39

1.5K 131 31
                                    

Wat vooraf ging: "Doei Latif" zeg ik zuchtend en kijk hem voor de laatste keer in z'n groene ogen aan en loop dan weg.

STEMDOEL: 50 STEMMEN!!

Meryem:
"En hoe was je date gegaan met Bilal?" vraag ik aan Azra, terwijl ik een slokje neem van m'n Ice Tea. "Het was geen date, we hebben gewoon afgesproken" zegt ze koppig, ik haal m'n schouders op. "Het was wel de bedoeling als de eerste date" zeg ik grijnzend, ze slaat me op m'n schouder. "Auw!" zeg ik zeg maar pijnlijk, ze begint te lachen. "Het was wel leuk, denk ik" zegt ze en friemelt aan haar tas "hoe bedoel je denk ik? Je vond het we leuk he?" vraag ik met wiebelende wenkbrauwen. "Ja hoor het was leuk" zegt ze lachend, ik knik als bevestiging. Bilal heeft de eerste stap genomen, yes!

"Waarom praten we eigenlijk over mij en Bilal? Ik moet beter vragen over jou en Latif!" zegt ze en kijkt me met spleetjes ogen, ik haal onschuldig m'n handen op. "Wat wil je vragen dan?" vraag ik, "hebben jullie iets?" vraagt ze terwijl ze me onderzoekend aankijkt. Hevig schud ik m'n hoofd, "helemaal niks" zeg ik zelfzeker. "Ben je zeker?" gaat ze maar door, ik knik.

"Maar hij zegt dat hij van je houdt!" zeurt ze, ik haal nonchalant m'n schouders op. "Nou en? Heb je ook gezien dat hij het laat zien? Het gaat niet alleen om de woorden, maar ook om de daden Azra" zeg ik geïrriteerd, "hij sprong voor je toen je bijna werd neergestoken, wat wil je nog meer? Had ik maar zo'n iemand die van me hield!" zegt ze dromerig. "Je mag hem hebben" zeg ik droog en sta op, "waar ga je heen?" vraagt ze "naar huis, ik miet nog gaan trainen" zeg ik en pak m'n tasje van de tafel. "Je vlucht van de waarheid!" zegt ze boos, ik negeer haar en geef de ober een briefje van 20 euro.

Ik loop de grote klapdeur uit. "Hey! Waarom betaal jij?!" hoor ik Azra achter me schreeuwen, "omdat ik daar zin in had" lach ik en loop samen met haar naar de metrostation. We hebben namelijk allebei nog geen rijbewijs. We wachten op de metro en stappen in. Na een paar haltes stap ik uit, omdat Azra veel verder woont moet ze nog een paar haltes.

Met m'n hoofd op de grond gericht loop ik door de straten heen. Ik bel aan voor m'n huis en Illias doet de deur open. "Waar was jij?!" vraagt hij met een beetje boosheid in z'n stem, "moet ik jou alles vertellen wat ik doe?" vraag ik geïrriteerd en loop hem voorbij. "Je gaat nu vertellen waar je was!" sist hij, ik haal m'n schouders op. "Als ik dat niet wil?" zeg ik terug, "je gaat het zeggen!" schreeuwt hij boos. Uit het niets krijg ik de slappe lach. Ik begin als een gek te lachen. Illias vindt het blijkbaar niet leuk. Hij kijkt me met opgetrokken wenkbrauw aan, "wesh heb je gedronken ofzo?" vraagt hij niet-begrijpend. Ik schud lachend m'n hoofd. "Ik was gewoon bij een cafe samen met Azra" zeg ik en zonder op z'n reactie te wachten loop ik naar boven. Ik pak m'n sporttas en loop blij naar beneden. Omw to the gym!

Latif:
Met m'n benen op de tafel kijk ik naar La casa de papel seizoen 4 samen met m'n broertje. Ik neem een slokje van m'n Red Bull en kijk m'n broertje aan die aandachtig naar de televisie kijkt. "Abi?" vraagt hij dan, ik knik als teken dat hij verder kan praten. "Wanneer ga jij trouwen?" vraagt hij, die vraag had ik niet zien aankomen. "Geen idee, als ik de juiste vind waarom niet" zeg ik glimlachend, "ik heb een vriendin" zegt hij dan. Met opgetrokken wenkbrauw kijk ik hem aan en proest het uit. "Je komt net uit m'n ma's baarmoeder wat vriendin!" schreeuw ik lachend, hij doet z'n hand op m'n mond. "Stil eh ibne (homo)! Het is niet mijn probleem als jij op mannen valt!" fluistert hij boos. Ik sla hem op z'n achterhoofd en ga verder met lachen. "Hoe heet ze?" vraag ik dan, hij doet arrogant z'n handen over elkaar en kijkt me vies aan. "Je deed net nog stoer, homo" sist hij, ik kijk hem grijnzend aan. "Vertel nou" zeg ik lachend, "Maroua" zegt hij. Ik sla hem weer, "auw! Faka waarom sla jij de hele tijd?!" zegt hij boos. "Ook nog is een Mocro he, jij gaat dik!" zeg ik lachend, "oke hou je bek" zegt hij geïrriteerd en gaat verder met het kijken van La casa de papel.

Ik kijk mee, maar dan wordt het verstoord door m'n telefoon die afgaat. Ik pak m'n telefoon van tafel en zie dat Serkan me belt. Een diepe zucht verlaat m'n mond. Ik neem op en loop m'n kamer binnen. "Wat moet je?!" vraag ik boos "heb je de video al gezien?" vraagt hij en ik hoor de pret al in z'n stem. "Nee" zeg ik droog en kijk naar de cd die op m'n tafel ligt. "Wordt het niet tijd om de waarheid te weten?" vraagt hij en ik hoor hem grinniken aan de lijn, "welke waarheid?" vraag ik. "Dat kun je zien in de cd, ik wens je veel sterkte bij het zien van de video. Doei Latif!" zegt hij en hangt op.

Niet-begrijpend kijk ik voor me uit en ga langzaam zitten op m'n bed. De waarheid? Wat voor waarheid? Vraag ik mezelf af. Is het echt tijd om de cd te bekijken? Twijfelend kijk ik de cd aan. Ik pak m'n laptop erbij en pak de cd uit het envelopje. Ik kijk er even aandachtig naar en stop de cd in de laptop. Een diepe zucht verlaat m'n mond. Zal ik het bekijken?

Zelfzeker kijk ik het scherm aan. Ik ga er maar voor. Denk ik? Ik druk op het bestandje en er komt een zwarte scherm tevoorschijn. Ik druk op play en het filmpje begint. Als ik zie wat er plaatsvindt in het filmpje beginnen m'n handen te trillen. "Wat de kanker heb ik veroorzaakt?!" vraag ik mezelf en klap de laptop hard dicht. Ik schud hevig met m'n hoofd, "d-dat kan niet!?" schreeuw ik boos en gooi de laptop op de grond. "LAAT DIT NIET WAAR ZIJN!" schreeuw ik woedend en sla met m'n hoofd tegen de muur aan, totdat ik zie dat er bloed naar beneden stroomt. Ik laat me zakken op m'n bed en doe m'n handen voor m'n gezicht. Zachtjes begin ik te snikken. Ik veeg m'n traan weg die ondertussen naar beneden was gerold.

Teleurgesteld kijk ik naar de spiegel en schud met m'n hoofd.

"Ik ben een kanker klootzak!".


Wat zou erin zitten? Ik wacht op jullie reacties!

STEM EN REAGEER!!!!

VoorgelogenDonde viven las historias. Descúbrelo ahora