Siyah Gül Anlamı :)

8K 261 5
                                    

Canlarım... Siyah Gül anlamlarına bir açıklık getireyim önce dedim:))Yeni bölümümüz ise yarın akşam sizlerin karşısında olacak...

Herkese kucak dolusu sevgiler...


Siyah Gülün Anlamı – Olumsuz

Siyah rengi her zaman ölüm ve yasla eş tutulmuştur. Çünkü siyahüzüntünün ve vedanın rengidir. Bu yüzden, birçok insan siyah güllerin büyük bir kaybı, kederi ve ölümü sembolize ettiğini düşünür. Cenazelerde sıklıkla kullanılır. Tek bir siyah gül geri dönmemek üzere bir yolculuğa çıkan yakın bir arkadaşa gönderilebilir.

Tarih boyunca siyah gül bir ilişkinin bitimini, sevilen birini kaybetmeyi veya sonu olan başka bir şeyi simgelemiştir. Ama ölümün olduğu yerde yeni bir hayat başlar, değil mi? 

Siyah Gülün Anlamı – Olumlu

Daha pozitif bir anlamı da vardır siyah gülün. Evet, siyah ölümün rengidir. Ama ölüm her zaman mateme sebep olmaz. Ölüm aynı zamanda yeni şeylerin başlangıcıdır, keşfedilmemiş bölgelere bir yolculuktur.

Siyah gül ölümü ve bu dünyadan göçüp gitmeyi simgelediği için, ayrıca gelecekteki büyük bir değişikliğe veya devrime de işaret eder. Bu açıdan bakıldığında siyah gül ayrıca eski alışkanlıkların ve eski düzenin ölmesi anlamına gelir. Umudun ve neşenin yeni çağının doğuşunu işaret ederek güven ve heves verir.


Kor GibiWhere stories live. Discover now