10

1.8K 112 29
                                    

Wat vooraf ging: Hij heeft ongelijk!

Meryem:
Vermoeid loop ik richting m'n school. Het gesprek gisteren tussen Latif en mij spookt steeds in m'n hoofd. Wie heeft hem nou wijs gemaakt dat ik hun heb aangegeven? Ik heb niks gedaan? Er moet iets hierachter zijn. Ze spelen een spelletje op mij. Ik kom hier achter, dat weet ik zeker.

Voor de school zie ik dat iedereen me aankijkt. Letterlijk iedereen. Zo awkward dit. Ik loop langs een paar meisjes. "Ja zei is die kickbokser op de foto met Latif, vieze hoer" hoor ik een meisje zeggen, ik negeer wat ze zegt en loop met grote stappen de school in. In de gang zie ik Latif en Bilal. Bilal kijkt me aan en dan naar Latif. Ik negeer Latif net als hoe hij mij negeert. Snel loop ik naar m'n lokaal.

Het lokaal staat open dus ik loop zonder iets te zeggen naar achter op m'n vaste plek. "Goedemorgen Meryem! Een leuk weekend gehad?" vraagt m'n docent en kijkt me met wiebelende wenkbrauwen aan. "Niet bepaald leuk" zeg ik en pak m'n boek uit m'n tas. "Was het leuk met Latif?" vraagt ze lachend, met grote ogen kijk ik haar aan. Het is nu genoeg. "Mevrouw wij hebben niks! Ja niks, kan niemand het begrijpen ofzo?!" zeg ik boos en net op dat moment komen Latif en Bilal het lokaal binnen.

"Waarom schreeuw je zo hard?" vraagt Bilal "gewo-" "ik vroeg of ze iets had met Latif" onderbreekt ze mij. Latif draait z'n hoofd snel om naar de docent. Hij negeert haar en komt voor me zitten zonder me aan te kijken. Vies kijk ik hem van achter aan. Bilal kijkt me met een scheef gezicht aan. "Eey wat is er met jullie bro" zegt Bilal en kijkt ons 2 aan. "Helemaal niks" sist Latif, ik knik en kijk weer snel naar m'n boek.

Ik zie via m'n ooghoeken dat iemand naast me komt zitten. Ik kijk op en zie Ali. Hoe kan ik hem nou vergeten? Vieze pedo.

Ik negeer hem en kijk voor me uit. Latif draait zich om en kijkt Ali woedend aan. Hij staat op en loopt met grote stappen de kant van Ali op. Ali kijkt hem raar aan en trekt z'n wenkbrauw omhoog. "Opstaan" zegt Latif droog, Ali begint te lachen. "Dit is mijn vaste plaats" zegt hij. Latif zucht geïrriteerd en pakt hem van z'n kraag vast. "Opkankeren" sist Latif boos, Ali schudt z'n hoofd.

"Laat me je geen klappen uitdelen vriend nog 1 keer, opkankeren" zegt Latif woedend, Ali staat op en kijkt hem vies aan. Hij pakt z'n spullen en loopt naar een andere plaatst. Latif geeft hem een klap op z'n achterhoofd en kijkt me droog aan. Ik kijk snel naar m'n boek, ik ben wel blij dat ik niet naast Ali hoef te zitten.

Na de les loop ik snel de klas uit. Ik zet m'n haar goed en loop naar de kantine. Ik koop een flesje water en loop de rij uit. Ik kijk om me heen en m'n ogen kruisen met die van Latif. Ik kijk naar de grond en loop gelijk de kantine uit.

Ik neem een slokje van m'n water. Ik voel een warme lucht rond m'n nek, snel draai ik me om en m'n lippen raken die van diegene aan. Ik duw diegene en kijk hem aan. Latif. Ik veeg m'n lippen snel weg en kijk hem vies aan. "Ieuw!" zeg ik en veeg m'n lippen extra meer. Hij doet hetzelfde en kijkt me vies aan.

"Kun je uit de kant gaan, ik wil erlangs" zeg ik en kijk voor een uitweg. Hij komt dichterbij en kijkt me emotieloos aan. "Je kan nergens heen" zegt hij, ik slik langzaam en kijk hem zelfzeker aan. "Ik vind het jammer dat je zo tegen me doet" zeg ik zachtjes, hij pakt m'n pols vast en duwt me tegen de muur aan. "Wat doe je?" vraag ik met grote ogen.

"Jij hebt mij verraden, dus wat verwacht je?!" zegt hij boos, "ik. Heb. Jou. Niet. Verraden!" sis ik. "Waarom kwam de politie dan naar die jongens? Weet je dat ze gevaarlijk zijn? Dat ze jou ook wat kunnen aandoen?!" schreeuwt hij boos. "Ik vind het laag van je dat je ons hebt verraden" zegt hij teleurgesteld en draait zich om om weg te lopen.

"Ik vind het laag van je dat je gelooft wat andere mensen jou vertellen! Weet dat ik niet zo ben!" zeg ik boos, hij draait zich om en trekt z'n wenkbrauw omhoog. "Denk je dat m'n vriendin gaat liegen?" zegt hij. "Ja, want ik heb het niet gedaan! Geloof me!" schreeuw ik boos "als jij het niet gedaan hebt wie dan wel?!" schreeuwt hij terug en komt dichterbij.

"Dat weet ik niet! Waarom kom je zo op mij?! Ik heb niks gedaan! Begrijp dat! Heeft je vriendin een bewijs dan? Nee! Want ik heb het niet gedaan! Ik zou nooit m'n broers maar ook jou nooit aangeven! Ja! Begrepen? En nu uit de kant!" schreeuw ik boos en duw hem met al m'n kracht hard tegen de muur aan.

STEM EN REAGEER!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now