Hoofdstuk 67

4.7K 323 171
                                    

Wat vooraf ging:

Hier is het.' zei ik zacht. 'Klop dan.' zei hij. Ik hief mijn hand om te kloppen, maar hoorde een gebroken stem roepen, 'AMAL!' Ik draaide me om. 'S-Safuane?' zei ik met tranen in mijn ogen.
_________________________________________

'S-Safuane?' zei ik met tranen in mijn ogen. Ik keek hem aan, en zag hem me huilend aan kijken. Ik wou er naar toe lopen maar Ilyas hield me van mijn middel vast. 'Laat me alsjeblieft los.' zei ik huilend en probeerde zijn handen van me af te duwen. 'LAAT ME LOS!' riep ik deze keer luid. En PATS! Daar voelde ik de eerste klap van mijn toekomstige man. Ik deed geschrokken mijn hand op mijn wang, en keek hem huilend aan.

Safuane rende naar ons toe, en greep Ilyas van zijn kraag. 'Vuile ho*renzoon! Zo behandel je een vrouw niet!' riep hij woedend. Hij duwde hem weg, en kwam naar me toe. 'Amal gaat het? Heb je nog pijn?' vroeg hij me ongerust. Ik schudde zacht mijn hoofd en bleef huilen. Langzaam veegde hij met zijn duim mijn tranen weg. 'VUILE ZEMMER RAAK MIJN VROUW NIET AAN!' schreeuwde Ilyas woedend en duwde Safuane van me weg.

Safuane keek me droevig aan, Ilyas heeft gelijk... Hij heeft het recht niet meer om mij aan te
raken. 'Safuane!' zei ik huilend. Ik heb hem gemist! Ik heb zijn vertrouwde geur gemist! Ik heb zijn gespierde armen om me gemist! Ik heb zijn liefde gemist! Ik wou er naar toe lopen, maar Ilyas hield me ruw tegen. 'Hier blijven jij!' siste hij woedend. 'Alsjeblieft, ik wil hem gewoon spreken!' zei ik huilend. 'AMAL IK ZEI NEE!' schreeuwde hij deze keer boos. Ik werd stil en sloot mijn ogen. 'Klop!' beviel hij.

Trillend klop ik op de deur. 'Binnen!' hoorden we van binnen. Ilyas opende de deur en ging naar binnen. Ik draaide me huilend om en keek Safuane gebroken aan. 'Ik hou van je!' hoorde ik hem zeggen. 'Ik ook van jou!' zei ik en werd daarna meegetrokken naar binnen. Ilyas sloot de deur, en we gingen zitten aan het bureau. 'Zo Amal, waarmee kan ik je helpen?' vroeg de secretaresse me. 'Ik euh...' maar kwam niet uit mijn woorden. Dit is zo moeilijk! 'Ze wil haar zelf uitschrijven.' zei Ilyas toen hij merkte dat ik niet uit mijn woorden kwam.

Ze keek me geschrokken aan. 'Amal dat kan niet! Je haalt schitterende punten en doet super goed je best! Waarom?' vroeg ze me bijna huilend. 'I-ik ga t-trouwen.' antwoordde ik zacht. 'Ben je het zeker? We willen echt dat je blijft op deze school! En je bent bijna afgestudeerd kan het niet nog eventjes wachten?!' vroeg ze me. 'JA WE ZIJN HET ZEKER, DAAROM KOMEN WE OOK!' barstte Ilyas deze keer uit. Ze keek hem geschrokken aan. 'I-ik g-ga dan d-de uitschrijf papieren gaan halen.' zei ze snel en verliet het lokaal.

Ik keek Ilyas scheef aan. 'Really? Moest je echt zo uitbarsten?' vroeg ik hem. Hij keek me boos aan. 'Ga je eens die bek van je dicht houden?' siste hij. Ik zweeg snel en keek stil voor me uit. Ik had gedacht dat hij nog lief was, maar heb het helemaal verkeerd! Hij is zo agressief! Ik trouw liever met een ezel dan met hem!

Een akelige stilte ging door de lokaal heen tot de deur weer werd geopend. Ik draaide me om en een een man kwam naar binnen. 'Uh ja goedemiddag, de secretaresse heeft een belangrijke vergadering dus kom ik in haar plaats.' zei de man toen hij onze vragende blikken zag. 'Hier heb je de uitschrijf papieren, wil je hier ondertekenen alsjeblieft?' vroeg hij me terwijl hij de plaats toonde waar ik moest ondertekenen.

Ik nam de pen, en wou een handtekening zetten maar haperde. Het is echt niet makkelijk! 'Ben je toch van gedachten veranderd?' vroeg de man blij. 'Natuurlijk niet.' zei Ilyas terwijl hij me een por gaf. Snel krabbelde ik mijn handtekening en keek er droevig naar. 'Zo je bent uitgeschreven, hier heb je het bewijs.' zei de man terwijl hij recht op stond en die me overhandigde.

'B-bedankt.' zei ik moeilijk. Bedankt?! Waarvoor? Voor het verbranden van mijn toekomst?! 'Dankjewel meneer.' zei Ilyas en gaf hem een hand. Daarna trok hij me mee het lokaal uit. Ik keek overal in de hoop Safuane te zien, maar de lessen waren al begonnen... 'Je zoekt Safuane hè?' siste Ilyas. Ik antwoordde niet en volgde mijn weg. 'Hè ik praat tegen je negeer me niet!' riep hij weer.

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now