Hoofdstuk 22

6.8K 388 129
                                    

Wat vooraf ging:

'InchAllah ga je wakker worden Safuane! Blijf je best doen!' zei ik. Ik plande weer een zacht kusje op zijn hand en stond recht. Ik bleef hem verdrietig aankijken. Tot hij opeens zijn hand bewoog!....
_____________________________________

Opeens bewoog hij zijn hand! OMG, ik geloofde mijn ogen niet. Ik liep op mijn snelst naar een verpleger buiten.  'Safuane heeft zijn hand bewogen!' riep ik blij. 'Echt? Ik ga snel een dokter roepen.' zei de verpleger blij. Ze liep weg en ik keerde super blij terug naar Safuane's kamer. Ik nam blij zijn hand en plande er een kusje op. 'Safuane, ik ben het zeker dat je wakker gaat worden! Je hebt zojuist je hand bewogen!' zei ik blij. 

De dokter kwam naar binnen. 'Ben jij degene die gezien heeft dat Safuane zijn hand heeft bewogen?' vroeg de dokter. 'Ja dat ben ik!' zei ik blij. 'Dat is een goeie teken, ik denk dat hij snel weer wakker zal worden!' zei de dokter blij. Je moest me zien! Ik sprong op de dokter en gaf hem een kus. Sh*t wtf doe ik? Maar je weet ik was zooo blij! 'Uh sorry, ik ben gewoon super blij!' zei ik beschaamd. 'Haha, geeft niet!' zei de dokter. 'Ik ga een ander dokter roepen die een paar testjes gaat doen.' zei de dokter. Ik knikte en hij verliet de kamer en ik ging terug zitten. Normaal moet ik terug naar mijn kamer, maar wollah meh ik ga! Ik blijf bij mijn schatjuuuuh!♥

Er kwam weer een dokter naar binnen. 'Goeiemiddag, ik ben dokter Hamza en ik ga een paar testjes doen voor Safuane, en hopelijk komt hij snel weer wakker!' zei de dokter. Ik knikte en keek toe hoe hij bezig was. Hij haalde een grote spuit uit. Ik schrok en viel van mijn stoel. Hij keek lachend mijn richting op. Hij legde de spuit op tafel en kwam mijn richting op. Hij tilde me van de grond. 'Ben jij bang van spuitjes?' vroeg hij grijnzend. 'J-ja' zei ik bang. Lachend liep hij terug naar het bed van Safuane. Eerlijk die dokter was knap, MAAR niet knapper dan Safuane.

Hij nam weer die spuit en deed er een vloeistof in. Snel keek ik de andere richting op en deed mijn handen op mijn ogen. 'Mag ik weten hoe je heet?' vroeg hij. 'Euh ik heet Amal' antwoordde ik. 'Wat is Safuane voor u?' vroeg hij plotseling. 'Euh, d-dat i-is m-mijn vriend.' zei ik nog steeds met mijn handen op mijn ogen. 'Oké' zei hij stil. Zuchtend deed hij verder. Ik ga hem meenemen voor een paar scans, wil je mee?' vroeg hij. 'Nee, nee ik ga hier blijven wachten.' antwoordde ik. Hij knikte en duwde het bed van Safuane uit de kamer.

Ik had zin om op de grond te zitten dus dat deed ik ook. Ik bleef stil en keek voor me uit. Na een goeie 30 minuten klopte er iemand aan. 'Binnen' riep ik. Het was de familie van Safuane. Ze kwamen naar binnen. Ik deed net mijn mond open om iets te zeggen ,maar de moeder van Safuane was me voor. 'A WILI, WAAR IS SAFUANE?!' vroeg ze bang. Ik wou weer antwoordden maar een meisje onderbrak me. 'NEE SAFUANE!!! HEB JE ONS VERLATEN?! JE HEBT ME BELOOFD ALTIJD BIJ MIJ TE BLIJVEN! NEE SAFUANE HOE DURF JE?' zei het meisje die heel veel op Safuane leek huilend. Het werd een hele chaos, iedereen begon te huilen

'SAFUANE IS NIET DOOD!' riep ik op mijn luidst. Iedereen werd stil en keek me aan. 'W-waar i-is h-hij d-dan?' vroeg de vader van Safuane bang. ' Ze zijn een paar scans gaan nemen voor hem.' antwoordde ik. Iedereen keek weer opgelucht. 'En ik heb goed nieuws!' riep ik blij. Iedereen keek me vragend aan. 'Safuane heeft zijn hand bewogen!' riep ik blij. Iedereen begon te roepen en te juichen. De moeder van Safuane kwam naar me toe en gaf me een stebige knuffel. 'Shokran ! Je hebt ons blij gemaakt met dit nieuws! zei ze blij. 'Alhamdulilah, de dokter zei dat hij snel weer wakker zal worden.' zei ik dankbaar. Ze was super blij en knuffelde me weer stevig.

We gingen allemaal zitten. 'Amal gaat het een beetje?' vroeg de broer van Safuane. 'Ja alhamdulilah, het gaat beter!' antwoordde ik blij. 'Komt jou familie jouw niet bezoeken?' vroeg een meisje vies. 'Uh nee mijn broer en mijn oma bezoeken me altijd.' antwoordde ik verdrietig. Ik dacht weer aan padré, hij heeft me nog nooit bezocht sinds ik in het ziekenhuis lig. En mama (Allah irhemha) kan me ook niet bezoeken. Ik mis haar! Ik mis haar lieve woorden! Haar vertrouwde geur. Alles gewoon mis ik aan haar. Tranen vonden hun weg naar beneden.

'Wat is er benti?' vroeg de moeder van Safuane. 'Ik mis mama.' zei ik huilend. Ze nam me in een stevige knuffel en troostte me. 'Waar is je mama?' vroeg ze verdrietig. 'Ze is bij God.' antwoordde ik. 'Amal, ze is op een betere plaats, deze wereld is maar tijdelijk, we gaan vroeg of laat ook naar Allah gaan!' zei de vader van Safuane. 'Dat weet ik, maar ik mis haar gewoon.' zei ik huilend. 'Waar is je vader?' vroeg de vader van Safuane. 'Ik heb er 1, maar hij mishandeld me, en hij heeft me nog nooit bezocht nu ik in het ziekenhuis lig.' antwoordde ik verdrietig. 'La hawla wala quwata illa biLah.' zei de vader van Safuane zuchtend.

Toen ik wat rustiger werd vroeg de moeder van Safuane me 'Hoeveel broers/zussen heb je?'          'Ik heb er 4, Ismael , Salahedine, Sanae en Amira.' antwoordde ik. 'MachAllah, zijn ze al getrouwd?' vroeg de moeder van Safuane. Terwijl ze grijnzend en wiebelend met haar wenkbrauwen naar de broer van Safuane keek,  die helemaal rood werd. ' Uh ja iedereen is al getrouwd behalve ik en Ismael.' antwoordde ik lachend. 'Jij kent vast ook niet de familie van Safuane, dus ik ga ons eens voorstellen.' zei de moeder van Safuane.

'Ik ben Khadija, 43 jaar.' zei de moeder van Safuane. 'MashAllah je lijkt nog super jong!' zei ik bewonderend. 'Haha shokran benti! Dit is Hassan mijn man hij is 45 jaar.' zei ze en wees naar de man naast haar. 'Jij lijkt ook super jong oom!' zei ik bewonderend. Wollah als je kijkt ga je denken dat ze 35 jaar zijn ofzo. 'Dit is Hind, 18 jaar.' zei Khadija, en wees naar een meisje die vies naar me keek, en  opvallend kauwde op haar kauwgum.Het was zij die zei dat het mijn schuld was dat Safuane is neergeschoten. Ik knikte maar. 'Dit is Sofian, 19 jaar.' zei Khadija en wees naar een jongen. 'Sofian, jouw naam lijkt op die van Safuane!' zei ik blij. 'Ja haha, mama heeft dit expres gedaan, en we lijken ook veel op elkaar.' zei hij een beetje rood. 'En dan heb je Safuane, 18 jaar.' zei Khadija. 'En om te eindigen, dit is mijn broer, Khalid,46 jaar.' zei Khadija en wees naar een man. Ah dit is de oom van Safuane, hij heeft me samen met Safuane gered van Adil (baas pand)! 'Ja jouw ken ik oom, shokran, je hebt me heel veel geholpen!' zei ik blij. 'Ma3lish, zo'n prachtig meisje als jouw verdiend alle hulp!' zei Khalid blij.

'Ik heb een vraagje!' zei Khadija grijnzend. 'Uh ja stel maar!' antwoordde ik. 'Vanwaar ken jij Safuane?' vroeg ze grijnzend. 'Uh, hij is tegen mij gebotst in de winkel.' antwoordde ik rood. 'Oei je bent toch niet gekletst?' vroeg ze bijna lachend. 'N-nee, n-nee h-hij v-vieng m-me o-op' zei ik helemaal rood als een tomaat. Iedereen begon te lachen. 'Is er iets tussen jullie?' vroeg Hind vies. 'Uh, ik w-weet n-iet.' antwoordde ik stotterend. 'Ik hoop het niet.' zei ze fluisterend. Ik deed net alsof ik ze niet hoorde. 'Ik zie je wel staan als schoondochter!' zei Khadija grijnzend. 'Wie weet!' antwoordde ik blosend.

'En jij Sofian, heb je iemand op het oog?' vroeg Hassan hem. 'Ik? Baaneen! Ik ben nog te jong!' zei hij zenuwachtig. 'Heb je echt niemand gezien, waarbij je kriebels voelt?' vroeg Khadija grijnzend. ' Ik zei toch neen!' zei hij blosend. 'Safé laat hem.' zei ik lachend. 'En heb je kookkunsten?' vroeg Khadija plots. 'Euh ja, ik ben degene die thuis kookt, waarom?' antwoordde ik. 'Awel, ik wil wel een schoondochter die lekkere gerechten kan maken!' zei Khadija grijnzend.  Ik begon te lachen. 'Wie zegt er jou dat Safuane iets voor jou voelt?' vroeg Hind. 'Uh, we lachen maar we zijn niet serieus!' antwoordde ik snel. 'Gelukkig!' zei ze bitcherig.

'Kifach we z...' zei Khadija verdrietig maar word onderbroken door geklop. 'Binnen!' riep Hassan. We zagen een paar dokters binnen komen en een verpleger die het bed van Safuane naar binnen duwde. Zenuwachtig stonden we recht en liepen we naar de dokters. 'En?'.........

Khadija= de moeder van Safuane. Ze is 43 jaar. Ze is een super lieve en bezorgde vrouw.

Hassan= de vader van Safuane. Hij is 45 jaar. Hij is een super lieve man die ook heel zorgzaam is.

Hind= de zus van Safuane. Ze is 18 jaar. Ze is super bitcherig, en haat mij zonder reden...

Sofian= de broer van Safuane. Hij is 19 jaar. Hij is knap, en lijkt veel op Safuane.

Khalid= de broer van Khadija oftewel de oom van Safuane. Hij is 46 jaar en is een super prachtige man! Hij heeft een shishalounge.

Vote, share and comment!  

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu