22. Bölüm

18.3K 1K 77
                                    

22. Bölüm

 

Korhan’ın odasından çıkmasını beklediğini biliyordu ama Selen inatçıydı. Konuya nasıl gireceğini bilemese de masasına dizleri değene kadar yaklaştı. Kendisine bakmaması cesaretini kırmıyordu artık, elinde ki kitabı dik bir şekilde masanın kenarına yaslarken Korhan gözlerini kaldırdı sonunda. Kitaba bakarken yüzünde alaylı bir gülümseme belirmişti.

__ Ne zamandır ekonomiyle ilgileniyorsun?

__ Sanırım ben bir şeyler hatırladım!

İşte konuya en dürüst giriş buydu. Korhan’ın gülümsemesi hızlı bir şekilde silinirken arkasına yaslanmış, gözlerini ayıramıyordu gözlerinden.

__ Gerçekten mi?

Selen onu başını sallayarak onaylarken derin bir nefes almaya çalıştı önce.

__ Rüya demiştim ya… Orada sen de vardın ve o bir anıydı. Anıydı biliyorum!

__ Rüyan, dedi yavaşça Korhan kendiliğinden sertleşerek ruh halini ortaya koyan ses tonuyla.

Ama sen masal gibi demiştin… Dalga mı geçiyorsun benimle?
__ H-hayır. Tabii ki hayır!

__ Ee o zaman ne? Yatmadan önce o aptal romantik filmlerinden birini mi seyrettin?

O mavi gözler öyle bir öfkeyle alevlenmişti ki Selen neredeyse geriye doğru gidecekti ama hayır, kaçmayacaktı. Kendisini teskin ederken bakışları meydan okuyordu Korhan’a.

__ Bizim bir kızımız var Korhan, bu durumda bir zamanlar gerçek bir evlilik yaşamış olmalıyız. Neden buna inanmak bu kadar zor, neden en olmayacak şeylerden öfkeleniyorsun?
Korhan bir an gülerken masada ki kalemini almış tempolu bir şekilde masaya vurmaya başlamıştı.

__ Gerçekmiş! Senin gerçek sandığın o üç günlük evlilik sahteydi, o kadar sahteydi ki sadece üç gün sürdü. Bizim aramızda ki tek gerçek Ecem!

__ Kesinlikle bundan fazlası var.

__ Yok!

__ Başından beri hiç açık olmadın, dürüst olmadın bana. Yine değilsin!

__ Selen, yeter!

Selen hızla masanın yanından uzanarak hala kalemi masaya vuran eli yakaladı hafifçe titremesine engel olamayarak. Korhan onun cesaretini bilmesine rağmen şaşırmıştı Selen’in bu hareketine. Ama onu etkileyen şey bu değildi… O bal rengi gözler dolu dolu kendisine bakarken umduğu, hayal ettiği bir şeyler vardı! Korhan yavaşça Selen’in çıldırtıcı kokusunu duyarken Selen artık içinde hiçbir şey tutamıyordu. Kısık sesiyle her kelimenin üstüne basarak konuşmaya başlamıştı.

Kor GibiWhere stories live. Discover now