Hoofdstuk 124

3.1K 292 82
                                    

Wat vooraf ging:

Hij stopte één meter voor mij en inhaleerde de rook van zijn sigaar, waarna hij die in mijn gezicht uitblies.

'Olà! Wie hebben we hier?' zei hij grijnzend.
_________________________________________

'Olà! Wie hebben we hier?' zei hij grijnzend. 'Je overgrootmoeder.' zei ik met een dodelijke blik. Direct gaf hij een seintje aan een van zijn bodyguards. Niet veel later voelde ik een stoot tegen mijn kaak. Ik beet hard op mijn kiezen en wreef over mijn kaak. 'Je bent alleen gekomen?' zei hij met een Spaans accent. 'Nee, Sinterklaas zit nog in de auto.' dacht ik in mijn hoofd, maar waagde niet om het luidop te zeggen. 'Ja ik ben alleen.' zei ik bot en ging goed zitten tegen mijn auto. Zijn grijns werd alsmaar breder. 'Wat willen jullie van ons?' vroeg ik zonder toon. Hij zuchtte diep en keek naar zijn bodyguards. 'Kom maar mee.' zei hij terwijl hij een diepe trek nam van zijn sigaar. Ik hief een wenkbrauw omhoog. 'Je kan het ook hier vertellen.' zei ik snel. Hij stopte en draaide zich terug naar me om. Hij knipperde één keer met zijn vinger. Geen kwart van een seconde later, en ik voelde 2 gespierde armen om de mijne. Ik keek geschrokken, naar  links waar de ene 2 meter lange bodyguard stond. Snel keek ik naar de andere kant en zag daar ook een lange bodyguard staan. Ik voelde me echt klein vergeleken met hun! Ze kruisden elk één arm in de mijne, en zaten in een gebukte positie.

Laat me niet beginnen over toen ze terug recht gingen staan! Ik vloog letterlijk 1 meter omhoog! 'Hey, putain laat me los!' riep ik geschrokken en keek naar de grond onder mijn voeten. Ik keek boos naar de patron die er grinnikend bij zat. Hij wees naar de lege pand en begon weer te lopen. De bodyguards begonnen ook te lopen, en ik werd dan "zwevend" naar de pand gebracht. Ik probeerde die 100 kilo zware arm van me weg te duwen wat geen resultaat opleverde. Na heel wat rare ninja-bewegingen te hebben gemaakt in de lucht, in de hoop los te komen van hun greep gaf ik het over. Aan de andere kant, moest ik me kunnen bevrijden ging ik toch kletsen op de grond 😂.

'Ga maar zitten.' zei de patron met zijn afschuwelijke accent terwijl hij een sigaar in zijn mond stopte en het liet aansteken door een van zijn bodyguards. Met tegen zin ging ik zitten op de stoel een meter voor de gigantische bureau van deze man. 'Van waar heb je dat lelijke accent?' vroeg ik terwijl ik mijn benen op elkaar gooide. Hij blies de rook uit en nam weer een grote trek terwijl hij me stil met gespleten ogen aankeek. 'Deje en claro para él que no puede hablarme asì!' gromde hij terwijl hij de rook uitblies. De ene bodyguard liep van de deur weg en ging voor me staan. Hij greep me ruw van mijn kraag en keek me vurig aan. 'Zo praat je niet met de patron!' riep hij woest terwijl hij me een vuist gaf recht tegen mijn linkeroog.

Ik kreunde van de pijn en sloot mijn ogen. Dat word weer eens een blauwe oog. Daar kwam de tweede stoot tegen mijn mond. Ik proefde bloed en ging trillend met mijn vinger over mijn onderlip. Die inderdaad onder het bloed lag. 'Basta!' zei hij na nog een stomp in mijn buik. Ik kreunde van de pijn en ging bukken met mijn handen op mijn buik. Direct greep die ene bodyguard mijn kin ruw vast en trok me rechtop met mijn gezicht naar de patron. 'Dat is nog niks, vergeleken met wat ik allemaal kan.' zei hij grijnzend en maakte zijn kraag een beetje los. 'Maar, terug op je vraag van daarnet.' zei hij zuchtend en stond op. Hij ging met zijn hand door zijn grijze baardje, nam weer een trek van zijn sigaar en keek peinzend voor zich uit.

'Jouw vader Hicham ***** was een zeer goede vriend van me.' begon hij terwijl hij kleine stapjes naar voor maakte en me aan keek. 'Ik kende hem al van mijn kinderjaren. We waren net als broers en moeilijk uit elkaar te halen. Had je ruzie met hem, dan had je grote problemen met mij, dat was wederzijds. Op mijn 17de sleepte hij me mee naar de onderwereld.' zei hij. 'Ben hem nog steeds dankbaar daarvoor, zonder hem stond ik hier niet!' zei hij grijnzend en  blies rook uit. 'Ik kreeg heel veel telefoontjes van mensen die bij me wilden kopen. Moest telkens naar het buitenland om te kopen en te verkopen. Begon heel veel klanten te krijgen en stichtte mijn eigen bedrijfje op, in tegen stelling tot hem.' vervolgde hij. 'Ik weet echt niet wat hij misdaan heeft, maar hij had niet zo'n geluk als ik.' zei hij schouderophalend.

'Hij begon afwezig te doen en had nooit meer tijd om bijvoorbeeld iets te gaan drinken, wat we vroeger altijd deden. Keer op keer kwam hij met dezelfde smoes dat hij geen tijd had. Toen ik hem nodig had was hij er niet! Hij liet me fucking zwaar stikken!' zei hij, even zag ik dat het hem had geraakt. 'Ik kwam op een dag in contact met een grote dealer van Spanje. Hij nodigde me uit om naar hem toe te gaan en hem te helpen zijn bedrijf te runnen omdat, hij even zwak zat. Toen was ik 27.' zei  hij zuchtend. 'Volgende dag toen ik Hicham in het stad tegenkwam, vertelde ik hem trots dat ik een groot bedrijf in Spanje ging helpen runnen. Geloof me, ik zag een steek van jaloezie in zijn ogen! Hij wenste me veel succes en liep gewoon weg. Ik pakte mijn vliegtuig en belandde in Spanje.' vertelde hij verder.

'Ik had daar ongeveer 3/4 jaar gewerkt. Tot alles weer goed ging en alles in orde was. Ik had er duizenden euro's aan verdiend. Ik maakte winst voor hem maar ook voor mezelf. Toen dus alles goed ging met zijn bedrijf, kon ik terug.' zei hij en nam een trek van zijn sigaar. 'Ik keerde terug en zette mijn eigen bedrijf voort. Alles ging goed, ik had veel mannen die voor me werkten en had veel vaste klanten. Mijn panden gingen verspreid over heel Europa. En in elke stad was er wel een lounge die van mij was. Duizenden euro's kwamen dagelijks binnen.' zei hij en blies rook uit. 'Op een dag belde Hicham me toen ik in mijn bureau zat. Hij vroeg me of hij kon komen naar mijn pand. Ik zei dat hij nu meteen kon komen, al was dat met tegen zin, want hij was niks meer voor me. Ik was hem gaan vergeten en vermijden, sinds dat hij er niet meer voor me was, toen ik hem nodig had. Ik begon hem zelfs te haten, ja, zo ver ging het! Zo doen vrienden toch niet tegen elkaar? Een kwartier later stond hij voor mijn neus.' vertelde hij verder.

'Het eerste wat hij zei was: We zijn broers, toch?' vertelde hij verder terwijl hij me emotieloos aankeek. 'Ik zei bot tegen hem dat hij direct moest zeggen wat er was.' vervolgde hij. 'Hij vertelde me dat hij getrouwd was en 2 kinderen had. En dat hij dringend geld nodig had.' zei hij en nam een trek van zijn sigaar. 'Hij wilde dat ik hem zou helpen, omdat hij het moeilijk had. Maar dat liet ik niet toe, want waar was hij toen ik hem nodig had?' vertelde hij en keek me koud aan. 'Ik begon te lachen en keek hem boos aan. Ik nam hem van zijn kraag en vroeg hem boos, waar hij al die tering tijd was? Waarom hij het me niet gunde, toen ik succesvol werd? Ook zei ik tegen hem dat ook al hij dood was aan het gaan, ik hem niet ging helpen.' zei hij met een boze toon. 'Hij verliet mijn kantoor en sindsdien zag ik hem nooit meer.' eindigde hij.

Hij ging uiteindelijk op zijn bureau voor mij gaan zitten en stopte zijn handen in zijn zakken. Ik keek hem geschrokken aan. Nooit gedacht dat papa in de drugs zou werken? Hij had een baardje en was zeer "gelovig"? Versteld keek ik de patron aan. 'En wat heeft dat met ons te maken?' vroeg ik terwijl ik een zakdoek tegen mijn lip drukte, die nog steeds zat te bloeden.

'Wat dit er mee heeft te maken?' herhaalde hij grijnzend. Zijn glimlach verdween in een seconde en stond met een ruk van zijn bureau. Hij greep me ruw van mijn kraag en keek me woedend aan. 'Jouw vader heeft de hele tijd geprobeerd mijn bedrijven kapot te maken! Hij heeft geprobeerd mij te kleineren, wat hem is gelukt!' siste hij woedend in mijn gezicht. Ik keek hem stil aan. Hard liet hij mijn kraag weel los en nam een nieuwe sigaar. 'Hij heeft pogingen gedaan, van brand veroorzaken tot vernielingen van mijn panden en shishalounges, met nog een paar vrienden van hem.' vervolgde hij. 'Ik heb geld moeten lenen om dat allemaal te kunnen herstellen. Dat was alweer een zware tijd voor me.' zei hij dan en nam een trek.

'Ondertussen is alles weer goed, maar heb ik hier aan, duizenden euro's moeten kwijtraken, om alles te herbouwen of te vermaken.' zei hij dan. 'Al die vrienden, die mee hebben geholpen, heb ik zwaar aangepakt, behalve hem. Ik heb gezworen om op hem wraak te nemen!' siste hij boos. 'Tot nu, ben ik nog steeds opzoek naar hem! Hij is nog steeds spoorloos. Maar als ik geen wraak op hem kan nemen, dan doe ik dat op zijn kinderen, jullie dus!' zei hij eng lachend. Hij knipperde één keer met zijn vingers en beide bodyguards liepen naar me toe. Ze hielden me aan mijn beide armen/schouders vast en de patron nam mijn kin stevig vast.

'Zeg het eens?' zei hij boos. 'Waar is je vader zich gaan verstoppen?' siste hij woedend terwijl hij mijn nek stevig vast nam en er hard in kneep.

'H-hij is d-dood.' piepte ik er ademloos uit.

Vote, share and comment!  

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now