24

1.8K 112 15
                                    

Wat vooraf ging: "Dit is nog maar het begin"...

Meryem:
"Melek, ga weg! Ik moet nog veel dingen doen!" zeg ik geïrriteerd en pak m'n 2 koffers die onder m'n bed lagen. "Alsjeblieft! Wil je meekomen om een zonnebril te halen?" smeekt ze me, "ik moet morgen al naar Turkije voor m'n documentaire! En ik heb nog niks klaargemaakt" zeg ik geïrriteerd en open 1 van m'n koffers. Daarin gaan al m'n sportkleding en in m'n andere koffer m'n dagelijkse kleren.

Ze zucht en kijkt me met een pruillipje aan. Ik zucht ook. "Ik kom wel, maar niet nu!" zeg ik, ze krijgt een glimlach op haar gezicht en knuffelt me. "Thank you, sis" zegt ze en geeft een dikke kus op m'n wang. Ik glimlach en wacht, totdat ze uit m'n kamer is.

Ik open m'n kast en bedenkt me wat ik allemaal ga meenemen. Ik heb een kast vol trainingsspullen en een kast vol dagelijkse kleding.

Ik pak veel trainingspakken en leg hem in m'n koffer. M'n 3 verschillende bokshandschoenen leg ik er ook in.

Na een uurtje heb ik mijn beide koffers volgepropt. Moe laat ik me vallen op m'n bed. Ik pak m'n telefoon erbij en kijk wat door Insta.

M'n kamerdeur gaat wijd open. Melek komt mijn kamer in. "Gaan we?" vraagt ze, een zucht verlaat m'n mond. Ik knik en sta op. "Loop" zeg ik en pak m'n kleine schoudertasje en doe hem om m'n schouder.

Samen lopen we naar beneden. "Wij gaan een zonnebril voor mij halen!" hoor ik Melek tegen m'n vader zeggen "vòòr 18:00 thuis!" waarschuwt hij, samen knikken we. Ik doe m'n zwarte Adidas slippers aan en loop de deur uit, terwijl ik op Melek wacht. Samen lopen we kletsend naar de bushalte.

We stappen in de bus en nemen plaats tegenover elkaar. Samen stappen we weer uit en lopen een rondje door de stad. Ik kijk naar een nieuwe collectie trainingspakken van Nike en draai me om naar Melek. Ze  kucht en kijkt met grote ogen voor zich uit. Ik kijk met haar mee en zie een man ons filmen. Wie is hij om ons te filmen? "Filmt hij ons? Of ben ik nou gek?" vraag ik aan Melek, terwijl ik haar met opgetrokken wenkbrauw aankijk. Ze knikt met haar hoofd.

Ik laat de trainingspak in m'n handen vallen en loop met grote stappen naar de man toe. Z'n ogen worden groter en wilt net omdraaien om weg te lopen. Maar met al m'n kracht trek ik hem van z'n t-shirt naar me toe. "Waar ga jij heen he?! Zeg waarom je ons filmde!" sis ik in z'n oor, hij slikt en krijgt een paar zweetdruppels op z'n voorhoofd. "Zeg het!" sis ik, hij schudt z'n hoofd. "Ow Melek, hij wilt het niet zeggen. Dan weet hij niet wat de gevolgen hiervan zijn" zeg ik en gooi m'n tas naar haar toe.

Ik geef hem een knie tegen z'n rug, waardoor hij begint te kreunen. "Wil je er nog een? Of ga je het vertellen!" schreeuw ik, hij schudt weer met z'n hoofd. Weer geef ik hem een knie tegen z'n rug. "Vertel!" sis ik, hij schudt weet met z'n hoofd. "Wil je mij gek maken ofzo?!" schreeuw ik hard en geef hem weer een harde knietje.

Ik word hard naar achteren geduwd. Boos geef ik diegene een elleboog tegen z'n hoofd, waardoor hij begint te mompelen. De stem ken ik uit honderdsten. Het was Latif.

"Wat doe jij hier?" vraag ik, terwijl ik hem help overeind staan. Z'n hand legt hij op z'n hoofd en kijkt me droog aan. "Moest dat?" vraagt hij geïrriteerd, "laat me kijken" zeg ik en duw z'n hand weg. Een grote rode plek bevind er op z'n slaap. M'n lach moest ik inhouden. "Sorry" zeg ik en en doe m'n hand voor m'n mond, zodat hij niet ziet dat ik lach. Hij knikt en kijkt me dan niet-begrijpend aan. "Waarom sloeg jij de man?" vraagt hij, snel draai ik me om, maar ik zie hem nergens meer.

"Alles door jou!" zeg ik boos en trek Melek mee "wat alles door mij?! Wat heb ik gedaan! MERYEM!" hoor ik hem schreeuwen, snel trek ik Melek de Bijenkorf in. "Haal snel een bril, we gaan weg!" zeg ik boos, "wel lief dat hij je naar zich toe trok, totdat jij hem een elleboog gaf. Dat was wel zielig Meryem e-" "je praat veel, loop door!" sis ik en duw haar naar de zonnebrillen afdeling. Ik ga zitten op een bank en kijk aandachtig naar de duizenden brillen die hier liggen.

"Hij is er weer!" haalt Melek me uit m'n gedachten, terwijl ze naar de brillen kijkt. Hoe weet ze nou dat hij er is? "Achter je" zegt ze, scheef kijk ik haar aan. Ik draai me om en zie hem samen met Bilal. Latif komt naast me zitten en krijgt een klein glimlach op z'n gezicht. Ik schuif een beetje naar rechts en doe alsof ik niet weet dat hij naast me zit. "Waarom schuif je naar rechts, ben ik zo eng?", ik schud m'n hoofd en kijk droog voor me uit.

"Waarom ben je hierheen gekomen?" vraag ik geïrriteerd, "Bilal wou een zonnebril" zegt hij geïrriteerd. "Morgen gaan we" zegt hij zuchtend, ik knik met mijn hoofd. "Wat wou je van de man?" vraagt hij na een lange stilte. "Hij filmde ons", boos staat hij op. Niet-begrijpend kijk ik hem aan.

"Serkan, Serkan!" mompelt hij boos, een wenkbrauw trek ik omhoog "kende je hem?" vraag ik, met grote stappen loopt hij weg. Ik sta ook op. "Melek, ga met Bilal mee ik moet iets gaan regelen!" zeg ik snel tegen haar en ren achter Latif aan.

"Meryem, ga terug!" sist hij "nee ik kom!" zeg ik koppig en loop met hem mee de Bijenkorf uit. "Ga weg" sist hij en loopt de hoek om "nee!" zeg ik boos. Woedend draait hij zich om en komt met z'n voorhoofd tegen de mijne aan. "Luister naar me!" zegt hij boos "ik kom met je mee!" "je komt niet mee" zegt hij en loopt verder. Ik loop achter hem aan en pak z'n arm vast die hij met een enorme kracht wegduwt waardoor ik met een klap tegen de muur val.

Snel draait hij zich om. "Sorry dat wa-", ik schudt woedend met mijn hoofd. "Jij hebt niks te vertellen. En je hebt je zin ook gekregen, want ik ga weg!" sis ik.

STEM EN REAGEER!!

Willen jullie dat ik een Q&A doe? Stel dan vragen!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now