Hoofdstuk 117

3.4K 371 93
                                    

Pfff: stem-goal  H116 NIET compleet. .... maak verandering in, jullie kunnen het!♥

Wat vooraf ging:

Ik stormde naar binnen en zag oma aan de rand van haar bed zitten met een kist in haar handen. ... De kist waar alle reispassen in zaten. Mijn ogen sperden zich wijd open. Ze keek op en glimlachte. 'Oma, je hebt toch niet...' riep ik hoofdschuddend.

_________________________________________      

PP ISMAEL

'Oma, je hebt toch niet...' riep geschrokken en rende naar binnen. 'Wat heb ik toch niet?' vroeg ze terwijl haar glimlach verdween. 'D-de reispas van Amal, w-waar is die?' vroeg ik met een bonzend hart terwijl ik dichter naar haar toe stapte. 'Amal's reispas?' vroeg ze geschrokken. 'Ja, oma, alsjeblieft zeg niet dat je hem aan oom Chahin hebt gegeven!' riep ik panikerend. 'Maar nee, joch!' zei ze en griste de reispas uit de kist. Jullie moesten weten wat voor een grote opluchting ik toen had! Gestrest plofte ik op het bed en uitte een diepe zucht.

'Ismael, waarvoor stres je? En waarom mag Chahin haar reispas niet hebben?' vroeg oma nadat ze de kist terug sloot en het naast haar op bed zette. 'Niks oma, geef mij maar alle reispassen.' zei ik opgelucht en ging van het bed. 'Wil je het je oma niet vertellen, waarmee je zit?' vroeg ze dan bezorgd en ging over mijn getrimd baardje. 'Haha, oma, er is niks wollah.' loog ik dan snel. Ik wilde haar niets daarover vertellen, want na het verlies van haar ene zoon, moest ze echt niet weten, wat haar andere zoon van plan was. Ze glimlachte lief en draaide zich terug om naar de kist waar ze alle drie de reispassen (van ik, Amal en Safuane) uithaalde en die in mijn handen duwde.

'Shokran.' zei ik en kuste haar voorhoofd waarna ik me omdraaide en de kamer verliet. Toevallig en heel random zag ik iemand in mijn ooghoek bewegen. Ik keek die kant op, maar zag niets. Ik hief mijn schouders op en liep snel naar mijn kamer. Ik sloot de deur en ging naar de klerenkast. Helemaal rechts boven zette ik de reispassen en gooide wat kleren op zodat ze helemaal verstopt zouden zijn. Daarna ging ik in bed liggen en nam mijn gsm erbij. Ik stuurde een lief/schattig berichtje naar Soukayna en scrolde wat door insta. Na een half uur, trok ik mijn nikes aan en liep terug naar beneden terwijl ik verrast keek naar alle mensen in de woonkamer.

'Salam.' zei ik een beetje ongemakkelijk en zette mijn rolex goed. 'Weldi, groet maar je ooms, tantes, nichten en neven.' zei oma die met een dienblad de salon binnenliep. Het verbaasde me, dat ze oma niet hielpen en daar gewoon op hun kontje zaten maar oké. Ik deed ongemakkelijk mijn schoenen uit en ging zo'n beetje met een rood hoofd naar de rechterkant van de mensen. 'Salam.' zei ik en schudde de handen van mijn "nichtjes" die me dromerig aankeken. Na ook mijn tantes en ooms te hebben gegroet ging ik snel bij mijn lieve oma zitten.

'Ismael sterkte van je vader, Allah Irhemho.' zei de oudste van hen. Ik knikte en nam een slokje van mijn thee die ik ondertussen kreeg van mijn oom. 'Jij bent gegroeid zeg!' zei de 2de oom. Ik glimlachte scheef en keek naar mijn glas. 'Groot genoeg om te trouwen.' zei de 3de oom. 'Met mijn dochter Salma bijvoorbeeld?' zei een van de tantes. 'Nee shokran.' zei ik en glimlachte. 'Jij vind zeker mijn dochter Aicha mooi hé? Daar is ze, de derde.' zei de 2de tante en wees naar een meisje. Ik volgde haar vinger en belande bij een meid die overdreven zat te knipperen met haar wimpers.

'Laa (nee) shokran.' zei ik snel en haalde mijn telefoon uit mijn zak. 'Waarom niet, dan?' vroeg die tante beledigd. 'Uh, omdat ik al iemand heb.' zei ik dan glimlachend en haalde mijn oortjes uit mijn hoesje. Letterlijk al die meisjes keken me boos aan. Ik gunde ze een glimlach en stopte dan mijn oortjes in mijn oren en begon te genieten van de rap. 

PP AMAL

Moe opende ik mijn ogen en probeerde op te staan, wat niet echt lukte. Ik draaide mijn hoofd om en glimlachte diep toen ik Safuane's knap gezicht zag. Ik draaide me helemaal om en plande een kus op zijn wang. 'Safuane, ik hou van je.' fluisterde ik en plande nog een kus op zijn mondhoek waarna ik rustig ging zitten. Langzaam hief ik zijn zware, gespierde bronze armen van me af en legde die rustig op het bed. Ik liep rustig het bed uit en hief lachend zijn zware voet die uit het bed leg terug op het bed. Daarna trok ik de deken helemaal over hem heen en plande nog een laatste kus op zijn voorhoofd.

Mishandeld en Uitgehuwelijkt (AF✔)Where stories live. Discover now