2

2.7K 135 56
                                    

Wat vooraf ging: Ik kijk hem voor de laatste keer in z'n groen ogen aan en ren de straat uit...

Meryem:
Ik open vermoeid m'n ogen en kijk om me heen. Ik bevind me in m'n bed net als altijd.

Ik sta op en loop vermoeid naar de badkamer. Ik was m'n gezicht en poets m'n tanden. Daarna loop ik weer naar m'n kamer en kijk wat ik aan ga doen. Ik kies voor een simpel strakke spijkerbroek met gaten en een zwarte trui. Ik doe wat sieraden om en laat m'n haren los.

Ik smeer een beetje concealer onder m'n ogen en doe een beetje mascara. Als laatst doe ik een nude kleur lippenstift op en kijk mezelf goedkeurend aan in de spiegel.

Ik loop naar beneden en zie m'n zus Medina haar lunch maken. "Goedemorgen!" zeg ik blij en knuffel haar van achter "goedemorgen schat!" zegt ze blij terug en kijkt me met een glimlach aan. Ik loop weer naar binnen en pak m'n schoudertas en doe hem om m'n schouder. "Ik ga!" zeg ik tegen m'n zus, terwijl ik m'n Alexander Mqueens aandoe.

Ik loop het huis uit en loop naar school. M'n school is niet zo ver van m'n huis. Ongeveer 15 minuten lopen.

Ik doe m'n airpods in en luister naar het muziek die m'n oren galmen.

Door m'n muziek hoor ik getoeter. Ik kijk om me heen en zie een zwarte Mercedes. De ramen zijn zwart dus ik kan niet zien wie erin zit. Ik draai me weer om, om te lopen. Totdat ik m'n naam hoor. Met een ruk draai ik me om en kijk weer in de groene ogen van Latif. "Stap in" zegt hij kalm, ik schud m'n hoofd en kijk hem grijnzend aan. Ik weet dat hij dit irritant vind. Ik ken hem sinds de eerste klas. Toen die bleef zitten en m'n broers doorgingen.

"Stap deze kanker auto in, maak me niet gek" zegt hij dit keer wat bozer, "ik wil het niet!" zeg ik koppig en doe m'n haar highclass naar achter. "Ik snitch je dan naar je broer dus stap deze auto in!" beveelt hij "ik weet dat je het niet gaat zeggen!" "oke? Gaan we zien" zegt hij en stapt z'n auto in. Met grote ogen kijk ik hem aan en ren naar z'n auto.

Ik probeer de deur open te doen, maar het zit op slot. "Jij klootzak!" zeg ik boos, hij begint te lachen en doet z'n raam naar beneden. "Wat zei je daarnet?" zegt hij en doet z'n hoofd wat dichterbij "niks" zeg ik en doe m'n armen over elkaar. "Stap in" zegt hij en doet de deur van binnen open, ik stap in en kijk hem niet aan.

Hij start de auto en kijkt droog voor zich uit. Aangekomen op school kijken veel mensen onze kant op. Latif is best populair op dit school met m'n broer Illias en hun beste vriend Bilal. Met Bilal kan ik beter opschieten dan met Latif. En Latif is ook meestal met meisjes.

"Waar wacht je op, stap dan uit" zegt hij geïrriteerd, boos kijk ik hem aan en stap uit. Ik sla de deur dicht en kijk om me heen. Allemaal meisjes die jaloers kijken, maar faka? Ik heb niet eens iets met hem, hij mag van hun zijn.

Een meisje komt zijn kant lopen en knuffelt hem opeens. Ik kijk hem scheef aan, terwijl hij mij ongemakkelijk aanstaart. Het meisje ziet het en zorgt ervoor dat Latif haar aankijkt. Daarna duwt ze haar lippen op de zijne. Dit hoef ik niet te zien,walgelijk.

Ik loop gelijk naar de kantine en claim een plek. Zelf heb ik niet echt een beste vriendin. Alleen een beste vriend genaamd Macid. Hem ken ik ook heel lang, hij is de zoon van Tarik oftewel de beste vriend van m'n moeder. Latif mag hem niet en gelukkig zit hij ook niet op deze school anders had hij Macid al in elkaar geslagen.

"Ewa Meryem" hoor ik iemand zeggen, ik draai me om en zie Bilal. Hij is ook de beste vriend van Illias en Latif. "Ewa" zeg ik terug en geef hem een boks. Hij komt voor me zitten. "Waar is Illias de bolle aap?" vraagt hij "weet ik niet, hij is volgens mij gewoon rond aan het zwerven hier op school" zeg ik en kijk hem lachend aan. Hij begin hard te lachen en kijkt om zich heen en staat op. "Faka Latif" zegt hij en geeft hem een bro huge.

Ik draai me om en kijk Latif droog aan. "Heb je nieuwe chimeid gefixt oulleh?" vraagt Bilal lachend, terwijl hij kijkt naar de meisje die achter Latif staat. "Sowieso neef" zegt Latif extra hard zodat ik het hoor, maar zie je mij boeien?

"Veel plezier voor jullie" zeg ik en sta op "waar naartoe?" vraagt Latif "boeit je geen ene reet!" zeg ik geïrriteerd en loop naar m'n klaslokaal. Gelukkig staat de deur van het lokaal open. Ik loop snel naar binnen en ga op m'n vaste plek zitten, gelukkig zit niemand naast mij. Maar voor mij zitten Latif en Bilal.

Niet veel later wordt het al een beetje drukker in de klas. Bilal en Latif zitten al voor me en praten over de nieuwe Playstation, echt typisch jongens gewoon. Er komt een nieuw gezicht binnen. Het is een jongen met lichtbruine ogen en lichtbruin stijl haar die hij goed in model heeft gezet. Dus de docent had het 2 weken geleden over hem.

"Kunnen jullie even stil zijn?" vraagt de docent, iedereen kijk aandachtig naar het jongen wat best ongemakkelijk is voor hem.

"Dit is het jongen waar ik het een week geleden over heb gehad. Stel je maar voor" zegt de docent met een glimlach. "Uh ik ben Ali. Ik ben 19 jaar en ik ben een Turk" zegt hij een beetje ongemakkelijk. Ik kijk om me heen waar hij gaat zitten, maar nergens een lege plek. Er is alleen een lege plek naast mij. Ow ik heb helemaal geen zin in hem.

"Dan mag je naast haar zitten" zegt de docent en wijst me aan, Latif en Bilal kijken me boos aan. Ik doe m'n handen onschuldig naar boven en kijk hun onschuldig aan. "Ik heb niks gezegd!" zeg ik en kijk Bilal aan. Hij knikt en draait zich om. Latif kijkt Ali onderzoekend, maar droog aan. Totdat Ali naast mij komt zitten draait hij zich om. Beter ook.

"Hoi" zegt hij en glimlacht, ik glimlach terug en kijk gelijk naar m'n boek. Ik zie dat hij geen boek bij zich heeft dus schuif ik het boek een beetje naar hem toe. "Bedankt" hoor ik hem fluisteren "geen dank" fluister ik terug. Ik zie dat Latif zich omdraait en emotieloos naar ons kijkt. Ik kijk hem met een blik aan van 'wat kijk je?'. Hij balt z'n vuisten en draait zich om.

Latif is anders dan de andere jongens. Hij is koudbloedig, hij is droog. Hij heeft geen ene emotie in z'n ogen.
Hij is mysterieus...

VoorgelogenWhere stories live. Discover now