Hoofdstuk 76

4.7K 321 186
                                    

Wat vooraf ging:

'EINDELIJK SAFUANE! IK HEB LANG OP DIT MOMENT GEWACHT!' hoorde ik haar nog roepen.......
_________________________________________

PP AMAL

Uitgeput liet hij zich naast me op bed vallen. Ik stond op en kreunde van de pijn. Hij heeft me gedwongen en pijn gedaan, die klootzak! Huilend nam ik een badjas en deed hem snel aan. Ik nam schone kleren uit mijn tas en liep naar de deur. Ik keek hem afschuwelijk aan, hij heeft genoten en amper medelijden met me gehad! Ik zag dan ook nog eens de bruidsjurk op de grond. Met heel veel pijn verliet ik de kamer. Ik zocht pijnlijk naar de badkamer. Geloof me ik heb nu een onverdraaglijke pijn daar onder!

Ik vond de badkamer en draaide de slot dicht. Ik liet me huilend op de rand van het bad zitten. Ik ben gewoon verkracht! Hij heeft me gedwongen en dan nog eens veel pijn gedaan! 'Safuane waar ben je?' fluisterde ik huilend. Pijnlijk stapte ik de douche in. Ik ben nu gewoon vies! Ik draaide de kraan open, en deed het op de hoogste temperatuur. Het heette water spatte op mijn lichaam, wat me niet eens boeide. Ik ben mijn leven zat! Ik begon mijn lichaam te schrobben, tot er zelfs wonden ontstonden. Het deed dan nog meer 'pijn' omdat er heette water op spetterde. Maar ik voelde niets! De pijn die ik binnen heb is niets vergeleken met de pijn van buiten!

Na me helemaal rood te hebben geschrobben draaide ik de kraan dicht. Ik droogde mezelf en deed de schone kleren aan. Ik keek emotieloos naar mijn spiegelbeeld, in de spiegel. Ik ben helemaal veranderd, en niet positief! Toen ik weer dacht aan wat er "daarnet" was gebeurd barste ik in huilen uit.  'Waarom, papa?' fluisterde ik huilend en keek naar me zelf door de spiegel. 'Waarom geloof je andere mensen, en niet eens je eigen dochter?' fluisterde ik huilend. 'Waarom haat je me?' fluisterde ik weer huilend, en keek naar de tranen die over mijn wangen rolden. 'Waarom heb je me mishandeld en uitgehuwelijkt?!' fluisterde ik gebroken, en de tranen bleven maar rollen over mijn wangen.
'Waarom is het niet afgelopen zoals ik het wilde?!' vroeg ik aan me zelf. 'WAAROM?' riep ik boos en gooide de glazen pot waar tandenborstels in zaten tegen de spiegel. 'Waarom?' fluisterde ik weer gebroken en zakte neer op de grond. Ik maakte me zo klein mogelijk, en bleef maar huilen.

Ik keek gebroken naar de spiegel dat helemaal was gebroken. Ik heb geen zin meer in dit leven! Ik ben het gewoon beu! Ik wil rust! Ik stond huilend op en nam een glasscherf. Ik ga gewoon een einde aan mijn leven maken! Ik sloot mijn ogen en drukte de glasscherf tegen mijn pols-ader. Ik trilde helemaal, vooral omdat ik nu een einde aan mijn leven ging maken!

'Amal! Je moet sterk in je schoenen blijven staan! Allah beproeft alleen de mensen die hij lief heeft! Allah gaat je niet in een beproeving nemen die je niet aan kunt! Geloof me! Allah heeft jou zo beproeft, omdat hij weet dat jij deze beproeving gaat aankunnen!  En zelfmoord plegen is hier niet de juiste oplossing voor, je weet dat Allah boos op je gaat zijn als je zelfmoord gaat plegen! Wat is de betekenis van de naam Amal? Ja hoop! Jij draagt deze woord overal met je mee! Mensen roepen je zo! Amal je moet geduld en hoop hebben!' hoorde ik opeens.

Dit waren de woorden van Safuane toen ik zelfmoord wou plegen bij de brug, weten jullie nog?  'S-Safuane!' zei ik huilend. Ik gooide snel de glasscherf op de grond. 'Safuane!' fluisterde ik huilend. 'SAFUANE!' riep ik gebroken. Ik stond huilend op. Wat ging ik net doen?! Ik ging zelfmoord plegen! Nu pas besefte ik wat ik ging doen! Ik ging zelfmoord plegen! Gelukkig kreeg ik die flashback. Ik had dan Safuane ook nog eens beloofd om dat nooit meer te doen!

Gebroken stond ik rechtop, ik opende de deur en liep de lange hal door. Daarna liep ik de trappen af  naar de grote woonkamer. De lichten gingen automatisch aan. Ik ging zitten in de zetel en keek gebroken voor me uit. Wat ik zojuist ging hebben gedaan!... Toen ik weer flashbacks kreeg van "daarnet" barste ik weer in huilen uit. Ik HAAT hem! En zal hem dit nooit vergeven! Huilend viel ik in slaap. ...

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now