Hoofdstuk 112

4.1K 354 157
                                    

Wat vooraf ging:

Ik kreeg een hartaanval en rende naar ze toe. Maar dat... dat was te laat! 'BAM!' drong onze oren binnen. Mijn hart stopte met kloppen en deinsde achteruit. Bloed! ... Overal bloed! Een grote plas bloed! ... 'NEE AMAL!' krijste ik huilend. ... Was dit onze einde? ...  
_________________________________________       
PP SAFUANE

'NEE AMAL!' krijste ik huilend en zakte door mijn knieën. 'NIET JIJ!' schreeuwde ik huilend. Ik voelde me duizelig en begon wazig voor me uit te kijken. Ik keek geschrokken naar mijn trillende handen, voor het zwart voor mijn ogen werd en mijn hoofd hard tegen de grond knalde. ...

PP AMAL

'BAM!' hoorde ik. Mijn hart sprong uit zijn plaats en sloot bang mijn ogen wachtend op de kogel die mijn hoofd zou binnen treden. 'NEE AMAL!' hoorde ik Safuane schreeuwen. Maar ik voelde ... niets. Bang en huilend opende ik mijn ogen en de greep om me werd zwakker en zwakker. Ik keek naar de grond waar een grote plas bloed ontstond. Papa... was geraakt. 'NEE AMAL!' krijste Safuane en zakte in elkaar. 

'HANDEN OMHOOG!' schreeuwde een hele groep politieagenten die ons omsingelden. 'EEN FOUTE BEWEGING EN ER WORD OP JE AFGEVUURD!' schreeuwde de ene agent terwijl hij met zijn geweer op papa mikkend dichterbij kwam. Ondertussen kwamen ook 2 ziekenwagens erbij. 'HOER!' schreeuwde hij sissend en keek bibberend naar de wond op zijn been. 'Kom, naar hier.' zei de agent naar me. Ik knikte en wou naar hem rennen, maar word jammer genoeg tegen gehouden door de ruwe hand van papa.

Trillend deed hij de geweer terug tegen mijn slaap. 'JE MOET DOOD!' krijste hij pijnlijk. 'Nee papa alsjeblieft!' smeekte ik hem huilend. 'NOEM ME GEEN PAPA!' schreeuwde hij en haalde de trekker weer omhoog. 'GOOI JE GEWEER OP DE GROND, OF ER WORD AFGEVUURD!' schreeuwde de ene agent. Sofiane en Ismael werden tegenhouden, toen ze naar me wilden rennen. 'LA ILLAHA ILA ALLAH!' krijste hij. Voor dat hij de kans kreeg om op mij af te vuren, begonnen de agenten op hem neer te schieten.

'AAAAHG!' krijste hij, liet me los en zakte neer, in de grond. Ik maakte huilend een stapje van hem weg en keek hem bang aan. Er begon rood/zwart bloed uit zijn mond te komen en hij keek geschrokken en met wijde ogen naar iets of iemand. De ambulance mannen renden naar hem toe. De sfeer, pff kon ik gewoon niet beschrijven! Huilend draaide ik me om en rende naar Ismael die op me afliep. 'Shht, safé het is voorbij.' zei Ismael gebroken terwijl hij me omarmde.

Ismael deed zijn vest over me heen en plande een kus op mijn wang. Ik knuffelde hem stevig en begroef mijn gezicht in zijn nek. 'Safé Amal.' zei Ismael en kneep in mijn schouder. 'Alhamdulilah, er is niets met jou gebeurt en dat vind ik het belangrijkste.' zei hij en veegde zijn tranen weg. Ik trok me uit de greep en keek snikkend naar de ambulancemannen die papa meenamen. 'Amal, alhamdulilah er is niks met je' zei Sofiane ongerust en knuffelde me. 'MashaAllah je bent een sterke vrouw!' zei hij terwijl hij zich uit de knuffel trok.

Ik glimlachte door mijn tranen heen en uitte een diepe zucht. 'W-waar is Safuane?' vroeg ik geschrokken. 'Ze hebben hem naar het ziekenhuis gebracht.' zei Sofiane. 'W-wat?! W-waarom?' vroeg ik bang terwijl mijn hart pijn deed. 'Ik weet het niet, maar toen er op je vader werd geschoten, raakte hij bewusteloos.' antwoordde hij. 'Ik moet naar hem toe!' riep ik bang. Nadat oom Khalid een gesprekje had uitgevoerd met een agent liep hij op ons af. Hij gaf me een warme glimlach. 'Je bent sterk en dat ga je blijven.' zei hij trots en veegde mijn tranen weg.

'Kom we gaan naar het ziekenhuis.' zei Ismael. Gebroken en nog steeds vreemd van wat er net was gebeurd stapte ik in in de auto van Ismael. Ismael ging naast me zitten, oom Khalid reed de auto en Sofiane reed de auto van Safuane. Hij omarmde me en gaf me een dikke zoen. 'Amal, ik hou heel veel van je.' fluisterde hij schor en duwde zachtjes mijn hoofd op zijn borst. Ik was veel te slap om te antwoorden en bovendien, had ik een barstende hoofdpijn. Zonder dat ik het  doorhad, viel ik met veel kopzorgen inslaap. ...

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now