95

1.3K 143 201
                                    

Wat vooraf ging: "Wanneer wil je haar hand vragen dan?".

STEMDOEL: 110 STEMMEN EN 190+ REACTIES!!!

Meryem:
Niet-begrijpend kijk ik om me heen als ik Illias nog steeds niet zie. Wanneer gaan ze nou komen? Het is al een half uurtje verder en ze zijn nog steeds niet naar de gym gekomen. Ik zucht diep en kijk dan naar m'n bokshandschoenen die ik om m'n handen heb gedaan. Ik hoop dat er niet iets ergs is gebeurd.

"Hey Meryem!" schreeuwt er iemand in m'n oor, geschrokken draai ik me om, waarna ik een gil slaak. "Wat schreeuw je! Ik werd bijna doof door jou!" schreeuw ik boos als ik zie dat het Akram is. "Ik werd eerder doof door jouw geschreeuw" zegt hij lachend, waarna hij tegenover mij gaat staan.

"Lang niet gezien?" zegt hij, waarna hij glimlacht en me met gespleten ogen aankijkt. "Zeker lang niet gezien" zeg ik lachend terug, terwijl ik hem voorbij loop. "Naar wie kijk je?" vraagt hij, terwijl hij achter me aan komt lopen. "Niemand" zucht ik, terwijl ik om me heen kijk, waarna m'n blik glijdt naar de deur. Illias die loopt de zaal binnen, achtervolgd door Latif en Bilal.

Snel schraap ik m'n keel als ik zie dat hun alle 3 de blikken op mij is gericht. Snel vermijd ik oogcontact en draai m'n hoofd om naar Akram die hun vragend aankijkt. "Die zien er wat gestrest uit" zegt hij, terwijl hij z'n blik weer op mij richt. "Ik moet gaan, doei!" zeg ik snel, waarna ik hem voorbij loop, totdat hij me van m'n arm weer terugtrekt.

"Laat me los Akram! Ze kijken!" sis ik geschrokken, terwijl ik me uit z'n greep trekt. "Ik heb geen rare bedoelingen ofzo, ma-", voordat hij z'n zin afmaakt wordt hij onderbroken door Latif die hem naar achter duwt. "Rare bedoelingen?! Als je die hebt, wollah ik hoek jou hier!" sist Latif boos die hem woedend aankijkt. Geschrokken kijk ik hun beide aan. "Latif laat hem los!" schreeuw ik boos, terwijl ik hem van z'n arm ruw naar achter trek. "Het is genoeg! Hij heeft niks ergs gedaan!" zeg ik boos, terwijl ik Latif boos aankijk. Hij draait zich om, waarna hij begint te lachen. Lachen uit woede. Zo is Latif eenmaal. Hij kan z'n gevoelens nooit beheersen nee.

"Hij raakt jou aan! En jij zegt dat hij niks ergs heeft gedaan?!" schreeuwt hij boos, waardoor je merkt dat hij door z'n woede bijna gaat ontploffen. "Rustig Latif! Waarom doe je zo boos?" vraag ik dit keer wat rustiger, hij kijkt me aan, waarna z'n blik weer valt op Akram. Hij zucht even, waarna hij z'n vuisten balt. Niet-begrijpend wacht ik af wat hij gaat zeggen.

Hij schudt z'n hoofd, terwijl hij mij weer aankijkt. "Wat ik niet begrijp is waarom jij zo bezorgd om haar bent, inplaats van haar broer?" vraagt Akram die op z'n achterhoofd krabt. "Misschien omdat ze mijn vrouw wordt?!" schreeuwt Latif boos die Akram van z'n kraag vastpakt.

Geschrokken om de woorden van Latif krijg ik een raar gevoel van over heel mijn lichaam. Niet-begrijpend trek ik Latif van Akram weg. "Nu is het genoeg! Waar heb je het over?!" vraag ik boos aan Latif, "jij wordt mijn vrouw, Meryem!" zegt Latif boos terug. Door z'n woorden worden m'n ogen steeds maar groter. Ik lach en schud m'n hoofd, waarna ik m'n blik laat vallen op m'n broer die ons beide met een strakke blik aankijkt.

"Droom verder!" schreeuw ik boos tegen Latif, waarna ik hem met al m'n kracht naar achter duw, waardoor hij hard tegen de muur aankomt. "Zonder mijn eigen toestemming gebeurd er niets! En Illias kijk niet zo, want ik ga NIET trouwen!" schreeuw ik boos tegen m'n broer aan de overkant. Met grote en snelle stappen loop ik naar de kleedkamer waar ik m'n bokshandschoenen boos in m'n tas gooi. Snel pak ik m'n vest die hing over de kapstok die ik snel aandoe.

Ruw veeg ik m'n traan weg die ondertussen naar beneden is gegleden. M'n vest rits ik dicht, waarna ik m'n capuchon over m'n hoofd doe.

Boos loop ik de kleedkamer uit, waarna ik hard tegen een gedaante loop. Geschrokken val ik achterover en sta ik snel op. "Waarom zo boos?" hoor ik m'n broer vragen die de kleedkamer inloopt. "Vraag je dat echt?! Ik ben het zat Illias, oprecht ik ben het gewoon zat! Nooit wordt mijn EIGEN toestemming gevraagd! Altijd kies jij voor mij, maar nu draaien de rollen om! IK. GA. NIET. TROUWEN! PUNT. UIT!" schreeuw ik boos, waarna ik hem voorbij probeer te lopen. Toch lukt het niet, omdat hij voor me komt staan.

VoorgelogenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu