75

1.5K 192 36
                                    

Wat vooraf ging: "Deze jongen is gay, wollah" mompel ik en loop achter hem aan.

STEMDOEL: 80 STEMMEN!!!

Meryem:
Hier sta ik dan. Met m'n groene lange jurk die ik al aangedaan heb, kijkend naar hoe Medina de make-up van Azra doet, omdat Azra zo de handvraging van met Bilal heeft. Haar haren heeft ze al gedaan. Mijn make-up en haar heb ik zelf gedaan. Het is vrij simpel gebleven.

M'n blik valt op de deur bij het horen van geklop. "Wie is dat?" schreeuwt Azra, "Illias, mag ik binnenkomen?" vraagt mijn broer. "Kom!" zeg ik snel, waarna ik de deur open doe. Hij komt naar binnen en kijkt ons glimlachend aan. "Mooie meiden hier" lacht hij en komt naast me zitten, waarna hij me aankijkt "je ziet er goed uit" zegt hij lachend. "Dankje, jij ook" zeg ik lachend.

"Bilal belt!" schreeuwt Azra paniekerig en gooit haar telefoon mijn kant op. "Praat jij met hem!" zegt ze haastig, ik knik en neem op waarna ik zijn gezicht over het hele scherm zie. "Ewa schatje, -wacht dit is geen Azra. Jongen! Geef Azra dan!" zegt Bilal boos, ik moet lachen van z'n woorden. "Laat mij niet zien!" fluistert Azra me, waarna Illias de telefoon uit mijn handen grijpt. "Waar zijn jullie?" vraagt hij, "nog thuis, we komen over tien minuten gok ik" zegt Bilal. "Tien minuten?! Wesh dan ben ik nog lang niet klaar!" schreeuwt Azra, "tuurlijk wel!" zegt Medina die nog steeds geconcentreerd bezig is met haar make-up.

"Met wie zijn jullie?" vraagt m'n broer, waarna Bilal gelijk z'n telefoon richt op Latif en Arif die naar het scherm zwaaien. M'n broer zwaait terug en richt het scherm op mij. Ik glimlach ongemakkelijk en zwaai terug. Latif kijkt me aan en loopt snel weg. Ik trek m'n wenkbrauw op en kijk snel weg. Rare jongen zeg.

Na tien minuten is Azra ook klaar met alles, waarna we de kleine dingetjes in haar kamer opruimen. Nadat we dat hebben gedaan lopen we met z'n allen naar beneden, waar ik de broers van Azra zie. Selim en Adem. Kennen jullie hun nog, toen ik in Turkije was?

"Ewa Mero!" zegt Selim en geeft me een boks, "Mero?" vraag ik hem. Hij knikt en begint te lachen. "Hij is toch rapper, Meryem en Mero. Is gewoon afkorting van jouw naam jongen!" zegt hij lachend. Ik schud m'n hoofd en lach mee.

Ik hef m'n hoofd op en kijk ongemakkelijk naar Adem. Geloof me, door hoe hij naar me kijkt word ik gewoon heel erg ongemakkelijk. Ik slik hoorbaar en hoor dan de bel gaan, waarna ik snel een glimlach op m'n gezicht krijg. Dan ben ik ook af van zijn blik, denk ik.

Azra die opent enthousiast de deur, waarna de vader van Bilal het huis in komt lopen. Ik verwelkom iedereen, totdat Latif binnenkomt met z'n krukken. Hij kijkt me niet aan en loopt me snel voorbij. Ik zucht en kijk naar de grond. Azra sluit de deur en trekt me mee de woonkamer in.

Samen met haar ga ik tegenover de jongens zitten. Die zitten al in een gesprek, behalve Latif. Die zit er maar bij zonder te praten, niks. Volgens mij zit hij met iets heel anders in z'n hoofd. Geen idee. Wel voel ik de blik van Adem op mij. Ik slik hoorbaar en kijk ongemakkelijk naar de grond. "Hey! Waarom zo sip?" hoor ik Azra vragen, ik kijk op "had je het tegen mij?" vraag ik zachtjes. "Ja! Waarom zo sip?" vraagt ze me, ik haal m'n schouders op en uit een diepe zucht. "Ik voel me niet lekker" zucht ik, "nou, Latif blijkbaar ook niet?" zegt ze en kijkt richting Latif.

Ik haal m'n schouders op en ga op m'n telefoon. "Is er wat tussen jullie gebeurd?" vraagt ze, ik hef m'n hoofd op en schud m'n hoofd. "Het is vandaag jouw dag, laten we hier niet over praten" zeg ik glimlachend, ze knikt en glimlacht terug.

Ik zie vanuit m'n ooghoeken dat Adem naast me komt zitten. Snel draai ik m'n hoofd om naar Azra, die met de moeder van Bilal praat. "Uhm Meryem?" hoor ik hem vragen, ik zucht en draai m'n hoofd zijn kant op. "Ja?" vraag ik meer ongeïnteresseerd "het is hier vrij druk, zullen we naar de tuin gaan?" vraagt hij. Ik schud m'n hoofd en kijk zuchtend voor me uit. Als Latif ziet dat ik samen met Adem zit, balt hij z'n vuisten. Ik kijk hem aan, waarna onze ogen met elkaar kruizen.

VoorgelogenWhere stories live. Discover now