... A cselekmény összetettsége miatt az írás egyre időigényesebb, mert tulajdonképpen négy szál fut/ fog futni egyszerre. Újra olvasom a könyveket, útvonalakat tervezek, napra pontosan megírom az eseményeket. És csak ezután következik a tényleges gépelés... Kérlek nézzétek el nekem a másfél hónapos kihagyásokat. Remélem kárpótol majd a 87. fejezet, ami karácsony környékén érkezeik (ha minden jól megy)! :)

Az utolsó, fontos bejelentés pedig nem más, minthogy a Tünde Történet januárban 3 éves lesz! Borzongató belegondolni, hogy már három éve... Tehát, közeleg a születésnap, és mivel ezt a sikert Nektek köszönhetem, úgy gondoltam, illendő, hogy Ti mondjátok meg, mit "kapnátok" szívesen ajándékba. Remélem értitek ^^" Öteletek várok komentben és üzenetben is :)

Köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta ezt a gyors helyzetjelentést! 

Hatalmas ölelés nektek! <3

~Laeriel~



A fény árnyéka (Gyűrűk Ura fanfic)Where stories live. Discover now