Hoofdstuk 56

4.4K 302 51
                                    

Wat vooraf ging:

Ik opende het bericht, ... en geloofde mijn ogen niet! NEE AMAL IS NIET ZO!!! Wat ik zag ... Amal naakt in bed met een andere jongen. ... De gsm werd ruw uit mijn handen getrokken door een woedende Safuane. ... SHIT!!  
_________________________________________

PP SAFUANE

Ik startte de film op, en de rest (mama, papa en Hind) ploften naast ons in de zetel. Insurgent is echt een top film! Halverwege kreeg Sofian plots een bericht. Hij haalde zijn telefoon uit zijn zak, en vergrendelde die. Ik keek stiekem mee, terwijl hij op het bericht drukte. Een foto kwam te voorschijn, niet zomaar een foto! Een naaktfoto! Maar toen ik goed keek, zag ik iets dat ik niet en nooit zou willen zien. Mijn hart bonsde in mijn keel! Is dit Amal?! 

Woedend trok ik de gsm uit Sofian's handen, en verliet de woonkamer naar mijn kamer. Ik sloot de deur dicht, en keek weer naar de foto. 'I-is d-it echt Amal?!' fluisterde ik huilend, terwijl ik trillend de foto inzoomde. Ja hoor... Haar gezicht was duidelijk te zien! Ik stortte neer, en begon als een kleinkind te huilen. 'Ya Allah zeg niet dat dit Amal is!' riep ik huilend, terwijl ik met tranen in mijn ogen naar de 'naakte' Amal keek.

Ik begon he-le-maal te trillen, en de tranen bleven maar uit mijn ogen stromen. Ik hoopte dat het niet Amal ging zijn! 'Safuane doe open!' hoorde ik Sofian roepen. 'F*ck jou, ga weg!' riep ik huilend. Ik schoof naar de muur, en bleef maar huilen. Huilend keek ik weer naar de foto. 'Alsjeblieft! Ik hoop niet dat jij dit bent!' zei ik zacht. Ik hoorde een klik en de deur werd opengezwaaid. Sofian verscheen bij de deuropening en keek me bezorgd aan.

Hij liep mijn kamer binnen, en sloot de deur achter zich dicht. Daarna kwam hij naast mij zitten. Hij trok de telefoon uit mijn handen, en keek me aan. 'Wollah Sofian laat me met rust!' zei ik huilend. Misschien vind je me nu, ik weet niet wat 'een pussy', maar weet dat dit echt onverdraagbaar is om de liefde van je leven te zien, in zo'n foto met een andere jongen! 'Safuane niet huilen, misschien is deze foto gefaket.' zei hij me geruststellend. 'Maar wat als het niet gefaket is?' vroeg ik hem terwijl ik bij die gedachte ruw de tranen uit mijn ogen weg veegde. Bij deze zin, bleef het stil. Wat me nog bozer maakte!

'Je moet naar haar  toe gaan.' zei Sofian na een lange stilte. Zonder nog iets te zeggen stond ik op, nam de telefoon van Sofian waar die foto opstond en verliet mijn kamer. Ik rende de trap af, en deed mijn schoenen aan. 'Weldi (mijn zoon) wat is er? Waarom zijn je ogen rood?' vroeg mama me ongerust. 'Niks, mama.' zei ik en kuste haar voorhoofd, waarna ik de deur opende. 'Naar waar ga je?' vroeg ze me. 'Een beetje wandelen.' zei ik snel en sloot de deur.

Ik rende als een gek door de straten, en toen ik aan die foto dacht, verlieten er weer tranen uit mijn ogen. 'Ya Allah, zorg er voor dat dit allemaal niet waar is!' zei ik fluisterend en huilend. Het begon te regenen, maar dat hield me niet tegen. Ik rende door het oneindige park, helemaal kletsnat, door de regen en door mijn tranen. Ik stopte plotseling, en haalde de telefoon uit mijn zak. Ik vergrendelde die, en opende weer het laatste 'bericht'. Ik zoomde zeer goed in op het gezicht van Amal, waar er ondertussen regendruppels op spetteren. 'InshAllah ben jij dit niet.' zei ik zacht, na 5 minuten lang gekeken te hebben naar de foto (Amal's ingezoomde gezicht) stopte ik die terug in mijn zak.

Ik begon nog sneller te lopen door  het park. Ik wil gewoon achter de waarheid komen! Ik wil gewoon weten, of dit allemaal echt is! Ik rende het park uit, en sloeg een straat in. ... Buiten adem en met rode uitgehuilde ogen, stond ik voor haar huis. Ik haalde Sofian's telefoon uit, en vergrendelde die. Daarna ging ik naar zijn contacten, zoekend naar 'Ismael'. Na 20 seconden zoeken, vond ik eindelijk zijn nummer. Ik drukte op 'een bericht versturen', en dacht na wat ik moet schrijven.

Na 2 minuten lang na denken schreef ik : 'Zeg ff tegen Amal dat ze naar buiten moet komen. x Safuane'. Ik drukte op 'verzenden', en ging tegen de stenen brievenbus leunen. 'Ya Allah, ik hoop dat dit niet waar is!' fluisterde ik huilend. Tranen bleven maar uit mijn ogen stromen. Ik kreeg die foto weer op mijn netvlies, mijn hart bonsde in mijn keel. En een waterval tranen verliet mijn ogen. 'S-Safuane?' hoorde ik een zachte stem, huilend draaide ik me om...

PP AMAL

Ik zwaaide nog eens naar Safuane, en keek naar Ismael en Soukayna die elkaar verliefd aan het aanstaren waren. 'Haloo ik ben hier nog!' zei ik lachend. 'Soukayna wil je nog ff blijven?' vroeg ik haar met puppy oogjes. 'Sorry, ik moet nu echt naar huis.' zei Soukayna spijtig. 'Yallah ik ga je brengen.' zei Ismael. 'Dan ga ik mee.' zei ik snel. We liepen allemaal naar de auto van Ismael. Hij opende de deur voor Soukayna, en wachtte tot ze instapte, en sloot die weer. Ik stapte van achteren in en keek naar Ismael die een hele toer rond de auto deed, om naar de bestuurderskant te gaan.

Hij stapte in, en startte de auto. 'Ey Soukayna niet vergeten, we hebben morgen toets Frans.' zei ik. 'Oh neee!' zei Soukayna bijna huilend. 'Ja ja, en het is vocabulaire, dus ik zou sowieso studeren.' zei ik. Ze knikte zuchtend, 'Wollah school maakt me zot!' zei ze geïrriteerd. 'Wie maakt school NIET zot?' zei ik lachend. 'We zijn der.' zei Ismael. Soukayna gaf Ismael een kusje op zijn wang, en mij 2 kusjes op de wang. 'Thanks en beslama!' zei ze terwijl ze uitstapte.

We zwaaiden haar uit, en wachtten tot ze haar huis inging, daarna scheurde Ismael de straat uit. 'Ik heb hongerrrr!' zei ik. 'Kifash jij, ik heb gehoord van Safuane dat je een hele pizza hebt gegeten, en nu heb je nog steeds honger?' zei hij. 'Moehiem, boeit niet wat ik allemaal al heb gegeten! Ik wil NU eten!' zei ik. 'Eet mij op, ik ben toch lekker.' zei hij lachend. 'Wa safi, ga naar de mac ofs.' zei ik geïrriteerd. 'Oké oké wat madametje wilt.' zei hij.

Hij reed naar de mac drive, en bestelde 3 grote groenteburgers,  2 cola en 1 ice tea. Blij reden we de mac drive uit. 'We gaan die thuis opeten, samen met papa.' zei ik terwijl ik blij naar de zak keek. Ismael reed terug naar huis, en ik keek verliefd naar de zak (ik hoop dat Safuane dit niet leest!). ... 'Yallah we zijn er.' zei Ismael terwijl hij de sleutel in zijn zak stopte. Ik stapte de auto uit, en nam de zak mee. Ismael sloot de deur, en samen gingen we naar de voordeur. Hij opende de deur, en we gingen alle 2 naar binnen. Ik deed mijn schoenen uit, en liep direct naar de keuken.

'Amal, breng die shit naar hier, ik heb honger.' zei Ismael vanuit de woonkamer. Ik dronk mijn glas water leeg, en nam de zak mee naar de woonkamer. Ik plofte neer, en papa nam de zak zonder maar ook 1 woord tegen me te zeggen, en haalde 2 groenteburgers en 2 cola's uit, hij gaf aan Ismael zijn eten en drinken. Daarna liet hij de zak met nog een groenteburger en een ice tea in het midden. Hij heeft voor Ismael zijn eten uit de zak gehaald, en voor mij niet. ... Toen Ismael me droevig zag kijken naar papa haalde hij mijn eten en drinken er uit, en legde die voor me. 'Yallah eet.' zei hij met een knipoog, terwijl hij mijn wang streelde. Ik knikte en begon aan mijn OVERHEERLIJKE groenteburger.

'Alhamdulilah.' eindigde ik, terwijl ik mijn lege blik terug in de zak stopte. Ik haalde mijn gsm en begon mijn berichtjes te lezen. Papa ging liggen in de zetel, en begon naar 'National Geographic' te kijken. PING Ismael kreeg een berichtje. Hij haalde zijn gsm uit zijn zak, terwijl hij van zijn cola was aan het drinken. Hij vergrendelde zijn gsm, en opende het bericht dat hij kreeg. Ik keek verder op mijn gsm, tot Ismael me zachtjes op mijn schouder tikte. Ik hief mijn hoofd van mijn gsm en keek hem vragend aan. Hij toonde me het bericht die hij kreeg: Zeg ff tegen Amal dat ze naar buiten moet komen. x Safuane. Hij wees met zijn ogen naar de deur, en ik knikte. Hij deed zo, omdat papa niks van dit allemaal mag weten!

 Ik rende naar boven, en droeg een dikke trui. Ik kamde mijn haren opnieuw, en deed ze in een dot. Daarna liep ik blij de trap af, en deed mijn schoenen aan. Ik keek nog eens stiekem door de woonkamer deur naar Ismael, hij hief zijn wenkbrauwen op van 'ga hij wacht op je!'. Ik knikte snel, en opende zo stil mogelijk de deur. Ik liep naar buiten, en zag dat het regent. Ik liet de deur op een kier en liep door. Ik hoorde gesnik, en keek om me heen, maar zag niets of niemand. Ik liep de oprit uit, en precies achter de brievenbus, hoorde ik iemand huilen.

Ik liep er rustig naar toe, 'S-Safuane?!!!' zei ik geschrokken. Safuane draaide zich huilend naar me om. 'AMAL!' riep hij huilend en stond recht. 'W-wat is er met je?' vroeg ik hem, terwijl ik zijn tranen met mijn duimen wegveegde. Ik kon er niet tegen, om hem te zien huilen, en was echt benieuwd waarom hij huilde.  Hij antwoordde niet, maar haalde een telefoon uit. 'Safuane wat is er, je maakt me bang!' zei ik bang. Hij vergrendelde huilend de telefoon , en klikte op een foto. 'B-ben j-jij d-dit e-echt?' vroeg hij me huilend terwijl hij de telefoon voor mijn neus deed, mijn hart bonsde in mijn keel. ... IK GELOOFDE MIJN OGEN NIET!!!!

Vote, share and comment!  

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now