Hoofdstuk 70

4.8K 346 105
                                    

Wat vooraf ging:

Ik voelde een tik op mijn schouder. Ik draaide me om en zag... Amal. 'Gefeliciteerd.' zei ze met tranen in haar ogen.....
_________________________________________

PP SAFUANE

Ik draaide me om en zag... Amal. 'Amal!' fluisterde ik zachtjes. Ze hief huilend haar armen naar me toe, en ik knuffelde haar stevig. 'Safuane!' zei ze huilend terwijl ze me stevig knuffelde. Ik huilde ook en genoot van de knuffel. Ik voelde me compleet! Alsof ik net weer in leven ben! Mijn hart klopt weer! Ik leef weer! 'Ik hou van je Amal!' zei ik huilend terwijl mijn tranen op haar schouder druppelden. Ik plande een kus op haar haren en knuffelde haar weer stevig. ' Safuane geloof me ik kan niet zonder jouw!' zei ze huilend, terwijl ze haar hoofd op mijn borst legde.

Ik sloot mijn ogen en genoot van de knuffel. Na een tijdje trok ze zich weer uit de knuffel. Ik veegde zachtjes met mijn duimen haar tranen weg. 'Gefeliciteerd.' zei ze zacht. 'D-dankjewel.' antwoordde ik. Mama kwam voor ons staan en knuffelde huilend Amal. 'Benti ik heb je gemist!' zei ze huilend. 'Ik jou ook!' antwoordde Amal en wreef over haar rug. Ze groette nog papa en Sofian met een hand en Hind met een paar kusjes en kwam dan weer naar me toe.

'Gaan we een beetje naar buiten, ik wil met je praten?' vroeg ik haar schor. Ze knikte en samen liepen we de school uit. We zagen Ismael bij de schoolpoort staan. 'Ewa Safuane!' zei Ismael en groette me met een knuffel. 'Hoe gaat ie?' vroeg ik hem. 'Gaat zijn gangetje.' antwoordde hij. 'Ismael ik wil een beetje met Amal praten kan dat?' vroeg ik aan Ismael . Hij keek ons twijfelend aan. 'Voor mij is het geen probleem,  maar je weet ze is nu verloofd enzo.' antwoordde hij. 'Ik wil gewoon wat met der praten, alsjeblieft!' smeekte ik. 'Oké dan.' antwoordde hij twijfelend.

'Dankjewel broerie!' riep Amal blij en knuffelde haar broer. ' Is niks, bel me wanneer jullie klaar zijn.' zei hij en stapte zijn auto in. Ik keek blij naar Amal, die me verlegen aan keek. Wat jammer dat ze niet meer van me is! 'Gaan we naar een park?' vroeg ze. Ik knikte en samen liepen we te voet naar het dichtbijzijnde park. Ik voelde mijn hart hevig kloppen, deze diamant doet iets met me!
Aangekomen gingen we zitten en werd het weer stil. Ik was stil, omdat ik weer aan Ilyas moest denken, ze zijn verloofd... Die zemmel heeft haar van mij afgenomen! Ik draaide mijn hoofd naar haar, en zag haar diep in gedachten.

'Amal.' zei ik zacht. Ze schrok en keek me aan. 'J-ja.' antwoordde ze. 'Ik zie je niet meer in school waarom?' vroeg ik haar. Ik zag een traan over haar wang rollen . Snel veegde ik die weg en keek haar diep in de ogen aan. 'Hij heeft mij uitgeschreven.' antwoordde ze zacht. 'Wie?' vroeg ik haar met een tikkeltje woede. 'I-Ilyas.' antwoordde ze zacht. Ik balde mijn vuisten en keek boos voor me uit. We zitten niet meer ik de Middeleeuwen! 'Waarom heeft hij dat gedaan?' vroeg ik haar. 'Ik weet niet, hij zij omdat hij dat gewoon wilt.' antwoordde ze.

Ik deed mijn armen om haar heen
en knuffelde haar stevig. 'Ik hou van je!' zei ze zacht. 'Ik hou ook van jou!' antwoordde ik zacht. Ik plande een kus op haar haren en bleef genieten van dit prachtige moment. Met de vrouw waarvan ik hou, en niet zonder kan. Ik keek haar aan en mijn blik viel op haar ring. Ik nam zacht haar hand vast en keek lang naar de ring. 'Mijn verlovingsring.' zei ze zacht. Het deed pijn om te horen en liet haar hand weer los. Amal stond recht en keek me verdrietig aan. 'Ik weet het Safuane! Ik weet dat je wilt dat ik met jou trouw en dat ik een ring van jou draag maar ik heb er zelf ook niet voor gekozen!' ze ze huilend.

'Amal ik weet dat allemaal! Je hoeft het niet te zeggen want ik voel het!' zei ik zacht en veegde haar tranen weg. 'Safuane ik word mishandeld en nu uitgehuwelijkt! Over een een paar weken is het mijn bruiloft!' zei ze huilend. Ik voelde weer een steek in mijn hart en nam haar in mijn armen. Ik heb ook zo'n medelijden met haar omdat ze met iemand gaat trouwen waarvan ze niet houd... Ik liet ook weer een paar tranen vallen en knuffelde haar stevig. 'Amal ik hou van je!' zei ik huilend. 'Ik ook van jou, en kan niet zonder jouw!' zei ze huilend en nam mijn hand stevig vast.

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora