12

1.8K 95 18
                                    

Wat vooraf ging: Hij is zeker mysterieus.

1 maand later...

Meryem:
Hier sta ik dan. Over twee uur begint m'n wedstrijd tegen de welbekende kickbokser Aliyah Hassan. Ze is beroemder dan ik en ik denk zelf dat zij meer aanhangers heeft dan ik. Maar we gaan het zien, dit betekent niet dat ze gaat winnen.

Latif gaat ook vechten.

Latifs wedstrijd is over een uur. We staan met heel m'n team bij een groepje interviewers. M'n team bestaat uit: Illias, Yasin, Latif, Bilal, Arif en nog een paar andere jongens.

Een interviewer komt de kant van mij en Latif op. Ze komt naast ons staan met een microfoon en een cameraman begint ons te filmen.

"Hallo allemaal! Ik ben Aylin Yilmaz! Ik sta hier naast de welbekende kickboksers, Latif Kaya en Meryem el Yousfi. Vandaag hebben zij een belangrijke wedstrijd en voor de wedstrijden ga ik dingen vragen die jullie hebben opgestuurd!" zegt ze enthousiast tegen de camera. Latif kijkt mij aan, ik doe hetzelfde en we moeten onze lach inhouden.

"De eerste vraag is aan Latif Kaya" zegt ze en dauwt de microfoon bijna in zijn mond. "Hoe vaak heb jij getraind om te voorbereiden op de wedstrijd?" "bijna elke dag 3 uurtjes" zegt hij. "En jij Meryem el Yousfi?" vraagt ze en dauwt de microfoon bijna tegen m'n mond aan. "Elke dag behalve zondag. En ook 3 uurtjes" zeg ik met een glimlach. Ze knikt en gaat verder.

"Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te kickboksen, veel mensen vinden het te moeilijk. Waarom jullie niet?" zegt ze "natuurlijk is het moeilijk. Het hoort moeilijk te zijn. Als het makkelijk was zou iedereen het doen. Als je iets echt wilt, dan moet je er veel aandacht voor zetten. Je krijgt niet wat je wenst, maar waar je voor werkt" zegt Latif, ik knik en kijk blij naar de camera. "En jij Meryem?", ik kijk de verslaggever aan en begin te praten. "Als je ergens aan begint, moet je het ook afmaken. Ik ben begonnen vanaf m'n achtste jaar en nu sta ik hier. Dit is nog het begin. Ik ga door tot ik m'n carrière afmaak", Latif pakt de microfoon van haar af.

"Ook al begin je als een verliezer! Je eindigt ooit als een kampioen!" zegt hij motiverend en geeft de mic weer aan de vrouw. "Een bekende vraag, zoals jullie weten zijn jullie samen op het nieuws gekomen" begint ze, we knikken allebei. "Wat is de reden daarvoor? Hebben jullie een relatie met elkaar?" vraagt ze enthousiast en richt de microfoon op Latif.

"Wij hebben helemaal niks, we zijn gewoon twee normale vrienden die elkaar steunen op dit gebied, zoals kickboks. En dat hand in hand was totaal een misverstand" zegt hij, "wij hebben dus geen relatie" zeg ik er gelijk achter. Ze knikt en kijkt ons ondeugend aan. "Een koppel lijken jullie wel" zegt ze en begint te lachen, Latif en ik kijken elkaar aan en beginnen nep te lachen.

"Dit is een vraag van Melissa. Hoe hebben jullie dit allemaal bereikt?" vraagt Aylin. "Als je ver wilt komen, moet je risico's nemen. En dat zien jullie aan alle littekens" zegt Latif en laat z'n littekens op z'n buik zien. "Dit zijn dus allemaal littekens omdat je risico's hebt genomen?" vraagt ze. "Ook, maar vergeet niet. Elke winnaar heeft littekens. Als jij geen littekens hebt, twijfel aan jezelf of je alles op alles zet. Als dat niet het geval is dan moet je er nog hard voor werken" zegt hij . Weer knik ik, hij verteld veel motiverende dingen.

"Denken jullie dat jullie vandaag gaan winnen?" vraagt ze, "we gaan het zien, Aliyah Hassan is geen makkelijk tegenstander" zeg ik glimlachend, "hetzelfde" zegt Latif. "Wat gaan jullie met het geld doen als jullie gaan winnen?". "In m'n carrière stoppen" zeggen we tegelijk. We kijken elkaar glimlachend aan.

"Wat gaan jullie doen als jullie verliezen?" vraagt ze "verliezen is nooit een optie voor mij geweest, ik ben gekomen om te winnen" zegt Latif zelfverzekerd. "Ik weet niet hoe ik ga winnen, maar ik weet dat ik niet ga verliezen. Het is of winnen of leren van m'n fouten. Zo kan ik voor de volgende wedstrijden niet meer hetzelfde fouten maken" zeg ik. "Jullie zijn dus zelfverzekerd?" vraagt ze. "Je moet in jezelf geloven, anders kan je nergens heen komen" zeg ik. Ze knikt.

"Geef elkaar een hand net als op het foto en laat zien dat er niks is tussen jullie" zegt ze glimlachend. We kijken elkaar uitdagend en geven elkaar een hand. Ik knijp erin, hij doet hetzelfde en kijkt me uitdagend aan. We laten elkaar weer los en kijken naar de camera. "Nou mensen, dit was het interview met Latif Kaya en Meryem el Yousfi. Ik hoop dat al jullie vragen door dit interview zijn beantwoord. Doei allemaal!" zegt ze en zwaait naar de camera. Wij zwaaien ook en zo eindigt het interview.

We geven haar een hand en lopen naar onze team.

"Latif en Meryem maak je klaar voor de wedstrijd" zegt Arif en laat de tijd zien. We hebben nog een half uurtje. We lopen allebei naar de kleedkamers en kleden we om in onze boksoutfit. Ik doe m'n bandages om en daarna m'n bokshandschoenen. We trainen een beetje en dan begint het. Wij staan achter de schermen. Latif is aan de beurt. Er komt een muziekje en Latif loopt de zaal in. Iedereen begint te klappen. Stoer loopt Latif naar de ring. Zijn tegenstander komt ook.

De eerste potje begint. Ze zijn allebei aardig goed. Ik kijk aandachtig hoe Latif z'n tegenstander kapot maakt.

"BROER DOE JE BEST MAN. HARDER, LEKKER GEEF DIE TURKSE KLAPPEN AAN HEM. KAULO HOMO" schreeuwt Bilal naast mij, ik doe m'n oren dicht en kijk hem lachend aan. Wat een motivatie zeg. Ik zie dat Latif z'n tegenstander een hele harde vuist op z'n gezicht geeft, waardoor hij valt en niet meer verder kan gaan. Al in de eerste potje is hij knock-out. Well done!

Iedereen begint te juichen en te schreeuwen. Inclusief ik. Illias kijkt me blij aan en knuffelt me strak.

Ik ben aan de beurt. Ik krijg een jasje en de muziek speelt af. Ik kijk om me heen. Veel toeschouwers te zien. Flitsen van telefoons die mij aan het filmen zijn. Ik kijk naar de grond en neem een diepe zucht. Ik snuif zelfzeker en neem de eerste stappen. Bij de boksring helpt m'n team met m'n gebitsbescherming in te doen. Illias geeft me een schouderklopje en onderdrukt een lach. "Doe je best, alles op alles zetten. Maak haar knock-out!" zegt hij, ik knik zelfverzekerd en kijk m'n tegenstander Aliyah uitdagend aan. In het echte leven kunnen we best wel goed met elkaar omgaan, maar als het om boksen gaat zetten we alles op alles.

Het eerste potje begint. Ik zeg je al, ze is niet slecht. Integendeel ze is super goed. Ze richt een vuist op m'n wang, ik ontwijk door te buigen. Dan geef ik haar een stomp in haar buik, waardoor ze naar achter valt. Ik hoor veel gejuich wat me meer motivatie geeft. Ik geef haar een vuist tegen haar hoofd, waardoor ze om de grond valt. Ik wil nog gaan aanvallen, maar de scheids pakt me vast. Ik neem een paar stappen naar achter en kijk hoe ze weer opstaat.

Ze valt weer aan, dacht het niet. Ik geef een trap in haar zij en stoot haar met m'n vuist tegen haar buik. Een paar keer doe ik dat totdat ze weer op de grond valt.

Zo gaat het door. Ik heb ook best wel veel rake klappen gekregen.

De derde pot is klaar. Ik loop bezweet naar m'n team die me droogt met een handdoek en me een flesje water geeft. Ik drink er een beetje van.

De uitslag is bekend. Zenuwachtig kijk ik m'n broers aan. "Je hebt gewonnen, dat is zeker" zegt Illias met een knipoog.

De scheids pakt onze handen vast. "DE WINNARES VAN HET GEVECHT  2020 TUSSEN ALIYAH HASSAN EN MERYEM EL YOUSFI IS!" hoor ik door de speakers. Afwachtend kijk ik om me heen. Er komt een spannend muziek op de achtergrond.

Dan voel ik m'n arm omhoog gaan door de scheids. Met grote ogen kijk ik hem aan. "DE WINNARES IS MERYEM EL YOUSFI!"...

STEM EN REAGEER!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now