38

1.5K 135 35
                                    

Wat vooraf ging: Geïrriteerd gooi ik de cd tegen de muur aan. "Opdonderen" sis ik.

STEMDOEL: 52 STEMMEN!!

4 weken later...

Meryem:
We zijn paar dagen geleden weer aangekomen in Nederland. Het was een leuke vakantie en daar had ik ook echt een behoefte aan. Ik heb niet echt iets bijzonders gedaan, gewoon naar de stad gegaan, zonnen en zwemmen. Dat was het voor mij. Ik ben ook wel een beetje bruin geworden, ik ben een persoon die niet snel bruin wordt. Helaas.

We hebben nog een weekje vrij en dan begint school weer. Azra zei dat ze hetzelfde opleiding als mij wou doen dus ik denk ook dat ze dan in mijn klas komt.

Maar ja. Ik pak m'n sporttas uit m'n kast en kijk er lang naar. Wat ben ik blij dat ik weer normaal kan sporten, oftewel kickboksen. Een glimlach vormt er op m'n gezicht. Met m'n sporttas om m'n schouder loop ik naar beneden. M'n broers zijn blijkbaar al gegaan, want ze zijn er niet. "Ik ga naar de gym!" zeg ik tegen m'n ouders, ze knikken. M'n Adidas slippers doe ik aan en loop de deur uit.

Neuriënd loop ik naar de gym. Blij doe ik de grote deur open en groet ik iedereen die in de zaal aan het sporten zijn. Inclusief m'n broers en Bilal. Waar Latif is? Dat weet ik niet, hij komt wel. Denk ik. Waarom denk ik überhaupt aan hem? Misschien omdat ik hem gewoon bijna elke dag zie vanwege m'n broers? I don't know.

Ik doe m'n korte donkerblauwe Adidas legging aan samen met een donkerblauwe hemd van Adidas. M'n haren doe ik in een hoge knot en loop de kleedkamer uit. Ik loop naar m'n broers, terwijl ik m'n bandages om doe. Daarna doe ik m'n bokshandschoenen aan. "Ewa Meryem!" zegt Bilal en geeft me een boks met z'n bokshandschoen, "zijn jullie al klaar met de training?" vraag ik. Ze knikken, "Latif gaat je trainen, Arif is er helaas niet" zegt Illias. "Latif? Is hij er wel?" "ja hoor, achter je" zegt Yasin en wijst met z'n ogen naar Latif. Ik draai me om en zie Latif de kleedkamer uit komen.

Een diepe zucht verlaat m'n mond. "Hebben jullie nog steeds geen band?" lacht Illias, ik haal m'n schouders op "eens geen band nooit een band" zeg ik simpel en ga naast Bilal staan en kijk Latif aan. "Ewa Latif, player! Jij gaat haar trainen" zegt Illias en geeft hem een mannelijke knuffel. Latif knikt enkel en kijkt me aan. Zo te zien heeft hij er geen zin in. M'n broers knikken en lopen naar de kleedkamer, terwijl Bilal ons lachend aankijkt. "Succes, tortelduifjes! Rammen he Meryem!" zegt Bilal met een grijns en geeft me een knipoog. "Bilal hadi ga weg!" sist Latif, "doei!" schreeuwt hij en huppelt naar de kleedkamer. "Gay" fluistert Latif en kijkt me niet eens aan.

"Gaan we beginnen?" vraag ik hem, een geïrriteerde zucht verlaat z'n mond. Sow die is chagrijnig. "Als je niet wilt zoek ik wel iemand anders om te trainen" zeg ik en kijk hem droog aan, hij haalt z'n schouders op. "Mij best" zegt hij droog, ik trek m'n wenkbrauw omhoog. "Wat ben jij chagrijnig zeg! Met jou hoef ik niet eens te trainen" sis ik boos en loop hem voorbij.

Ik doe m'n standaard zware warming-up en loop dan naar de bokszak. Uit m'n ooghoeken zie ik dat Latif me droog aankijkt. Ik draai m'n hoofd zijn kant op en onze blikken kruizen. Arrogant snuif ik op en kijk hem boos aan, hij schudt geïrriteerd z'n hoofd en kijkt me nog steeds aan. Ik wil wegkijken, maar het lukt niet. Het lijkt alsof hij me heeft vastgebonden in z'n ogen. Zo erg vastgebonden dat ik nergens meer naar kan kijken.

Maar het wordt verstoord door Bilal die opeens voor me springt. "Sorry  dat ik jullie momentje stoor, maar heb jij kauwgom? Want m'n mond moet niet stinken he!" zegt hij snel achter elkaar. Fronsend kijk ik hem aan. "Voor wat heb je kauwgom nodig?" vraag ik en kijk hem met gespleten ogen aan, "uhm ja ik, ja euh. Geef gewoon!" zegt hij stotterend. Ik kijk hem grijnzend aan, "hmm? Bilal die zomaar kauwgom wilt. Vreemd" zeg ik en doe m'n armen over elkaar. "Geef gewoon Meryem! Doe niet moeilijk alsjeblieft!" smeekt hij, "alleen als je zegt waarom" zeg ik lachend. Hij zucht "omdat ik ga afspreken met Azra, ja nu weet jij het ook" zegt hij geïrriteerd, "oke het ligt in m'n sporttas in de kleedkamer" zeg ik lachend en hij loopt weg.

Wanneer ik om me heen kijk zie ik Latif niet meer. Vreemd. Ik negeer het maar en ga door met m'n training.

Na de training doe ik m'n normale kleding aan en loop de gym uit. Met m'n capuchon op m'n hoofd loop ik door de straten heen. Als laatst moet ik langs de straat van Latif. Met m'n handen in m'n zak en m'n blik op de grond gericht loop ik langs Latifs huis. Dan hoor ik geschreeuw, geschrokken draai ik me om en zie Latif die z'n vader een harde stoot geeft. Net was er nog niemand.

"JIJ MAG HIER NOOT KOMEN, SNAP JE DAT NIET?!" schreeuwt Latif tegen z'n vader, terwijl hij hem een kopstoot geeft. Zonder na te denken ren ik hun kant op. Ik trek Latif met moeite weg, terwijl ik z'n vader vies aankijk. "Wat doe jij hier?" vraagt hij met grote ogen, "ik ben net terug gekomen van de gym en toen hoorde ik je" zeg ik droog en trek hem nog meer naar achter, zodat hij niet meer kan aanvallen. Z'n vader veegt z'n bloed weg en kijkt Latif boos aan. Latif wilt weer in de aanval gaan, maar stevig hou ik hem vast.

"Meryem, laat me los! Hij heeft klappen nodig!" schreeuwt hij boos, ik schud m'n hoofd en pak z'n hand stevig vast. "Hij is het niet waard Latif" zeg ik rustig en kijk hem aan, hij zucht en kijkt naar onze handen. Hij knijpt erin en kijkt dat z'n vader aan. "Wees blij dat zij er was, anders zou je hier niet levend staan! Vieze pedofiel!" sist Latif woedend, z'n vader kijkt hem vies aan en draait zich om. "Je bent nog niet van me af he!? Klootzak!" schreeuwt hij, z'n vader knikt en loopt weg.

Ik draai me om naar hem en kijk hem hoofdschuddend aan. "Ik ga maar weer" zeg ik en wil weglopen, maar hij houdt m'n hand strak vast. "Ik wou m'n excuses aanbieden van vanmiddag, sorry" zegt hij en kijkt naar de grond. Ik zucht en kijk hem met een kleine pruillipje aan. "Maakt niet uit" zeg ik zuchtend, "maakt wel uit" zegt hij ook zuchtend. Ik haal m'n schouders op. "Ik ben het al van je gewend, Latif" zeg ik, "ik had veel aan m'n hoofd", ik knik. "Dat kan maar dan hoef je het niet op mij te reageren" zeg ik een beetje teleurgesteld "ik zeg toch sorry, begrijp je dat niet?" vraagt hij met opgetrokken wenkbrauw.

"Jij zegt elke keer sorry, maar je doet het telkens weer Latif" zeg ik boos en trek m'n hand uit z'n greep. "Sorry Meryem, ik zal het niet meer doen" zegt hij dan, ik kijk hem niet serieus aan en begin te lachen. Ik schud m'n hoofd "je bent al te laat Latif, doei!" zeg ik en loop hem voorbij.

"Meryem! Ik ben gek op je maar word meer gek van je gedrag!" schreeuwt hij, boos draai ik me om. "Mijn gedrag tegenover jou heb jij zelf veroorzaakt!" zeg ik en kijk hem boos aan, hij zucht. "En jij hebt mij verandert Meryem" zegt hij zachtjes, ik trek m'n wenkbrauw omhoog "ik jou veranderen? Ga weg!" zeg ik boos. "Ja jij hebt mij kanker hard veranderd! Als jij niet in mijn leven zat dan was ik nu de chillste persoon op aarde!" schreeuwt hij boos, niet-begrijpend kijk ik hem. "Dan wordt je dat toch, wat heeft dat met mij te maken?" vraag ik. Hij schudt lachend met z'n hoofd, "jij begrijpt ook niks he Meryem" zegt hij geïrriteerd. Ik schud m'n hoofd. "Wat moet ik begrijpen dan?" vraag ik, "dat ik gek op jou ben Meryem!" schreeuwt hij zowat. Ik doe m'n hand op z'n mond. "Zeg dat nooit meer, Latif. Ik wil geen leugens meer horen" zeg ik teleurgesteld en kijk hem hoofdschuddend aan.

"Doei Latif" zeg ik zuchtend en kijk hem voor de laatste keer in z'n groene aan en loop dan weg.



VERGEET NIET TE STEMMEN EN TE REAGEREN!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now