3

2.5K 121 28
                                    

Wat vooraf ging: Hij is mysterieus...

Meryem:
Na school loop ik met m'n tas om schouder naar buiten. Ik loop de hoek om, maar wordt vastgepakt door m'n pols.

Ik draai m'n hoofd snel om en kijk in de ogen van Ali. Ik kijk hem scheef aan en trek m'n pols uit z'n greep. "Wat doe je?" vraag ik geïrriteerd en neem een stap naar achteren. "Sorry als ik je bang heb gemaakt" zegt hij en neem een stap naar voren. "Wat wil je?" vraag ik "je nummer" zegt hij.

"M'n nummer?" vraag ik en kijk hem raar aan "ik bedoel euh gewoon voor als ik vragen heb. Jij bent de enige waar ik mee praat" zegt hij en gaat met z'n hand naar z'n achterhoofd, ik knik en geef m'n nummer aan hem en wil weglopen, maar weer word ik van m'n pols vastgepakt. "Laat me los! Wat moet je nu weer?!" zeg ik boos en ruk m'n pols los uit z'n greep. "Jou" zegt hij en begint ondeugend te lachen.

Ik kijk hem boos aan en neem een stap naar achter. Ik voel de koude muur tegen m'n rug aan. Hij komt dichterbij en pakt m'n polsen stevig vast. Ik geef hem een knie tegen z'n buik aan, waardoor hij naar achteren gaat en begint te kreunen. Daarna duw ik hem, waardoor hij op de grond valt. "Met mij moet je niet gaan dollen, ik ben niet die meisjes waar jij mee kan dollen" zeg ik boos en spuug op hem. Ik kijk hem boos aan en draai me om om weg te lopen, maar kom tegen iemand aan.

"Gaat het? Heeft deze kanker mongool je wat aangedaan?!" hoor ik een bekende stem zeggen, ik kijk op en kijk naar Latif. Ik schud m'n hoofd en wil weglopen, maar hij houdt me stevig vast van m'n arm. "Niet liegen!" zegt hij boos "laat me los, je doet me pijn!" zeg ik boos en kijk naar m'n arm. Hij zucht boos en laat m'n arm los.

Hij loopt naar Ali toe en geeft hem een kopstoot. Hij komt tegen de muur aan en voelt aan z'n neus. Z'n neus bloedt. Vies kijk ik naar Ali. "Raak haar nooit, maar dan ook nooit meer aan!" sist Latif boos tegen hem en duwt hem op de grond. Hij pakt me van m'n arm vast en trekt me naar z'n auto.

"Stap in je gaat naar huis" zegt hij kalm en kijkt me niet aan. "Waar is Illias?" vraag ik "hij is naar de gym gegaan" zegt hij droog. "Kun je mij ook brengen naar de gym?" "je broer heeft gezegd dat je naar huis moest gaan" "hoezo moeten jullie alles gaan beslissen over mij? Ik wil naar de gym gaan!" zeg ik koppig en kijk hem boos aan. Hij begint geïrriteerd te lachen en doet mijn deur open. "Stap in" zegt hij boos.

Ik kijk hem boos aan en stap geïrriteerd in. Hij slaat de deur hard dicht en stapt ook in. Hij drukt hard op de gas, waardoor ik naar voren val. Ik kijk hem met grote ogen aan, hij kijkt me lachend aan. Hij lacht me gewoon uit! "Het is niet grappig!" zeg ik boos. Hij kijkt me lachend aan en schudt lachend z'n hoofd.

Aangekomen voor mijn huis doe ik de deur open van de auto. "Verwijder zijn nummer" hoor ik Latif zeggen, "welke nummer?" vraag ik met een frons in m'n wenkbrauwen. "Je weet het dondersgoed" zegt hij en spant z'n kaken, hoe weet hij nou dat ik de nummer van Ali heb? "Geef je telefoon" zegt hij kalm, "nee wie ben jij om mij dingen te bevelen?!" zeg ik boos en wil de deur open doen, maar hij gaat niet open.

Met grote ogen kijk ik Latif aan, hij knikt met z'n hoofd als teken dat hij gewonnen heeft. Ik zucht en pak m'n telefoon erbij. Hij wilt m'n telefoon pakken, maar ik sla z'n hand weg. "Ik verwijder wel" zeg ik geïrriteerd en klik op de nummer van Ali. "Laat zien" zegt hij, ik draai het scherm naar hem toe en klik op 'nummer verwijderen'.

"Heb je gezien?" vraag ik geïrriteerd "nu mag je gaan prinsesje" lacht hij "noem mij niet zo! Je weet dat ik dat haat" zeg ik boos "dat weet ik zeker" zegt hij en lacht z'n tanden bloot. Ik open de deur en stap uit. Ik kijk hem boos aan en loop met grote stappen m'n huis in.

"Met je prinsesje, hij weet dat ik dat haat" mompel ik en leg m'n tas op de bank. "Wie noemt jou prinsesje?" hoor ik Melek vragen. Ik draai me om. "Die Latif natuurlijk!" floept er uit m'n mond. Ik doe m'n hand op m'n mond en kijk m'n zusje met grote ogen aan. "Noemt Latif jou prinsesje? Hebben jullie wat?! Oh my god! Hij is zo knap!" zegt ze achter elkaar.

"We hebben helemaal niks!" zeg ik boos "hoezo noemt hij je dan prinsesje?" "omdat ik dat haat!" zeg ik en loop de trap op naar boven. "Hey waar ga je heen?" schreeuwt Melek "spullen pakken voor de gym!" schreeuw ik terug. Ik pak m'n sporttas. Ik pak een sporthemd en een korte legging van Nike. Ik leg dat in m'n sporttas en pak m'n waterflesje op m'n bureau en leg dat ook in de tas.

Ik loop naar beneden en zeg Melek gedag en loop snel naar de gym. Daar aangekomen kijkt iedereen naar mij. "Wesh hebben jullie spook ofzo gezien?" vraag ik lachend, ze beginnen ook te lachen en gaan verder met trainen. Alleen m'n broers en Latif niet. Ze kijken me alle 3 aan.

Ik vermijd hun oogcontact en loop naar de kleedkamers. Ik hoor geklop op de deur. "Mag ik naar binnen komen?" hoor ik Yasin m'n broer vragen "ja!" zeg ik en pak m'n sportkleding uit m'n tas. Hij loopt naar binnen en kijkt me glimlachend aan. "Meryem het is beter als je naar huis gaat" "waarom?" vraag ik niet-begrijpend "gewoon het is beter dat je naar huis gaat" zegt hij en kijkt naar de plafond. Dat betekent dat hij iets verbergt.

"Je verbergt iets!" zeg ik boos "euh nee hoor" zegt hij en gaat met z'n hand naar z'n achterhoofd. "Meryem luister gewoon naar mij, je moet weggaan" "vertel waarom ik weg moet, anders blijf ik hier" zeg ik en doe m'n handen over elkaar. "Je gaat helemaal niet hier blijven!" zegt Latif en komt de kleedkamer in.

"Waarom niet? Ik val jullie toch niet lastig?" "dat is het niet, ga jij maar gelijk weg voordat het te laat is" zegt Yasin en trekt me aan m'n arm. Ik sta op en kijk hun boos aan. "Ik ga zelf wel weg!" zeg ik boos en leg m'n sportkleding in m'n sporttas en loop met grote stappen Latif voorbij.

Ik gooi de deur van de gym hard open en loop zonder naar voren te kijken de gym uit. Nou ja uitlopen? Ik kom tegen iemand aan waardoor ik tegen de deur van de gym klap. "Wie is deze dame?" hoor ik een oude mannenstem vragen, wat mij rillingen geeft. Ik kijk op en zie een oude man, even oud als m'n vader denk ik. Hij heeft fel blauwe ogen en bruine haren en een baard.

"Boeit je niet!" zeg ik boos en loop hem voorbij. Iets in mij zegt dat ik uit zijn buurt moet blijven, maar waarom?

Wie is de oude man eigenlijk? Waarom krijgt Meryem gevoelens die zeggen dat ze uit zijn buurt moet blijven?

VoorgelogenWhere stories live. Discover now