2/11.rész

3.7K 184 2
                                    

Torta evés után, jöhetett az ajándékosztás, ami megint a mi szobánkban történt. Természetesen mindenki ajándékának nagyon örültem. 

- Én akartam utoljára átadni. - szólalt meg Dani. - Boldog szülinapot Malacka! - erre átnyújtott egy sört nekem, amit nem nagyon értettem. - Mivel 16 lettél, ezért végre te is vehetsz sört magadnak. - vigyorgott.

- Öhm kösz. - kuncogtam. 

- Csak szivatlak. Itt az igazi ajándékod. - nyújtott át egy Jack Danielses üveget. 

- Köszi. - adtam puszit neki. 

- Ezt megihatjuk a ma esti buli előtt. - húzta félmosolyra a száját.

- Milyen buli előtt? - kíváncsiskodtam. 

- Utána néztem interneten, hogy melyik klubbokba lehet bemenni tizenhattól. Például ami ott volt a múltkori mellett, abba ma pont egy tizanhatos buli van. - vigyorgott.

- Pontosan. - mondta Ben. - Szóval kezdhettek készülődni. 

- Még minek? - kérdezte Mustafa.

- Mert a lányoknak egy órába telik.

- Ja igaz. - forgatták meg a szemüket a fiúk, mire mi is. 

- Na de akkor ti mehettek a szobátokba. - tessékelte ki őket Szinti.

- De várjatok! - szólt Gréta. - Én még nem vagyok 16! Hogy fogok bejutni?!

Ahogy láttam kicsit pánikba esett, amit nem értettem, hisz tudta, ha ő nem tud velünk jönni, akkor mi sem megyünk, hanem kitalálunk valami mást.

- A gáz az, hogy még én is csak 15 vagyok... - esett le Márknak is. 

- Nyugi. Akkor majd valahol máshol bulizunk. - kacsintottam nekik.

Miután a fiúk elmentek, rögtön készülődni kezdtünk és kiválasztottuk egymásnak a ruhákat meg a sminket. Julia is elmondta közben véleményét, de mivel mindig az ellentétét mondta a mi véleményeinknek, ezért nem nagyon foglalkoztunk vele. Aztán jött ő. A végén teljesen más smink és ruha volt rajta, mint amit mi mondtunk neki. De mindegy is. Ha ő így jobban érezte magát...

Grétáék direkt utoljára hagytak engem. Utáltam, hogy a szülinapom miatt középpontba kerültem. A hajamat úgy hagyták, mert a reggeli fonás még mindig jól nézett ki. A sminkemet is úgy hagyták, majd nagy nehezen kihúzták a szemem, ügyelve a szempilláimra. Ezután felvettem az egyik fekete ruhámat, ami még sosem volt rajtam. Először amúgy gatyában akartam menni, de Gréta nem akart az egyedüli lány lenni, aki szoknyában jön.

Ahogy kész lettünk, írtunk a többieknek, hogy jöhetnek. Kibontottuk a Jack Danielst meg még pár piát, mondjuk alig ittunk belőlük, inkább csak Ben meg Dani. Ennek örültem, mert nem akartam, hogy majd pár év múlva úgy emlékezzek vissza a szülinapomra, hogy midenki seggrészeg volt. Szóval remélem, hogy Daniék sem fognak többet a buliban sem inni. 

Mivel Mustafanak már eléggé mehetnéke volt, ezért hamarabb elindultunk, mint akartunk, amit én megint csak nem bántam. Mikor megérkeztünk, két őr volt az ajtóban. Az egyik végig csak járkálgatott és a telefonján beszélgetett valakivel, a másik pedig egyedül adta el a jegyeket. Csapatostul odamentünk és megvártuk, míg a magas néger férfi beszedi a pénzt az előttünk álló lány csapattól. 

- Ugye ti is látjátok? Ez elkérte a szőke csajtól az igazolványát. - szólalt meg Luke. - Mondjuk nem csodálom, hisz tökre látni, hogy mégcsak 13 vagy annyi sem. Tuti hamis igazolványa van. 

- És most akkor mi lesz? - kérdezte Michael.

- Végülis nekem úgy sincs nagyon kedvem bulizni... - mondta Márk. - Én akkor majd inkább beülök valahova enni vagy valami. Velem tart valaki? - eközben persze Szintiára nézett.

- Végülis nekem sincs valami buli hangulatom. Én akkor veled megyek. - állt mellé, majd Grétára néztek.

- Kösz a meghívást, de majd inkább kitalálok valamit, hogy hogyan jussak be.

- Oké. - vonták meg a vállukat. - Akkor jó szórakozást nektek!

- Nektek is! - szólaltunk meg kórusban.

- Ha miattam maradtál, nem kellett volna. - mondtam Grétának. - Nyugodtan velük mehettél volna. 

- Egy: Az csak természetes, hogy veled tartok a szülinapodon, kettő: Nem akarok a romantikus estéjük rombolója lenni. - nevetett a végére, mire a többiek is, mivel mindent hallottak és ők is látták, hogy alakul valami Szintiék közt. - Mostmár csak az a kérdés, hogy bejutok-e.


Váratlan változások (BEFEJEZETT)Where stories live. Discover now