Capitulo 79

6.4K 588 259
                                    

Wat vooraf begon:
Ik schudde lachend me hoofd "Naar binnen nu ehh conjo!!" Zei Sharissa en duwde me naar binnen. "En jij Safouane jij moet zo komen want ze trekt zo de volgende jurk aan!" Zei Romaissa streng en ze liep met me mee om me mee. "Kom volgende dress" zei ze en we liepen naar binnen.

_______________________________________

Perspectief Safiyae

Zou je zo lief willen zijn een stem achter te laten❤😘

Ik trok mijn laatste jurk aan van vandaag. Mijn witte bruidsjurk de jurk waarin ik hoopte dat tenminste mijn moeder me zou zien. Romaissa begon aan mijn haar en Make-Up.

"Je bent een hele sterke vrouw, ik denk niet dat alleen jou moeder en tweeling overleden is maar dat je veel mee hebt meegemaakt. En dan sta je hier nog op 2 benen. Ze zouden niks anders dan trots zijn op je. Ik zou na alleen al het overlijden van me tweeling nooit meer op kunnen staan laat staan me moeder" zei ze. "Dankjewel lieverd jij bent ook veel sterker dan je denkt" zei ik. "Ik bewonder je echt!" Zei ze waarna ze verder aan het werk ging.

Na een lange tijd was ze klaar. Ik bewonderde mezelf in de spiegel. "O mama was je maar hier, dit is zo moeilijk zonder jou" fluisterde ik zachtjes zodat alleen ik het kon horen. Ik beet op mijn onderlip om niet in tranen uit te barsten. "Je bent echt een schoonheid" zei ze en ze legde haar hand op me schouder.

"Sharissa is Safouane gaan halen van de mannenkant in de hoop een jongen te fixen" zei ze lachend. Ik barste in lachen uit. Dat kind ook hè. Na 1 minuut of 3 ging de deur open en kwam Safouane binnen. Met open mond staarde hij me aan "wauw" zei hij verbijsterd. Ik moest lachen "en dit is van mij" vervolgde hij grijnzend. Waarschuwend keek ik hem aan. "Kom je prinses" glimlachte hij en hij stak zijn hand uit.

Ergens leek hij wel heel erg nerveus ik ken hem nu als de beste, alsof er iets ging gebeuren?

We liepen de deur uit terwijl er per seconde weer een miljoen foto's werden gemaakt en er live izran werden afgespeeld. "Ik hou van je" zei Safouane zachtjes. "Ik ook van jou" fluisterde ik terug. Hij kneep in mijn hand "nu gaan jullie samen dansen!" Zei de fotograve streng en ze stopte ons op de grote dansvloer.

Er begon een rustig en romantisch liedje afgespeeld te worden en Safouane hield me vast bij me heupen wat me buikpijn van de kriebels gaf. Ik legde mijn handen op zijn schouder en langzaam schuifelde we. Na dit nummer stopte Safouane opeens alles. De zangeres gaf de microfoon aan Safouane en hij ging in het midden staan.

Terwijl de mensen om ons heen verzamelde kwam mijn vader binnenlopen en schonk hij me een vertrouwde glimlach en aanmoedige knikje. Ik keek Safouane afwachtend aan in zijn prachtige ogen en hij begon.

"Mijn prinses, mijn diamant, mijn wereld. Sinds ik jou ken heb ik je altijd al belangrijker gevonden dan mezelf. Jij was en bent het belangrijkste in mijn leven. Jou heb ik vanaf dat moment op de 1e plek gezet. Jou heb ik altijd boven mezelf gezet. Jij bent belangrijker dan ik mezelf vind. Jou geluk maakte mij automatisch gelukkig. Ik weet nog hoe kapot je was met het verlies van je moeder. Ik heb je toen gevraagd of je met je eigen ogen je moeders dode lichaam hebt gezien waarop jij antwoorde dat dat veels te moeilijk voor je was wat ik natuurlijk begreep. In de tussentijd is er veel gebeurd waaronder het gebeuren met je broer. Hij wou jou je vader en moeder zien lijden en dat opende mijn ogen. Je vader had altijd al het gevoel dat zijn vrouw nog leefde en ik ben alles achterna gegaan. Op een gegeven moment vond ik je moeder...... Ze was er slecht aan toe en ik wist dat het je zou breken om haar zo toegetakeld aan te zien. Ik en jou vader en Yassine en Abdel hebben je moeder goed verzorgd en behandeld als onze eigen moeder. Ik wou niks anders dan jou dromen waar maken. Ik zeg je altijd dat dat is waar ik voor leef jou gelukkig zien en je dromen uit te laten komen. Kijk nu eens wie er op je bruiloft is" zei hij waarna hij uit mijn zicht stapte.

Ondertussen stroomde de tranen naar beneden en kon ik mijn gesnik niet onder controle houden. Ik keek naar de deuropening en toen gebeurde het.

Het moment waarop mijn hart elk moment kon stoppen. Mijn hart klopte als een razende geluid uit mijn keel krijgen lukte niet. Alles om me heen draaide. Beweging in mezelf krijgen lukte ook niet. Ik kon niet eens knipperen. De tijd leek wel stil te staan alles leek in slowmotion. Met knikkende knieeën stond ik daar leveloos terwijl de tranen niet stopte en bleven stromen. Rustig huilde mijn hart mee mijn gesnik maakte het af. Alles leek een droom te zijn. Te mooi om waar te zijn.

En toen toen voelde ik iets. 2 vertrouwde armen om me heen. Armen waar ik van droomde, waar ik naar verlangde, armen die fantasie leek te zijn, moederliefde voelde ik. Na jaren van pijn dag in dag uit. Toen pas besefte ik me dat dit echt was. Toen pas drong het tot me door me moeder leeft en heeft me vast!

"M-ma-mama!?" Zei ik huilend. Ik sloeg mijn armen ook om haar heen en zakte neer op de grond terwijl ik haar stevig vast hield. Ik was bang om haar te verliezen, alweer. "Benti" huilde ze wat me nog harder liet huilen. Snikken vulde de grote ruimte. Ik snoof haar geur op die ik jaren heb moeten missen. "Mama" bleef ik herhalen terwijl ik haar steviger vasthield. Mijn beeld was wazig van al mijn tranen en mijn hoofd deed pijn van het huilen.

"Het is je bruiloft schat en ik ben er. Dit is jou dag geniet. Ik ben trots op je" snikte ze. "Nee yemma oumt ther9er shi (ik laat je niet los)" huilde ik. "Ik ben er benti, ik was er altijd al en ik zal er ook altijd zijn" zei ze. Na lang liet ik haar met moeite los. Me vader had ondertussen ook tranen in zijn ogen. Hij hielp mama met opstaan en Safouane tilde me op en liet me staan.

"Heb jij me moeder gevonden!? Heb jij dit alles?" Zei ik zachtjes. Glimlachend veegde hij met zijn duimen mijn tranen weg "alles voor jou prinses" zei hij. Ik knuffelde hem stevig. Ik voel me zo gelukkig. "Dankje Safouane dankje dankje dankje" bleef ik trillend herhalen. Mijn ouders keken me trots aan. "Bedank me niet dit is niks ik zou alles voor je doen dat weet je" zei hij en hij drukte een kus op beide wangen.

"Well mensen let's party again dit is wel de bruiloft van me dushiii" gilde Sharissa om de sfeer weer terug te krijgen waarna iedereen weer de dansvloer opging, kletste of zong of iets anders en de muziek weer volop draaide. "Well jullie mogen de taart aansnijden" zei Romaissa tegen ons.

Safouane pakte me hand vast en we liepen naar de mooiste plek van de grote zaal daar voor de bruidsbank. Vol verwondering keek ik naar de taart. Ik had 'm zelf nog niet goed bestudeerd maar er was overal aan gedacht van de grote dingen tot aan de details. Hij was perfect en groter dan ik zelf. De camera's stonden al op ons gericht en ik kreeg de mes van Romaissa.

Ik keek de zaal rond en vooraan stond me moeder. Ze zag er dolgelukkig uit wat mij liet glimlachen. Ik voelde Safouane zijn hand boven op de mijnes en samen sneden we de taart aan. Ik gaf hem het eerste stukje en hij mij. De taart werd aangesneden en uitgedeeld.

"Ik ga ff naar de andere kant" zei Safouane na een tijdje. "Is goed ik ga naar me moeder" zei ik alsof ik zelf niet geloofde dat ik echt naar me moeder ging. Hij trok me snel tegen zich aan en drukte een snelle kus op mijn lippen. "Tot zo" zei ik blozend.

Ik liep naar de tafel waar mijn moeder zat en schoof aan. Ik legde mijn hand op tafel en ze legde de haarnes erbovenop en met haar andere hand pakte ze mijn andere hand vast. "Wat is er allemaal gebeurd mama" zei ik zachtjes. "Daar is het nu niet het moment voor mijn kind" zei ze met haar vertrouwde stem.

Ik legde mijn hoofd tegen haar aan en ze ging met haar hand rustig door me haar. Ik sloot mijn ogen en genoot van dit moment. "De dag is bijna voorbij he" zei ze. Ik knikte "ik ben kapot moe" zei ik zuchtend. "Hey hey hey jij moet nog wakker blijven voor vanacht" zei ze lachend. "Ik ga lekker slapen vannacht" zei ik beschaamd. "Hmm jij bent mijn dochter en ik ken jou. Ik weet dat je gaat slapen" zei ze lachend.

Helloo sweethearts❤

Babesss her momma is back😍!!! Waar en bij wie was ze al die tijd?

Kijk hbiba's, het volgende deeltje heb ik echt al heel lang geleden geschreven en de daaropvolgende deeltjes ook. Al voor de Ramadan en ze bevatten zegmaar romantiek. Nou weet ik niet of ik ze wel of niet moet plaatsen. Iemand die me kan helpen?

Question of the day:
Wat is je favoriete quote? Als het om quotes gaat heb ik tientallen lievelingsquotes. Een paar die ik heel mooi vind staan op mijn account en andere mooie komen gewoon voor in het boek💜

Quote of the day:
Cry a river. Build a bridge. Get over it.

Dikke kus en knuffel Salma

Safiyae & SafouaneWhere stories live. Discover now