58

1.3K 105 50
                                    

Wat vooraf ging: "Ik zie jullie later!" schreeuw ik nog, terwijl ik de bezoekhal word uitgetrokken.

STEMDOEL: 50 STEMMEN!!!

Bilal:
Rustig open ik de kantoordeur van Serkan. Rustig zijn Bilal, fluister ik in mezelf. "Mag ik komen?" vraag ik, "tuurlijk" hoor ik Serkan zeggen. Ik doe de deur achter me dicht en ga tegenover hem zitten. "Waar wil je het over hebben?" vraagt hij, ik zucht diep en kijk hem doordringend aan. "Je weet dat Latif nu in de gevangenis zit? Hoe wil je hem daar eruit halen?" vraag ik zo rustig mogelijk. "Niet" zegt hij en haalt z'n schouders op, "ben jij wel kanker goed in je hoofd?!" schreeuw ik boos en sta woedend op.

"Waarom schreeuw je?!" schreeuwt hij ook boos, ruw pak ik hem van z'n kraag vast en til hem op. "Je gaat hem eruit halen!" sis ik, "hoe moet ik dat doen?!" vraagt hij boos. "Hoe je hem hebt bedreigd, moet je hem ook eruit halen!" "hoe weet je dat?!" vraagt hij boos. "Ik weet alles. Ik weet dat je hem hebt gedreigd Meryem iets aan te doen, als hij de overval niet zou plegen! Als je hem niet op 1 of andere manier uit de cel haalt, dan geef ik je met m'n eigen handen aan!" zeg ik boos, z'n ogen worden steeds groter. "We weten allemaal dat je een drugsbaas bent. Dus ik kan je makkelijk met m'n eigen handen aangeven!" zeg ik weer, "GA JE HEM ERUIT HALEN OF NIET?!" schreeuw ik boos. Hij slikt hoorbaar en knikt hevig met z'n hoofd. "Goedzo" zeg ik en duw hem weer z'n stoel op.

"H-hoe gaan we hem eruit halen dan?" hoor ik hem vragen, "jij wordt zijn getuige" zeg ik doodnormaal en draai m'n hoofd naar hem toe. "Getuige?! Ben je gek?!" zegt hij boos, "JE WORDT Z'N GETUIGE VRIEND, ANDERS MAAK IK JOU HIER TE PLEKKE AF!" schreeuw ik woedend en sla hard op z'n bureau. Ik zie de zweet druppels op z'n hoofd die druppelen naar beneden. "Word je zijn getuige of niet?" vraag ik doordringend, ik zie hem twijfelen. Hij zucht diep en kijkt me dan aan. "Ik word z'n getuige" zucht hij. Een grote glimlach vormt er op m'n gezicht.

"Isgoed, over 2 dagen is z'n rechtszaak" glimlach ik en geef hem een boks tegen z'n hand. "Doei!" zeg ik en loop z'n kantoor uit. M'n plan lukt. Yes!

Meryem:
Bilal komt blij het huis van Serkan uitlopen. Hij maakt een teken van yes en rent naar de auto. Snel stapt hij in en met hoge snelheid rijden we de straat uit. "Alles geregeld" glimlacht Bilal naar Illias, "yes!" zeggen we tegelijk en beginnen te lachen. "Einde van Serkan!" schreeuwt Bilal lachend.

Aangekomen thuis. Loop ik snel naar boven en ga liggen op m'n bed. Denkend kijk ik naar boven en neem ik een diepe zucht. Het leven is saai. Ik mag nog steeds niet gaan trainen. En we hebben het te druk om Latif hieruit te halen. Ik was boos op hem, maar wat ik deed was fout. Ik moest het verhaal hierachter gaan luisteren en nadat ik dat heb gedaan is mijn gedachte ook veranderd. Het is nu, eerst luisteren daarna pas oordelen.

Ik draai m'n hoofd naar de spiegel en kijk mezelf droog aan. Ik heb niks te doen. Ik denk dat ik maar ga slapen na een lange dag. Vandaag hebben we Latif niet bezocht. Puur omdat hij samen met z'n gezin was. Ze zouden hem bezoeken, dus we wouden hun alleen laten. Nu ik aan Latif denk. Wat zou hij op dit moment doen? Ik hoor m'n beltoon. Ik kijk op en pak m'n telefoon van m'n nachtkastje. Niet-begrijpend kijk ik naar het onbekende nummer. Ik ga rechtop zitten en neem op. M'n telefoon breng ik naar m'n oor en hoor iemand aan de lijn.

"Hallo?" vraag ik als ik niet goed hoor wie het is "Meryem?" hoor ik iemand aan de lijn. "Wie is dit?" vraag ik en kijk niet-begrijpend voor me uit "Latif" hoor ik hem zeggen. "Heb je mijn stem zo snel vergeten?" hoor ik hem lachen, ik krijg een glimlach op m'n gezicht en begin ook te lachen. "Hoe gaat het daar?" vraag ik "het is hier saai. Ik wou vragen hoe het met jou gaat. Waarom waren jullie vandaag niet gekomen? Is er iets ergs gebeurd?" vraagt hij "we wouden je alleen met je gezin laten. En, we hebben goed nieuws!" zeg ik blij. "Wat is dat goede nieuws?" vraagt hij, "we hebben geregeld dat Serkan als getuige naar de rechtszaal komt! Daar gaan we hem in de val lokken. Dus je wordt 100% vrijgesproken!" zeg ik hyper. Ik hoor hem zuchten "inshAllah" zegt hij zachtjes "inshAllah" zeg ik terug. "Meryem" zegt hij, "ja?" vraag ik "ik hou van je" zucht hij. Na het horen van z'n woorden hoor ik hard gepiep in m'n oor. Ik breng m'n telefoon snel van m'n oor en kijk er met opgetrokken wenkbrauw naar. Hij heeft opgehangen. Niet-begrijpend leg ik m'n telefoon weer op m'n kast en ga weer liggen. Hou ik van Latif? Met die vraag val ik in slaap.

De dag van de rechtszaak...

Samen met m'n broer en Bilal lopen we de rechtszaal in. We nemen plaats bij de publieke tribune naast het gezin van Latif. Ik groet z'n moeder met een knuffel en zo wachten we op Latif. Niet veel later gaat de grote deur open. 2 politieagenten lopen de rechtszaal in met Latif in hun armen. Z'n blik valt snel op mij. Ik glimlach en zie dat hij zwakjes terug glimlacht. Hij gaat zitten voor de rechter en z'n handboeien worden afgedaan.

De advocaat van Latif geeft hem een hand. De spanningen lopen hoog op merk ik. Ik zie dat z'n moeder hard trilt met haar been. Ik leg m'n hand op haar been en zeg dat ze gerust moet zijn. Dan voel ik een harde elleboog in m'n zij. Boos kijk ik op naar Bilal die me doordringend aankijkt. "Waar is Serkan?" fluistert hij paniekerig in m'n oor, ik kijk om me heen en hij had gelijk. Serkan was er niet. "Misschien komt hij later?" vraag ik niet-begrijpend "hij moest er nu al zijn!" zegt hij haastig "bro rustig" zegt Illias tegen hem. Hij schudt hevig met z'n hoofd "zo hadden we niet afgesproken!" zegt Bilal paniekerig. Ik schud ook met m'n hoofd. "Wat als hij niet komt?" vraag ik ook paniekerig, Bilal schudt ook z'n hoofd. "Dat kan niet!" zegt Bilal paniekerig. Bang kijken we naar Latif.

Hij merkt het op en kijkt ons niet-begrijpend aan. Hij kijkt ook om zich heen en z'n ogen worden groter.

"DE RECHTSZAAK GAAT NU BEGINNEN!" horen we de rechter schreeuwen. Geschrokken kijken we elkaar aan. Als Serkan nu niet komt, betekent het einde Latif!

Wat als Serkan niet komt? Wat gaat er dan gebeuren? Wordt het dan echt het einde van Latif?

Wat doen jullie tijdens de Ramadan? Ik zelf heb net de taraweeh gebeden, vandaar het late deeltje!

VERGEET NIET TE STEMMEN EN TE REAGEREN!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now