Hoofdstuk 17

7.4K 412 81
                                    

Wat vooraf ging

'Daar is de dokter, die Safuane heeft geopereerd.' zei de verpleegster en wees naar dezelfde dokter als gister. Trillend/bibberend/gestrest/bang liep ik naar de dokter. 'I-is d-de o-operatie g-gelukt?' vroeg ik stotterend.....
_____________________________________

Hij keek me serieus aan. 'De rest van de kogel hebben we met veel moeite kunnen uithalen, hij zit nu nog steeds in coma maar is verplaatst naar Medium Care.' zei de dokter. Opgelucht keek ik hem aan. 'Dankjewel voor de informatie.' zei ik snel. Hij draaide zich om en wou net vertrekken. 'Uh dokter, kan ik hem nu bezoeken?' vroeg ik hem.

'Ja dat kan, maar je mag niet te lang bij hem blijven.' antwoordde hij. 'Oké, is goed, waar ligt hij nu?' vroeg ik hem. Hij keek in zijn bundel en antwoordde ' Kamer 361, er gaan wel wat verpleegsters zijn, want hij zit nog steeds in Medium Care.' Ik knikte en keerde terug naar mijn kamer. Hhaha ik had geen pantoffels aan, ik was zo gestrest dat ik ze vergat te dragen.

Na dat ik mijn pantoffels aandeed, verliet ik mijn kamer op weg naar Safuane♥.                           Zenuwachtig stond ik voor de deur van Safuane. Ik klopte , maar niemand antwoordde. Duuh hij zit in coma. Rustig liep ik naar binnen. Ik zag Safuane op het bed liggen, met allemaal draden in zijn lichaam, wat echt hart pijn deed! Ik begon weer tranen te krijgen.

Rustig ging ik naast hem zitten op de stoel. Ik nam super zacht zijn hand en keek hem aan. 'Safuane, ik weet dat je me hoort! Alsjeblieft kom uit je coma, ik wil je weer gezond zien! Ik wil weer die lieve glimlach van jou zien! Blijf strijden, ik weet dat je het kan! Jij hebt me de moed gegeven om te blijven leven! Jij hebt me altijd geholpen toen ik niemand had! Je was er altijd voor me , toen ik je nodig had! En nu ? Je ligt door mij in coma. Door mij kreeg je die kogel in je hart! Door mij had je kans dat je hart stopt met functioneren! Door mij is heel je familie nu verdrietig. Door mij heb je pijn geleden! Hoe kan ik het mezelf vergeven als je niet wakker komt? Alsjeblieft, doe het voor je familie!' zei ik huilend.

'Mevrouw, 10 minuten zijn over, de patiënt moet rusten.' zei een verpleegster. Ik stond recht en keek hem aan met tranen in mijn ogen. 'Safuane, alsjeblieft, strijd tegen je coma, doe het voor je famile en voor mij. I-ik k-kan n-niet l-leven z-zonder j-jou.' zei ik stotterend. Ik gaf hem snel een zacht kusje op zijn wang en draaide me om richting de deur. Geschrokken stond ik stil...

PP ISMAEL

Nadat ik samen met oma Amal hebben bezocht, vertrokken we weer naar huis. Aangekomen thuis stapte oma af en reed ik door richting een vriend van mij. Ik belde aan en hij deed de deur open. 'Ewaa Anas alles goed?' vroeg ik hem. 'Ja goed goed, kom binnen niemand is thuis.' zei hij. Ik knikte en liep naar binnen. 'En, wat heeft dit bezoekje te betekenen?' vroeg hij me nadat we op de zetel ploften. 'Ken je nog die Safuane?' vroeg ik hem. 'Safuane *********?' vroeg hij. Ik knikte. 'Ja man, dat is een goeie oude vriend van mij, waarom?' zei hij.           

'Hij is neergeschoten.' zei ik snel. Geschrokken keek hij me aan. 'Kifesh neergeschoten?!' vroeg hij me. 'Hij wou me zus redden, en die grote drugsdealer Adil heeft hem neergeschoten.' antwoordde ik. Boos stond hij op. 'Ik ga hem vermoorden! Niemand komt aan mijn vrienden.' zei hij woedend. 'Nee man, de politie heeft hem al opgepakt. En hij heeft levenslang gekregen, hoorde ik van Amal.' zei ik snel. Hij zuchte en ging neer zitten.

'En hoe komt jouw zus bij hem?' vroeg hij me. 'Ze hebben haar ontvoerd' antwoordde ik.          'Wajow, en hebben ze je zus iets gedaan?' vroeg hij me snel. 'Neeh, net niet, Safuane was op tijd gekomen.' antwoordde ik opgelucht. 'Ik ben Safuane, echt eeuwig dankbaar, hij heeft mijn zus geholpen toen ze niemand had.' zei ik met tranen in mijn ogen. 'Ewa sahbee, je kan alles inhalen met haar! Je moet er nu voor haar zijn, ookal doet je vader dat niet. En je moet haar aandacht geven!' zei Anas. 'Vader mishandeld haar, en als ik nu voor haar ga opkomen, gaat hij me uit huis gooien dat heeft hij gezworen Anas!' zei ik verdrietig. Meteen werd hij stil.

'Ismael, ik vind een meisje leuk. Maar weet niet hoe ik het haar moet zeggen. En zelf weet ik niet of ze iets voor me voelt.' zei hij opeens. Ik keek hem met een grijns aan. 'En wie is het?' vroeg ik hem met een grijns. 'Z-Zineb' zei hij verlegen. 'Iyaaah, Anas is verlegen en bloost!' zei ik lachend. Ik nam snel mijn gsm en filmde hem op snap. Ik typte er bij: Anas is verliefd! Boos keek Anas naar mijn gsm.

'Zo doen vriend?' zei hij. Ik knikte bevestigend. 'Oké als ik Anas niet heet, krijg je payback!' zei hij lachend. 'Oké is goed vriend!' zei ik. 'Je hebt nog steeds niet geantwoord op mijn vraag.'zei hij. 'Ewaja, wat moet ik je zeggen vriend... Kijkt ze naar jou? Toont ze symptonen dat ze je leuk vind?' vroeg ik hem. ' Neeh, ze toont die aan die Hamza.' zei hij verdrietig. 'Wahahaha, ewa dan moet je haar vergeten vriend!' zei ik lachend. 'Nee, vriend, ik wil haar en niemand anders!' zei hij met een tikkeltje woede.

'Ewaja broer, als je haar persee wilt, dan weet ik het echt niet...' zei ik. 'Ik ga haar hoe dan ook de mijne maken!' zei hij zelfverzekerd. Ik knikte maar. Ik keek op mijn horloge en zag dat het al 23:17 is. 'Ewa broer kga je laten, kom je morgen mee Safuane bezoeken?' vroeg ik. 'Andere keer broer, morgen ga ik met madré naar Frankrijk.' antwoordde hij. 'Oké is goed!' zei ik en gaf hem een mannelijke knuffel.

Ik verliet zijn huis en liep richting mijn auto. En reed terug naar huis. Ik deed de deur open en rook een heerlijke geur. Ik liep blij naar de keuken en zag mijn lieve oma koken. 'Salaam! Wat ruikt het hier lekker!' zei ik. 'Salam! Ja ik maak bastilla. Ookal is het al een beetje te laat voor avondeten, maar je weet we hebben Amal bezocht.' antwoordde oma. 'Ik ga even naar boven roep me als het eten klaar is.' zei  ik snel en liep de trap op. Ik ging naar mijn kamer en zocht naar mijn oplader. 'Kifash waar is die?' vroeg ik mezelf. Na lang gezocht te hebben besloot ik die van Amal te gebruiken. Ik liep naar haar kamer en deed de deur open.

Ik rook een geur die je echt niet wilt ruiken. Ik liep de kamer binnen en ik had echt medelijden met Amal's kamer. Het waren vuile kousen op het bed van Amal. En heel haar kamer is onderkop. Wejow, die tante en haar dochter slapen in Amal's kamer, maar ruimen die niet op. Boos ruimde ik Amal's kamer op. Ik nam deo en spoot die overal. En deed de raam open. Uiteindelijk nam ik de oplader en liep boos naar beneden. Toen ik naar de woonkamer ging zag ik Ilham met haar vuile schoenen op tafel. 'Kifash vanwaar heb jij opvoeding? Sinds wanneer slaap jij in iemand's kamer en laat je die vuil achter? En sinds wanneer doe je je vuile schoenen op tafel, waarop we eten?' vroeg ik haar boos. Ze negeerde me, en keek haar serie verder. 'Laat haar ze heeft geen opvoeding gehad.' zei mijn oma zuchtend.

Na het heerlijk eten , heb ik mijn tanden gepoetst en ben ik gaan slapen. De volgende ochtend kwam ik wakker en nam snel een douche vervolgens deed ik mijn PSG trainingspak aan. Ik had de eerste 2 uur uitval dus besloot ik Amal te gaan bezoeken. Snel reed ik naar de Albert Heijn en kocht 5 repen MilkaOreo en 2 blikjes Redbull.

Daarna reed ik naar het ziekenhuis. Ik ging naar haar kamer maar ze was daar niet. Misschien is ze iets gaan eten ofzo. Moehiem ik herinnerde me Safuane. Ik wou hem ook graag bezoeken. Ik liep terug naar de onthaal. 'Waar ligt Safuane********?' vroeg ik. 'Mag ik weten wat je van hem bent?' vroeg ze me. 'Ik euh ben zijn broer' loog ik snel. 'Hij ligt in kamer 361, je kan hem maar 10 minuten bezoeken omdat hij nu in Medium Care ligt.' zei ze. Ik knikte en liep snel naar zijn kamer.

Toen ik aangekomen was was de deur op een kiertje open. Ik hoorde een bekende stem praten. Rustig deed ik de deur open. En bleef versteld luisteren naar wat ze allemaal vertelde...

Vote, share and comment!  

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now