99

1K 117 57
                                    

Wat vooraf ging: "Je hoeft niet voor me op te komen. Ik ga wel met hem mee. Ik beloof het je dat ik snel terugkom".

STEMDOEL: 90 STEMMEN!

Meryem:
Ik draai me om en kijk Bilal met een geruststellende blik aan. Hij zucht en kijkt dan van mij naar Macid, waarna hij glimlacht. Ik glimlach terug en draai me weer om naar Macid die me aankijkt.

"Kom je nog of wat?" vraagt hij, waarna ik knik en hem begin te volgen. Hij doet de deur van de gym open, waarna hij de gym uitstapt met mij achter hem aan.

Hij stopt dan met lopen, waarna hij zich omdraait. Waardoor we tegenover elkaar staan. Snel kijk ik naar m'n rechter kant om oogcontact te vermijden. M'n ogen worden groter als ik Latif zie die met z'n rug tegen de muur leunt met z'n ogen gesloten.

"Meryem" zegt Macid, waardoor ik hem ook geschrokken aankijk. Waarom doet Latif niks? Haatten zij elkaar niet?

"Wat is er Macid?" vraag ik hem met opgetrokken wenkbrauw. "Ik heb jullie geholpen" zegt hij na een lange stilte, ik lach en kijk hem niet-begrijpend aan. "Waar heb je het over?" vraag ik hem, "hij heeft gelijk" hoor ik Latif zeggen, die nog steeds met z'n ogen gesloten tegen de muur leunt.

"Met wat heb je ons geholpen? Ik snap het niet?" vraag ik Macid, "zonder mijn hulp waren jullie beide geweest" zegt Macid weer, nog steeds begrijp ik niet wat hij bedoeld. "Kun je wat duidelijker zijn?" vraag ik hem, hij knikt, waarna hij Latif aankijkt.

"Wist je nog toen jullie beide werden vastgepakt door de twee mannen van Serkan?" vraagt hij, ik sluit m'n ogen dicht, waarna de flashbacks voorbij komen.

1 week geleden:
Boos duwt de man Latif weg, waarna hij me van m'n nek vastpakt. Hij trekt me dichter naar zich toe en richt het pistool tegen m'n slaap. "RAAK HAAR NIET AAN ZEI IK!" schreeuwt Latif boos die zich probeert te verlossen van de greep van de andere man. "Nog één beweging en we schieten jullie beide dood!" sist de man in m'n oor.

Snel open ik m'n ogen, waarna ik knik.

"Ik was diegene die de twee mannen dood schoot" zegt hij dan, waarna de flashbacks weer tevoorschijn komen.

Flashback:
Twee knallen hoor ik dan, waardoor ik m'n ogen wijd open doe. De greep om m'n nek neemt af, waarna de twee mannen op de grond vallen. Geschrokken kijk ik Latif aan die met grote ogen om zich heen kijkt. "Schoot jij?" vraag ik hem, waarna hij z'n hoofd schudt en m'n hand stevig vastpakt. "Wie dan?" vraag ik hem, terwijl ik om me heen kijk en zie dat de raam van de kamer open staat. Net was die nog dicht, ik weet het zeker.

"W-was jij dat?" vraag ik hem, hij knikt en knipoogt dan. "Wat ben ik jou dankbaar, Macid. Echt bedankt!" schreeuw ik zowat, waarna ik m'n armen onbewust om z'n nek leg en hem begin te knuffelen.

"Afstand. Hij heeft ons alleen gered, daarvoor hoef je hem niet te knuffelen!" sist Latif boos die me ruw naar achter trekt. "Alleen gered? Je moet dankbaar zijn, Latif!" zeg ik boos terug, terwijl ik hem met fronsende wenkbrauwen aankijk. "Dat kan je ook doen op een ander manier" zegt hij boos, terwijl hij m'n arm ruw vastpakt. "Laat me los, Latif!" sis ik boos, terwijl ik hem gefrustreerd aankijk.

"Macid, ga weg" zegt Latif, terwijl hij Macid waarschuwend aankijkt. "Ik laat jullie wel alleen, en doei Meryem. We zien elkaar nog" zegt Macid glimlachend, terwijl hij me een knikje geeft. Ik glimlach en kijk hoe hij de straat verlaat.

"Laat me nu los!" sis ik boos tegen Latif, die me snel loslaat. "Waarom doe je zo?" vraag ik hem, terwijl ik hem vragend aankijk. "Waarom doe jij zo? Waarom moet je hem zomaar knuffelen?!" zegt hij boos, "het was niks ergs toch?" vraag ik hem. "Er is zeker niets ergs aan. Stel dat ik hier voor je neus een kanker kech ga knuffelen. Zou jij dat ook leuk vinden? Maak mij niet kanker parra, Meryem!" schreeuwt hij boos. "Hebben wij wat, Latif? Ik mag doen wat ik wil!" zeg ik snel, boos balt hij z'n beide handen tot vuisten, waarna hij begint te lachen.

"Ik wil je hand komen vragen, en jij vraagt of we wat hebben? Wollah Meryem jij gaat het volgens mij nooit begrijpen. Waarom verdien ik geen knuffel en hij wel?!-" schreeuwt hij boos, waarna z'n ogen groter worden. Hij doet z'n capuchon ver over z'n hoofd, waarna hij me voorbij loopt. "Wacht!" zeg ik snel, terwijl ik me omdraai, hij draait zich om, terwijl z'n ogen nog steeds zijn bedekt door z'n capuchon die over z'n hoofd ligt.

"Ben je jaloers?" vraag ik hem, waarna ik begin te glimlachen. "Je bent niet grappig, Meryem. Ik ben dood serieus" zegt hij. "Kom hier" zeg ik lachend, ik zie dat hij ook begint te lachen, waarna hij z'n capuchon naar beneden trekt. Ik open m'n armen, waarna hij naar voren komt lopen en z'n armen om m'n middel legt. Hij trekt me dichter naar zich toe en snuift m'n geur op.

"Dit heb ik gemist" hoor ik hem fluisteren, ik glimlach bij het horen van z'n woorden. "Ik ook" fluister ik terug, waarna ik m'n ogen sluit en geniet van dit moment.

"OH MY GOD!" horen we iemand schreeuwen, waarna we elkaar snel en geschrokken loslaten. "Wollah Meryem, ik dacht er was iets aan de hand, waardoor je niet kwam. Zie ik je hier met deze chappie knuffelen" zegt Bilal die hard begint te lachen.

"Wat doen jullie hier?" horen we iemand anders vragen. Niet-begrijpend draai ik me om naar de deur, waarna m'n ogen groter worden. "Gaan jullie nog antwoorden of wat?" vraagt Illias die mij en Latif vragend aankijkt. Ik schraap m'n keel, waarna ik Latif aankijk die z'n handen in z'n zakken legt en om zich heen kijkt.

"Nou, Latif e-" zegt Bilal, waarna die wordt onderbroken door Latif die hem een stomp geeft.

"Heb je er over nagedacht?" vraagt Illias die Latif aankijkt. Niet-begrijpend hef ik m'n hoofd op en kijk ik hun beide vragend aan. Latif die knikt en kijkt mij dan aan. Hij glimlacht en draait z'n hoofd weer om naar Illias.

"Waar hebben jullie het over?" vraag ik niet-begrijpend. "Ik kom morgen" zegt Latif, "waarheen?" vraag ik dan nog steeds niet-begrijpend. "Morgen ga ik praten met je vader" zegt Latif tegen Illias, "waarom?" vraag ik hun. "Dus jullie zijn echt van plan om te trouwen?" vraagt Illias, waarna die begint te lachend.

Ik zucht en kijk dan naar de grond. "Ik ben er niet klaar voor" zeg ik zachtjes, terwijl ik met m'n elastiekje om m'n pols speel. "Niet klaar voor wat? Voor trouwen?" vraagt Illias, ik hef m'n hoofd op en knik dan. "Waarom?" vraagt Bilal dan, "ik ben nog 18, e-", "vind jij dat een excuus? 18 jaar betekend niet dat je nog jong bent" onderbreekt Illias me.

"Wij hebben het anders besproken" zegt Latif dan. "Hoe bedoel je? Waren jullie niet van plan om te trouwen?" vraagt Illias, Latif schudt z'n hoofd en legt z'n arm dan om me heen. "We hebben besproken dat we gaan verloven en dat we het trouwen voor later leggen" zegt Latif, ik knik en kijk m'n broer dan aan die dichter bij komt.

"Ten eerste Latif, hou je handen in je zakken. Ten tweede, dit keur ik niet goed!" zegt Illias boos die de arm van Latif wegduwt. Ik slik en neem een stap naar achter, "waarom niet?" vraagt Latif dan. "Ik ga niet goedkeuren dat jullie beide iets hebben zonder dat jullie getrouwd zijn" sist Illias boos, "waar heb je het over?" vraagt Latif. "Of jullie gaan zo snel mogelijk trouwen, of jullie moeten het contact verbreken!" zegt Illias boos "waarom?" vraag ik hem. "Dit gaat leiden toch verkeerde dingen, Meryem. Ik ben je broer en ik ben daar verantwoordelijk voor" zegt hij, "vertrouw je me niet?" vraagt Latif dan. "Jullie hebben me begrepen, denk er maar over na" zegt hij boos, waarna hij ons met grote stappen voorbij loopt.

"Hij had wat anders verwacht" zegt Bilal dan, "jullie hebben hem zwaar teleurgesteld" zegt hij. "Hoezo?" "hij dacht dat z'n doel eindelijk bereikt zou zijn- Illias wacht!" zegt Bilal die ons voorbij rent.

"Welke doel?" vraag ik Latif, hij zucht en doet z'n capuchon ver over z'n hoofd. "Ik zei het nog" sist hij boos, "wat zei je? Ik begrijp jullie echt niet" vraag ik weer. "Ik zei nog dat ik zo snel mogelijk met je wou trouwen. Dit zijn de gevolgen- ik wist het wel. Kankerzooi!" sist hij boos, waarna hij me ook voorbij loopt.

Verstijfd blijf ik staan, terwijl ik alles probeer te verwerken. Wilt Illias dat we gelijk gaan trouwen? Maar ik wil dat helemaal niet. Altans, ik ben er helemaal niet klaar voor.

Ik zucht diep en laat me zakken op de grond, waarna ik m'n handen voor m'n gezicht leg.

"Wat moet ik nu doen?".

Wat moet Meryem doen? Accepteren en zo snel mogelijk trouwen met Latif. Of het niet accepteren waardoor ze de contact moet gaan verbreken met Latif? Waarom wilt Illias zo graag dat zij beide zo snel mogelijk trouwen?

STEM EN REAGEER!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now