72

1.5K 174 40
                                    

Wat vooraf ging: Er gebeurd wel altijd iets, waardoor we weer altijd tegenover elkaar staan.

STEMDOEL: 80 STEMMEN!!

Meryem:
Vermoeid loop ik het schoolgebouw in. Ik ben moe. Heel moe. Vandaag komt Latif weer naar school, hij had een paar dagen vrij gekregen vanwege z'n been. Hij mag 5 maanden niet gaan trainen, totdat z'n gips eruit is. En Macid is 20 maanden geschorst vanwege dopinggebruik. Dit had ik helemaal niet van hem verwacht. Waarom zou je überhaupt doping gebruiken? Ben je dan zo zwak? Ik bedoel, Latif en Macid zijn beide even sterk. Was hij dan bang dat hij Latif niet kon overwinnen? Ik snap het niet.

Ik zucht diep bij het horen van m'n beltoon. Snel pak ik m'n telefoon uit m'n zak en neem op als ik zie dat Azra belt. "Hey waar ben je?" hoor ik haar vragen aan de lijn, "net op school, jij?" vraag ik terug, terwijl ik weer begin te lopen. "Kom naar de kantine dan. Bilal, Illias en Latif zijn er ook!" zegt ze en hangt op. Ik haal m'n telefoon weer weg van m'n oor en kijk scheef naar het scherm. Wie zegt dat ik daar heen wou gaan.

Ik zucht en doe de grote deur van de kantine open. Ik kijk om me heen en als ik Azra en de andere helemaal achterin bij een ronde tafel zie, loop ik hun kant op. Azra kijkt op en als ze me ziet begint ze hevig te zwaaien, waardoor alle aandacht op mij gericht is. Ik hef m'n hand op en zwaai awkward terug naar haar, omdat iedereen me aankijkt.

Ik neem naast haar plaats en leg m'n tas op de grond. "En? Gaan we het vertellen!" zegt Azra hyper, terwijl ze naar Bilal kijkt. "Vertel het maar, nu er toch iedereen is" zegt hij glimlachend, "overmorgen gaat Bilal mijn hand vragen!" zegt Azra met een bigsmile. Ik kijk op en glimlach naar haar, "gefeliciteerd" zeg ik met een zwakke glimlach. Ze kijkt me aan en glimlacht.

Ik voel me een beetje ongemakkelijk, omdat Latif tegenover mij zit. En omdat ik steeds Illias z'n blik op mij voel, wat me vreselijk irriteert. Zijn blik maakt me ook nerveus, waardoor ik begin te friemelen aan m'n hoesje. "Gefeliciteerd, ik gun het jullie" hoor ik Latif zwakjes zeggen "bedankt" zeggen Bilal en Azra tegelijk.

Azra kijkt op haar telefoon, waarna ze snel opstaat. "Nog 3 minuten voordat de les begint. We moeten gaan!" zegt ze en trekt aan m'n arm, ik sta ook op. Daarna trekt ze aan Bilal z'n arm, waarna hij ook opstaat.

"Ik help je wel bro" zegt Bilal, terwijl hij naar Latif wil lopen. Illias pakt Bilal van z'n arm vast. "Latif en Meryem komen zo, gaan jullie alvast" zegt hij droog, ik slik bij het horen van zijn te droge stem en kijk naar de grond. "Oke?" zegt Azra, waarna ze Bilal meetrekt en die twee weglopen.

"Zit" zegt Illias droog, ik weet dat hij het tegen mij heeft, omdat ik de enige ben die staat. Ik slik onhoorbaar en schuif m'n stoel naar achter, waarna ik zit.

Ongemakkelijk speel ik met het elastiekje om m'n pols. "Vertel" zegt Illias, ik hef m'n hoofd op en kijk hem niet-begrijpend aan samen met Latif die hem ook scheef aankijkt. "Wat moeten we vertellen?" vraagt Latif, Illias haalt z'n schouders op en kijkt ons beide doordringend aan. "Wat er tussen jullie is. Ik word niet boos" zegt hij. Ik trek m'n wenkbrauw op en kijk Latif aan die mij ook niet-begrijpend aankijkt. "Waar heb je het over?" vraag ik "over dat jullie iets hebben en ik het niet weet" zegt hij, en je ziet dat hij niet de blijste is.

Ik haal m'n schouders op en sta op. Illias heft z'n hoofd op en kijkt me fronsend aan. "Heb ik niet gelijk dan?" vraagt hij boos, ik schud m'n hoofd en pak ruw m'n tas van de grond. "Jij hebt ongelijk" sis ik boos, hoe kan m'n broer dit van me denken? Dat ik iets met Latif heb? Geloofd hij daar echt in?

VoorgelogenDonde viven las historias. Descúbrelo ahora