33

1.6K 108 21
                                    

Wat vooraf ging: "Hou je bek Bilal, je bent niet grappig!".

Meryem:
Vermoeiend sta ik op en loop snel naar de badkamer. Ik was m'n gezicht en kam m'n haren. Ik doe het in een hoge strakke staart en loop de badkamer weer uit. Ik doe een crème bruin kleur t-shirt en een korte legging aan. Met eronder net als altijd m'n Nike Air Force.

Ik loop m'n kamer uit en zie Bilal in de chill ruimte zitten met z'n telefoon

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik loop m'n kamer uit en zie Bilal in de chill ruimte zitten met z'n telefoon. "Ewa Meryem, kom! Illias is aan de lijn" zegt hij en wijst naar z'n telefoon "ook een goedemorgen" zeg ik en ga naast hem zitten. Ik pak z'n telefoon uit z'n handen en zwaai naar Illias. Hij zwaait terug. "Heb je het daar naar je zin?" vraagt hij, ik knik "ja! Super zelfs" zeg ik glimlachend. "Goed goed" zegt hij lachend en kijkt me dan dit keer serieus aan.

"Waar is Latif?" vraagt hij dan, ik haal m'n schouders op "nog aan het slapen, denk ik" zeg ik. "Maak hem wakker ik wil praten met hem" zegt hij, Bilal pakt z'n telefoon van me af. "Ja Meryem, maak maar je-", voordat hij z'n zin kan afmaken knijp ik hem in z'n arm. "Auw! Wat doe je!" zegt hij en voelt aan z'n arm. "Gaat het goed daar?" hoor ik Illias aan de lijn "euhm ja hoor ik ga maar naar Latif" zeg ik en sta op.

Ik draai me om en kijk naar Bilal die me een knipoog geeft. "Succes" fluistert hij en gaat verder met z'n gesprek. Ik loop naar de kamer van Latif en klop er zachtjes op. "Binnen" hoor ik hem mompelen, langzaam doe ik de deur open en zie hem nog in z'n bed met de deken half over z'n lichaam.

"Illias wacht op je, hij wilt met je praten" zeg ik en kijk de andere kant op, omdat ik niet naar z'n blote buik wil kijken. "Waarom kijk je de andere kant op?" vraagt hij en gaat rechtop zitten, "ow ik snap het al" vervolgt hij en begint zachtjes te grinniken. "Kom snel, je weet hoe Illias is. Heel ongeduldig" zeg ik en loop z'n deur uit. Ik loop weer naar de chill ruimte en plof naast Bilal neer. "En?" vraagt hij als een gay en kijkt me met een bigsmile aan. "Hij komt" zeg ik droog en kijk naar z'n telefoon, waar Illias nog steeds aan de lijn is.

Niet veel later komt Latif en Arif ook naast ons zitten. Latif pakt de telefoon van Bilal af en kijkt met een glimlach naar de scherm. "Ewa broer" zegt hij, "ewa" hoor ik Illias zeggen.

Ze praten een beetje en dan zegt Illias dat ik ook moet komen. "Wat is er?" vraag ik, terwijl ik met m'n hoofd voor de telefoon ga staan. "Kijk is naar het nieuws van Nederland" zegt hij droog, ik trek m'n wenkbrauw omhoog en kijk hem niet-begrijpend aan. "Waarom?" vragen Latif en ik tegelijk, "kijk nou maar" zegt Illias een beetje geïrriteerd.

Ik pak m'n telefoon en zie dat ik veel appjes van Melek heb gekregen. Ik negeer haar berichtjes en zoek de nieuws van vandaag op. Ik scrol een beetje naar beneden en geschokt kijk ik naar m'n beeldscherm. "Hallo wat staat er!" zegt Bilal en pakt de telefoon van me af. Hij begint hardop te lezen.

"Gisteren zijn Latif Kaya, Meryem el Yousfi en Bilal Aydin gespot in Istanbul samen met een groepje jongens, waar ze waarschijnlijk ruzie mee hadden. Ze zeggen dat het groepje jongens slecht over Meryem hadden gepraat en dat Latif in de aanval ging. Wat er precies is gebeurd, weten we niet. Maar de grote vraag is, waarom ze samen in Istanbul zijn? Is dat voor een vakantie of zit er meer achter? En waarom houdt Meryem de arm van Latif vast? Zitten ze in een relatie?" leest Bilal hardop. Dan pak ik de telefoon van hem af en kijk naar de foto's die er zijn gemaakt.

"Shit" zeg ik en kijk naar de foto waar ik de arm van Latif vast heb, omdat ik niet wou dat er een ruzie zou ontstaan. "Kijken" zegt Latif en kijkt mee, hij schudt met z'n hoofd. "Kanker flikkers" sist hij "taalgebruik Latif!" hoor ik Illias aan de overkant zeggen. "Ze zetten elk kanker ding op het nieuws, hebben ze geen ander kanker shit om te plaatsen?" sist Latif boos, "ik ben blij" horen we Illias zeggen. Niet-begrijpend kijken we hem aan. "Wat?" vragen we tegelijk, "Latif ik ben trots, je hebt m'n zusje beschermt. Precies wat ik van je wou" zegt hij. Ik trek m'n wenkbrauw omhoog en kijk Illias aan.

De mondhoeken van Latif krullen omhoog, uit opluchting zucht hij. "Maar" begint Illias, "hebben jullie wat met elkaar?" vraagt hij. M'n ogen worden groter. "Nee" zeg ik snel, "ik vroeg het aan Latif" zeg Illias. Latif schudt z'n hoofd. "We hebben niks" zegt hij ook, ik krijg een poortje in m'n zij door Bilal. "Wat?" fluister ik boos, hij begint dom te lachen. Arif lacht mee.

"Als jullie wat hebben en het me verbergen, wollah ik maak jullie allebei af!" hoor ik Illias zowat schreeuwen, "van mij part mogen jullie zelfs nu trouwen, voordat jullie een relatie hebben" zegt Bilal lachend. "Als ze het mij vertellen, geen probleem" lacht Illias. Bilal heeft het weer gedaan.

Ik voel dat Latif me stompt en mij grijnzend aankijkt. 'Wat?' gebaar ik, "maar ja jongens ik moet gaan! We hebben nog veel dingen te doen!" zegt Illias. "Doei!" zeggen we allemaal en hangen op.

"Illias zei net gewoon dat hij het niet erg vond als wij zouden trouwen als hij het maar wist, of heb ik het nou verkeerd begrepen?" zegt Latif "dus wanneer is jullie bruiloft?" vraagt Bilal "Bilal hou je bek!" zeg ik boos en loop weg. "Oh my god Latif je meisje gaat weg, ren achter haar aan dan!" lacht hij, ik hoor Latif ook lachen. Wat bezielt hun, ik vind het helemaal niet grappig hoor.

We nemen een stukje van de documentaire en nu lopen we naar de strand. "Sow ik heb het warm" zeg ik en doe m'n schoenen uit. "Ga je op blote voeten lopen?" vraagt Latif me, ik knik "beter dan sportschoenen" zeg ik. Uit het niets pakt hij me van m'n heupen vast en gooit me over z'n schouders. Met grote ogen kijk ik Bilal aan die achter ons loopt. Hij begint ons te filmen samen met Arif. "Latif laat me onmiddellijk los!" schreeuw ik zowat, "je hebt er zelf naar gevraagd, moest je maar je schoenen niet uit doen" zegt hij en houdt me strakker vast.

"Latif je bent niet grappig! En wat zitten jullie mij te filmen! Bilal, Arif!" schreeuw ik boos tegen hun, ze proesten uit van het lachen. "Illias kijk dan! Hoe grappig!" hoor ik Bilal zeggen, boos kijk ik hem aan.

Ik geef vuisten tegen de rug van Latif, maar blijkbaar voelt hij het niet?

"Hier mevrouw uw bestemming, dat wordt dan 10 euro" zegt Latif, terwijl hij me op de grond legt, "dat wordt dan 10 euro!" doe ik hem spastisch aan. Hij begint te lachen, "sorry maar dit moet ik doen" zegt hij en duwt me. Geschrokken kijk ik hem aan, terwijl ik in het water val. "Vuile!" schreeuw ik, hij steekt z'n tong uit en springt ook in het water.

"Kom hier!" schreeuw ik en duw hem, waardoor hij stik geluiden maakt. "Niet doen alsof je stikt! Je stikt niet hoor" zeg ik en duw hem weer, weer doet hij het. "Grappig Latif!" zeg ik en wil hem net duwen. Hij draait zich om en pakt me van m'n polsen vast. "Doe dan el Yousfi" zegt hij lachend en trekt me naar zich toe. Ik probeer me los te maken van z'n greep, wat natuurlijk niet super makkelijk lukt in het water.

"POSEREN! ZEG IS CHEESE!" schreeuwt Bilal en kijkt ons grijnzend aan, terwijl hij een foto maakt. Grappig, heel grappig.



STEM EN REAGEER!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now