2.rész

19.4K 799 6
                                    


Nem akartam a parkban futni, mert tudtam, hogy Grétiék ott vannak, ezért csak random mentem az utcákon. Nagyon jó érzés volt, mint mindig. A futással kikapcsolódom és csak én és a zene vagyunk. Bár most annyira ez nem volt jó, mert a parkban jobb a levegő és kevesebb ember van, de leszartam. Néha elgondolkoztam azon, amin már sokszor: "Nekem sose lesznek szüleim, mert ilyen nagy "gyereket" már nem vesz örökbe senki", de sosem tudtam miért agyalok ezen, hisz én imádok ebben az árvaházban lenni. Csak hát mégis csak jó lenne egy apa meg anya, esetleg egy testvér.

Mikor hazaértem Gréta még mindig nem volt otthon. Elmentem gyors lezuhanyozni, majd kifele jövet találkoztam az én barátnőmmel. Megöleltem, majd rögtön leültettem az ágyra és beszámolót követeltem.

- Hát jó. Először is, nem volt olyan jó, mert 10 percet késett és végig éreztem rajta a füst szagot, szóval gondolom cigizni volt. És te is tudod, hogy utálom a cigit. De aztán jót beszélgettünk és a játszón sokat röhögtünk, majd megemlítette, hogy jó a seggem. -mondta Gréta, mire felnevettünk.

- Ezt eddig is tudtuk. -röhögtem el magam.

- Amúgy tök éhes vagyok és mindjárt úgyis vacsora. Megyünk? -kérdezte, mire rögtön bólintottam.

Az asztalnál az volt a fura, hogy Dani (aki eddig Gréta mellett ült) helyet cserélt Balázzsal. Hát jó, én itt felesleges ember leszek. Vacsora közben Szinti megbökött.

- Összejöttek? -kérdezte huncut mosollyal.

- MÉG nem. -emeltem ki a MÉG szót.

Ezután felmentünk. Én telefonoztam, Gréta pedig elment fürödni. Mikor visszajött, beszélgetni kezdtünk.

- Amúgy mit mondunk, hova kell holnap mennünk? -kérdeztem.

- Mi? -válaszolt kérdéssel kérdésre.

- Tudod, holnap van Flóra szülinapja. És én biztos nem ünneplem vele. -forgattam meg a szemeim.

- Jaaa..hát izé..szóval nekem mindenképp lent kell lennem, mert Liza néninek segítenem kell és már megígértem. Tudod így plusz pontom van nála. -röhögte el magát. Én is magamra erőltettem egy mosolyt.

Másnap már mindenki a bulira készült. Én mint mindennap, lementem reggelizni. Egyedül voltam, mert mindenki el volt valamivel foglalva. Ezután felmentem készülődni.

^Pár órával később^

Mindenki lent ünnepel, de én fent ülök a szobámban. Hogy ne unatkozzak, elővettem féltet gitáromat és énekelni kezdtem. Az ajtót résnyire nyitva hagytam, hogy halljam, ha valaki szól nekem. A dalom közepén azt vettem észre, hogy valaki az ajtó mögül hallgatózik.

Váratlan változások (BEFEJEZETT)Where stories live. Discover now