Múlt, jelen, jövő

796 45 17
                                    

Üdv minden kedves olvasómnak, követőmnek, és mindazoknak, kik idetévedtek, s most e sorokat olvassák!

Bizonyára észrevettétek, hogy több, mint egy hónap telt el azóta, hogy frissítettem volna. Röstellem... És mivel ennek nagyobb dolgokhoz van köze, mik már Titeket is érintenek, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. 

Nos, mint azt valamennyien tudjátok, a történet cselekménye valahol a Két Torony környékén jár, ami már a Gyűrűk ura cselekményének a közepe. Ez pusztán annyit jelent, hogy közeleg a vége. Három éve írom, és sok, súlyos hibát vétettem, amikre nem vagyok büszke. Viszont szeretném, ha a befejezés kielégítő lenne, igényes, Tokien hű, mégis eredeti. Szeretném, hogy miután elolvastátok, azt gondoljátok "Igen, ez...ez nem is volt rossz"

Márpedig ehhez olyan előzmények kellenek, amik megadják az irányt. Sajnos ezek nincsenek meg, ami az én lelkemen szárad. Azonban már megint rébuszokban beszélek... ehj. A tények ridegek és szárazak, nem kedvelem őket, de ki kell mondani mind. 

Az első harminc fejezet biztos, hogy bétázáson fog átesni. Ennek előjeleit már felfedezhetitek, mivel az első öt rész már készen van. A hatodik valószínű, hogy ma felkerül, és így tovább. Ennek mint már mondtam, az az oka, hogy nem érzem eléggé színvonalasnak, jónak, Tolkien-hűnek őket, nem érzem méltónak arra, hogy megírjam a befejezést. A cselekmény fő szála megmarad (tehát Míriel-Legolas központú lesz, szóval ha szeretnétek nosztalgiázni, akkor is érdemes újraolvasni), a karaktereket tervezem jobban kidolgozni, illetve kijavítom a helyesírási, logisztika, esztétikai hibákat. Az első harminc rész a biztos, ám valószínű, hogy továbbmegyek a logisztika és történetvezetés miatt.

Nem tudom úgy folytatni a történetet, hogy mögöttem az út gödrökkel és kövekkel teli. Remélem megértitek... Megtisztítom, elsimítom az utat, és akkor a még megmaradt, pár méter is igényes, könnyen járható lesz. Az, hogy ez mikor jön el, még a legbölcsebbek se tudják, azonban én igyekszem, mert tartozom nektek egy minőségi befejezéssel! :)

Köszönöm, hogy végigolvastad!

~Laeriel~

A fény árnyéka (Gyűrűk Ura fanfic)Where stories live. Discover now