9

1.8K 98 29
                                    

Wat vooraf ging: "MERYEM WAAR BLIJF JE!" hoor ik Illias schreeuwen, "IK KOM NIET" schreeuw ik terug...

Meryem:
"Ga weg! Je noemde me toch goedkoop?!" schreeuw ik boos op straat en duw Latif tegen de muur aan. Hij balt z'n vuisten en kijkt me woedend aan. "Je bent toch goedkoop of niet?!" schreeuwt hij ook en komt dichterbij. "Zet geen stap naar voren!" waarschuw ik tegen hem, hij kijkt me niet serieus aan en komt te dichtbij. "Latif stop!" zeg ik boos en duw hem. Hij pakt me stevig van m'n armen vast en komt met z'n hoofd tegen m'n hoofd aan. Ik probeer z'n greep los te maken wat niet lukt.

Hij kijkt me dreigend aan en drukt z'n voorhoofd nog meer tegen die van mij aan. Z'n voorhoofd is zo hard, niet normaal. "Je doet me p-pijn" zeg ik en beweeg met m'n armen. "Kom nooit meer in m'n buurt oke?!" sist hij en laat me los. "Wat heb ik gedaan dat je zo doet?" vraag ik niet-begrijpend "ik dacht dat ik je kon zien als m'n zusje, maar jij?!" zegt hij en loopt woedend weg.

"Wat heb ik gedaan?" fluister ik in mezelf en loop langzaam door de straten heen. Ik voel een paar druppels vallen op m'n hoofd en kijk naar de lucht die inmiddels al grijs is geworden door de wolken. Al gauw voel ik meer druppels vallen en doe ik m'n capuchon op. Met snelle stappen loop ik naar m'n huis toe.

Het is inmiddels al de laatste zondag van de vakantie. Morgen heb ik weer school. M'n ouders zijn ook al van zakenreis gekomen. Met Latif heb ik niet meer gepraat alleen vandaag kwam ik hem tegen en hij was woest kan ik wel zeggen. Waarom hij woest was? Dat weet ik niet, ik bedoel ik heb hem niks aangedaan. Waarom doet hij dan zo tegen mij? Oke we mogen elkaar misschien niet zo veel, maar zo doen kan ook niet vind ik. Het beste is wat afstand nemen van hem, al doe ik dat al.

Aangekomen voor de deur bel ik aan en Melek doet de deur open. Onbewust laat ik een traan vallen. Ze kijkt me bezorgd aan en trekt me naar binnen. Ik loop zonder iemand te begroeten naar boven samen met Melek.

"Wat is er gebeurd?" vraagt ze, ik loop m'n kamer in en zwijg. Ze gaat naast me op het bed zitten en kijkt me afwachtend aan. "Vertel het me, je kan me vertrouwen!" zegt ze en pakt m'n handen vast. Ik kijk haar moeilijk aan en kijk naar de grond. "Ben ik goedkoop, Melek?" vraag ik terwijl ik een paar tranen wegveeg. "Goedkoop? Nee natuurlijk niet! Wie zegt dat tegen jou?!", ik knik langzaam en speel met m'n vingers.

"Latif" zeg ik en zucht diep. Ik kijk haar aan en ze kijkt me met grote ogen aan. "Latif? Waarom?" zegt ze ongelovig. "H-hij heeft me gezoend" zeg ik en kijk beschamend weg. "En ik heb onbewust meegedaan, maar daarna had ik hem snel weggeduwd" "en hierdoor noemt hij je zeker goedkoop? Wie denkt hij dat hij is? Hij is diegene die goedkoop is. Ik zie hem elke dag met een ander meid, wat vind je daarvan?" zegt ze boos. Ik draai me hoofd naar haar en kijk haar aan en knik. "Ik haat hem!" zeg ik boos en veeg m'n tranen ruw weg.

"Waarom ben jij zo verdrietig om wat hij over je zegt?" vraagt ze, ik haal m'n schouders op. "Door de zoen, ik wou het niet geloof me" zeg ik spijtig, ze pakt m'n handen vast en glimlacht. "Ik geloof je" zegt ze en knuffelt me. "Dankjewel, dat je er voor me bent" zeg ik en kijk haar dankbaar aan. "Je bent m'n zus, sowieso ben ik er voor je" zegt ze en glimlacht. Ik glimlach terug. We praten een beetje bij en ik ben van plan om naar de gym te gaan. Over een anderhalf maand heb ik een belangrijk wedstrijd, daarvoor moet ik goed op conditie blijven.

Ik doe m'n zwarte hoodie en m'n zwarte joggingbroek aan. Vermoeid loop ik samen met m'n sporttas naar beneden. Iedereen kijkt me aan. Ik geef hun een blik van 'wat is er?'. "Waar ga je naartoe?" vraagt m'n vader "naar de gym, ik moet me nog op veel dingen voorbereiden" zeg ik met een glimlach, hij glimlacht terug. "Je mag gaan, jongens? Gaan jullie niet me haar mee?" vraagt m'n vader aan m'n broers.

"Ik moet zo iemand naar het vliegveld brengen" zegt Yasin, "ik ga wel zelf" zeg ik glimlachend en doe m'n Nike air force aan. Ik loop de deur uit. Als een junk loop ik naar de gym. Ik loop de gym in en alle blikken van de jongens vallen op mij. "Hoi Meryem!" zeggen ze allemaal tegelijk "hoi!" zeg ik blij terug en loop naar de kleedkamer. Ik kleed me om in een zwarte Nike hemd en een zwarte legging van Nike. Ik doe m'n haar in een staart en loopt met m'n bordeaux handschoenen de kleedkamer uit.

Ik doe m'n boksbandages om en dan m'n handschoenen. Arif m'n trainer naast m'n broers komt naar me toelopen. "Ben je er klaar voor?" vraagt hij uitdagend, zelfzeker knik ik en kijk hem grijnzend aan. Ik ga vandaag al m'n woede op hem uiten, wat zielig is voor hem.

Na m'n training zie ik uit m'n ooghoeken Latif naar me toe lopen. Ik draai m'n hoofd naar hem toe, hij doet alsof hij me niet ziet en komt hard met z'n schouder tegen mij aan. "Wat doe je? Vind je het leuk om zo te doen?!" zeg ik boos, hij draait zich om en kijkt om zich heen. "Wie praat er nou tegen mij? Ik zie niemand" zegt hij, terwijl hij zich omdraait. "Hallo! Doe niet alsof je me niet hoort, je hoort en ziet me dondersgoed Latif!" zeg ik boos en zwaai met m'n handen.

Hij draait zich weer om en kijkt me aan. "Jij bent voortaan onzichtbaar voor mij! Begrepen?!" zegt hij boos en zet een stap naar voren. Ik zet ook stap naar voren en kijk hem zelfzeker aan, ik wil niet meer bang overkomen. "Jij moet eerst naar mij luisteren! Ik heb niks gedaan, waarom doe je zo?!" zeg ik boos en kijk hem in z'n ogen aan.

"Jij hebt mij verraden, niet alleen mij maar ook je eigen broers!" sist hij, ik kijk hem niet-begrijpend aan en schud met m'n hoofd. "Waar heb je het over?" vraag ik met opgetrokken wenkbrauw, "je weet het dondersgoed, wees blij dat ik het niet aan je broers vertel!" zegt hij boos. "Wat heb ik gedaan dan volgens jou?! Vertel dan!" schreeuw ik boos, "jij hebt aan de politie verteld over dat messengedoe. Je weet het verhaal niet hierachter. Hoe durf je om hun aan de politie te geven?!" schreeuwt hij woedend. "Ik heb dat niet gedaan!" schreeuw ik boos terug. "Heb je wel gedaan!" "weet jij het beter dan ik?! Heb je bewijs dan?!" zeg ik boos en duw hem aan de kant. Met ingehouden tranen loop ik snel naar de kleedkamer. Hij heeft ongelijk!

Stem en reageer!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now