Hoofdstuk 139

2.8K 336 76
                                    

Wat vooraf ging:

Ik stopte er net voor en glimlachte toen ik een prachtige roos zag liggen en een pijl gemaakt uit rozenblaadjes. Ik weet niet waarom maar rozen maakten me altijd blij. Ik bukte en nam de roos in mijn handen en keek naar de pijl die wees naar een grote mysterieuze deur. ...

_________________________________________  

PP HIND

'Allez Soukayna, ze is naar binnen.' fluisterde ik en kwam uit onze schuilplaats. Ik rekte me uit en hielp Soukayna er ook uit. 'Waarnaar moeten we nu?' vroeg ik. 'Naar de achterdeur, daar zal de rest ook vast wel zijn.' zei ze en begon te lopen. Ik keek rond me heen in de hoop Amal niet tegen te komen en liepen dan door de deur naar binnen, waar zoals verwacht Sofiane, Ismael, mama en papa zaten te kletsen. 'Salam Olaykom.' zeiden we en sloten de deur. 'Al Aykom Salam!' antwoordden ze terug. We gingen ook op de sofa zitten en namen een koekje van de tafel. 'En hoe was het gegaan?' vroeg papa.

'Goed, ze is nu naar binnen.' zei ik met een glimlach. Ik nam weer een hapje  van mijn koek terwijl we begonnen te kletsen. 'Ewa Sofiane en Ismael, hoe gaat het met het werk?' vroeg mama terwijl ze cola dronk. 'Goed alhamdulilah. We hebben vandaag vrij genomen maar anders gaat het prima.' antwoordde Ismael. 'Het is vermoeiend, heel dat boekhouden en zo.' zei Sofiane zuchtend. 'MashAllah, amper een jaar bezig en je vind het al vermoeiend?' merkte papa lachend op. Iedereen begon te lachen. Begreep zelfs niet wat er grappig aan was, maar oké.

'Ey, gaan we 13 Reasons Why kijken?' vroeg mama en keek naar de tv. 'Zied, open Netflix.' zei papa. Ik knikte en stond op waarna ik de tv aandeed en de serie opstartte. Snel ging ik tussen mama en Soukayna zitten, nam de chips op mijn schoot en begon aandachtig naar de film te kijken. ...

PP AMAL

Ik liep naar de grote deur terwijl ik aan de roos reuk. Ik legde mijn hand op de handvat maar vond de kracht niet om het open te doen. Misschien mocht ik hier niet naar binnen? En bovendien waar bleven Soukayna en Hind? Ik trok mijn hand weer weg en maakte een stap naar achteren waarna ik naar de deur keek. Toch was ik zeer nieuwsgierig om wat er achter de deur schuilde. Ik voelde me zo aangetrokken dat mijn nieuwsgierigheid overwon en ik terug naar de deur liep. Ik zuchtte diep en legde mijn hand op het handvat maar, durfde toch niet open te doen. Ik schudde mijn hoofd. 'Waar ben ik mee bezig?' fluisterde ik tegen mezelf en wilde me zelf omdraaien.

Net toen ik een kwartslag omgedraaid was, werd ik plotseling in bruid-vorm opgetild. Mijn hart stond stil en wilde net relfex-bewegingen maken toen hij zij: 'Waar dacht je naar toe te gaan?' Ik werd stil, sloot mijn ogen en liet het tot me doordringen. Dezelfde stem, dezelfde pose, dezelfde parfum en dezelfde charme... Niemand minder dan Safuane. Ik opende mijn ogen en draaide mijn gezicht naar die van hem en belandde in een heel andere wereld. Omg, hij was fking knap! Mooie pak aan, zijn haar was on fleek zijn opscheertje was perfect, zijn baardje was dushi, en zijn parfum... gewoon WAAW! Hij maakte alles af, doordat hij zijn witte-rechte tanden bloot lachte.  Ow mijn God, vang me op! Ik kon op dat moment flauw vallen. 

'Safuane?' fluisterde ik en keek hem in de ogen aan. Zachtjes knikte hij met zijn knappe glimlach. 'Ben je ook uitgenodigd?' vroeg ik hem dan en probeerde mijn gevoelens te controleren. 'Nee, ik ben de uit nodiger.' zei hij met een knipoog. 'Maar-' probeerde ik, maar, hij liet me niet uitspreken. Rustig legde hij zijn 2 vingers op mijn lippen en lachte. 'Je ziet er oog verblindend mooi uit.' fluisterde hij in mijn oor. Ik bloosde en keek de andere kant op. Hij draaide zich als een gentleman terug naar de grote mysterieuze deur om en opende die rustig. De zachte liefdevolle achtergrondmuziek drong mijn oren binnen. Ik keek in het rond, maar het enige wat ik zag waren rode, mooie kaarsen die aan het branden waren.

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now