8.rész

15.4K 754 13
                                    

Kikerekedett szemekkel néztem rá. Hogy érti, hogy a halott lányának?!

-Tudod Lucy után terhes lettem, de belehalt a szülésbe. Lucy mindig megkérdezte, hogy hol van a húga és én mindig azt mondtam neki, hogy a felhők közé szállt egy gyönyörű helyre, ahonnan nem fog visszajönni. Ez miatt szomorú volt. Peterrel elhatároztuk, hogy örökbe fogadunk egy lányt, hogy Lucy ne legyen szomorú. De nem akartunk nála kisebbet, mert mi sem vagyunk már olyan fiatalok-mesélte kicsit könnyezve.

-Sajnálom!-néztem rá őszintén, mire ő csak mosolygott egyet, majd felpattant.

-Még nem is láttad az egész házat.

Körbevezetett. A ház mellett volt egy erdő, ami kicsit valljuk be, hogy ijesztő. Van egy hatalmas kert, amibe van medence meg egy nagy fa amin játszóház van. A lakásban két fürdőszoba: egy a földszinten, egy pedig az emeleten. 5 hálószoba van: enyém, Lucyé, Bené, Saraéké és egy vendégszoba. Meg ugye van a konyha meg a nappali. Ekkor azt hittem, hogy be is fejeztük a körbevezetést, de ekkor lementünk egy lépcsőn. Azt hittem pince van lent, de nem. Egy kisebb nappali volt egy kanapéval, dohányzó asztallal meg billiárddal. Ha jól láttam Darts és még néhány játék is volt ott, de nem tudtam rendesni körbenézni, mert valaki csöngetett, mire felrohantunk.

Sara kinyitotta az ajtót, majd a nyakába ugrott Lucy, mögötte pedig fáradtan jött Ben. Lucy odajött hozzám, majd elkezdett " beszélni" velem, de nem értettem semmit, amin jót nevetett. De úgy látszott, hogy valami fontosat akar mondani. Hátranézett, hogy Sara és Ben mit csinálnak. Ben a hűtőben kutakodott, Sara pedig kérdezősködött tőle. Lucy hirtelen megragadta a karomat, majd felrohant velem az emeletre. A szobájában meg fogott egy lapot, amire írni kezdett. Ên addig leültem az ágyára és a fényképeket nézegettem. Egyszercsak odajött és odaadta a papírt.

"Van egy új fiú az osztályban és tök szêp. Szeretnék holnap szép lenni neki. Eljössz velem a plázába? De anya nélkül mert nem akarom elmondani neki. Tök ciki lenne"

Annyira cuki volt, amit írt. Rögtön bólógatni kezdtem, majd én is írtam a lapra.

"De elöszőr menj le enni. Addig én elkészülök;)"

Meglátta és köszönésképpen boldogan mosolygott rám, mire széttártam a karom egy ölelésre, amit elfogadott és jó szorosan hozzám bújt. Annyira aranyos volt. De egy másodperc alatt már le is ért a konyhába, szóval indulhattam öltözni.

Felvettem egy világoskék farmert és egy félujjú virágos felsőt, aminek a háta kicsitt lejjebb van. Ezután felkentem szempillaspirált, majd kiengedtem a hajam hullámokban. Elraktam a telefonom meg pénztárcám és mehettem is.

Lent Lucy még ebédelt, ezért leültem mellé. Persze Ben, ahogy meglátott felment. Annyira rosszul esik, hogy utál. Csak tudnám miért, mikor semmit nem tettem.

Sara elvitt minket szerencsére, aztán mondta, hogy hívjük fel, ha végeztünk. Lucy megfogta a kezem és felnézett rám. Én rámosolyogtam, majd bementünk a plázába. Az összes ruhaboltba bementünk és vett két egybeszoknyát. Ezután fagyiztunk egyet, ahol ismerős arcokkal találkoztunk.

Váratlan változások (BEFEJEZETT)Where stories live. Discover now