22

1.8K 97 17
                                    

Wat vooraf ging: "Misschien ben jij dat?".

Meryem:
"Hou je grapjes maar bij je, ik ga" zeg ik en loop hem voorbij, strak houdt hij me bij m'n arm vast "ik ben serieus" zegt hij. "Jij bent niet serieus. Ik weet alles Latif. Jij gebruikt meisjes en gooit ze weer weg, maar bij mij heb je geen kans" zeg ik en duw z'n hand weg. Met grote stappen loop ik de school uit.

De dag van het eindfeest...

"Kom gewoon naar het feest! De 5de klassers mogen ook gaan!" smeekt Melek, ik schud m'n hoofd "alsjeblieft zus! Ik wil niet alleen!". Ik haal m'n schouders op, "dan zoek je maar iemand anders op" zeg ik en ga liggen op m'n bed. "Kom gewoon, dan zoeken we een boy voor je uit" zegt ze en kijkt me grijnzend aan, ik trek m'n wenkbrauw omhoog en kijk haar scheef aan. "Zoek maar voor jezelf een jongen, daar heb ik geen behoefte aan".

Ze komt naast me zitten en kijkt me smekend aan. "Latif komt ook, heb ik net van Illias gehoord", weer haal ik m'n schouders op. "Ik hoef niet te zien met welke meisje hij omgaat" zeg ik en kijk strak voor me uit. "Please, Meryem. Alsjeblieft! Ik mag gaan als jij gaat!" smeekt ze, een diepe zucht verlaat mijn mond. "Ik doe dit alleen voor jou" zeg ik, haar mondhoeken krullen naar boven. "Je bent de beste zus ever!" zegt ze en knuffelt me, ik duw haar weg "je hoeft ook niet te slijmen" zeg ik lachend.

"Het feest begint om 18:00" zegt ze "tot?" "00:00" "wesh? Zo laat?!" vraag ik met grote ogen, ze knikt. "Je hebt geen uitweg meer, zus" zegt ze en open m'n kast. "Wat ga je doen?" vraag ik terwijl ik overeind zit. "Ik ga iets uitkiezen voor jou. Ik ga je niet met een trainingspak laten gaan" "wat wil je dat ik dan aandoe?" vraag ik. Ze haalt haar schouders op "gewoon een mooi jurkje", ik knik. "Niet te opvallend aub" zeg ik en kijk aandachtig hoe ze een paar jurkjes uit m'n kast haalt.

"Deze?" vraagt ze en houd een rode jurk omhoog "nee te opvallend" zeg ik "deze dan?" vraagt ze en laat een lange zwarte jurk zien. Ik knik, "kan wel" zeg ik en pak het van haar af. "Perfect" zegt ze lachend, "ik ga alvast omkleden" zegt ze en loopt m'n kamer uit. Ik gooi het jurkje op m'n bed en pak m'n telefoon erbij. Een appje van Ali, hoe komt hij nou aan m'n telefoonnummer?

'Kom je naar het feestje?' staat er, ik laat hem op blauw staan en leg geïrriteerd m'n telefoon op m'n bureau. "Helemaal geen zin om naar dat feestje te gaan" zeg ik zuchtend en pak m'n jurk van het bed. Ik doe het aan en bekijk mezelf in de spiegel. Dit jurk heb ik al heel lang niet aangedaan. Ik vind het eigenlijk best mooi. M'n vormen komen er ook best goed uit, wat me een beetje ongemakkelijk maakt. Ik hou niet van dat strakke kledij, maar soms 'moet' het gewoon.

Ik kies ook de bijpassende hakken erbij die een rosé-goud gloed hebben.

Dit is het jurkje en de hakken. En ook gelijk mijn lichaam:

Ik begin aan m'n make-up wat bestaat uit: Concealer, bronzer, eyeliner, mascara, licht bruine oogschaduw en een nude kleur lippenstift

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik begin aan m'n make-up wat bestaat uit: Concealer, bronzer, eyeliner, mascara, licht bruine oogschaduw en een nude kleur lippenstift.

Ik laat m'n haren los en bekijk mezelf in de spiegel. Goedkeurend kijk ik mezelf aan en loop m'n kamer uit met m'n kleine tasje in m'n handen. Ik loop naar beneden en zie m'n broers al klaar staan. "Hoe zie ik eruit?" vraag ik terwijl ik een rondje maak. "Prachtig, zusje" zegt Yasin, Illias geeft me een knipoog en glimlacht. Na een paar minuten komt Melek ook naar beneden. "Zijn we klaar?" vraagt Illias. We knikken. "Veel plezier! En vóór 00:00 thuis!" zegt m'n vader. We knikken en lopen de deur uit.

Aangekomen op school lopen we door naar de kantine die al aardig vol is met wat mensen. Ik loop wat alleen rond door de zaal. Melek is met haar vriendinnen en m'n broers met hun vrienden. Waarom ben ik hier eigenlijk gekomen? Oh ja voor m'n zusje. Ik hou niet van zulke dingen.

Ik ga zitten op een hoge barstoel en bestel een Coca Cola. Het meisje achter de bar geeft het aan mij en glimlacht. Ik glimlach terug en neem een slokje van m'n Cola, terwijl ik om me heen kijk. Veel koppels die met elkaar dansen. Ik voel een hand op m'n schouder. Snel draai ik m'n hoofd om, waar ik Ali zie. Ik duw z'n hand weg en kijk hem met opgetrokken wenkbrauw aan.

"Je bent toch gekomen?" vraagt hij glimlachend en neemt plaats op een stoel naast mij. "Wat wil je?" vraag ik geïrriteerd en neem nog een slokje van m'n Cola. "Gewoon, niks" zegt hij en kijkt me aan. Een geïrriteerde zucht verlaat m'n mond. "Ik wil alleen zijn" zeg ik droog, "hier? Op het feest wil je alleen zijn?" vraagt hij en kijkt me niet serieus aan. "Ga gewoon weg, snap je niet van weggaan?" zeg ik boos, hij haalt z'n schouders op "ik blijf" zegt hij en kijkt om zich heen.

"Dan ga ik wel" zeg ik en sta op, hij trekt z'n wenkbrauw omhoog. "Waarom?", ik negeer hem en pak m'n tasje en flesje Cola en loop weg.

"Latif is er!" hoor ik opeens iemand zeggen, terwijl diegene me een duwtje geeft. Boos draai ik me om, waar ik Melek zie die een bigsmile op haar gezicht heeft. Weer draai ik me om. Ze had gelijk, Latif komt de zaal in lopen met een simpel groene poloshirt en een zwarte broek met kleine gaatjes. Hij loopt naar de groepje van m'n broers en begint hun te groeten.

"Jij hebt hem gezegd dat ik kom he?" vraag ik aan Melek, terwijl ik haar boos aankijk. Ze schudt onschuldig haar hoofd. Ik zucht en loop haar voorbij. Ik neem plaats aan een ronde tafel die leeg is. Terwijl ik op m'n telefoon ga neem ik een paar slokjes van m'n drankje.

"Hoi" hoor ik Latif zeggen, snel kijk ik op. "Hoi" zeg ik droog, "je zou toch niet komen?" vraag ik en trek m'n wenkbrauw omhoog. "Ik heb gehoord dat een meisje die ik goed ken ook zou komen" zegt hij en krijgt een klein glimlach op z'n gezicht. "Ow ik zou dan maar gelijk weggaan, voordat ze ons ziet" fluister ik, hij haalt z'n schouders op. "Ze heeft ons al gezien" zegt hij "dan zou ik snel weggaan anders wordt ze super boos!" zeg ik en duw hem, wat me niet super goed lukt.

"Misschien ben jij dat wel?" zegt hij glimlachend, m'n ogen worden groter terwijl ik m'n blik snel afwendt. "Waarom bloos je? Je vind het wel leuk he?" vraagt hij en kijkt me lachend aan. Ik schud snel m'n hoofd "ik vind het niet leuk, hoor" zeg ik, hij knikt en begint te lachen waardoor je z'n rechte witte tanden ziet. Blozend kijk ik naar de grond en speel wat met m'n vingers. "Je hoeft niet te blozen" zegt hij lachend, ik uit een diepe zucht en kijk hem zelfzeker aan. "Ik bloos ook niet" zeg ik en kijk hem recht in de ogen aan. Voor het eerst zie ik iets glinsteren in z'n ogen. Geen verdriet of haat meer. "Latif ga gewoon weg, voordat mensen ons gaan zien" zeg ik en duw hem, hij zucht. "Het boeit me niet meer of mensen ons zien. Ze mogen denken wat ze willen" zegt hij en leunt tegen de tafel aan.

"Ik zei ga gewoon weg" zeg ik nu wat bozer, hij haalt z'n schouders op. "Wat ga je doen als Illias ons ziet? Dan zijn we allebei nog lang niet jarig!" zeg ik luid door de muziek heen. "Daar heb je gelijk in, ik ga. Doei prinsesje" zegt hij en knipoogt. "Ja ja ga jij nou maar, Kaya" zeg ik.

Ik pak m'n telefoon uit m'n tasje en krijg een appje van een nummer waarvan ik niet weet van wie het is.
Ik open m'n WhatsApp en m'n ogen worden groter als ik een foto van mij en Latif zie. Ik doe m'n hand op m'n mond als ik de tekst ook lees.

'Ik zei dat je uit zijn buurt moest blijven! Laatste waarschuwing!'


STEM EN REAGEER!!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now