34

1.7K 118 28
                                    

Wat vooraf ging: "POSEREN! ZEG IS CHEESE!" schreeuwt Bilal en kijkt ons grijnzend aan, terwijl hij een foto maakt. Grappig, heel grappig.

1 week later...

Meryem:
Vandaag gaat iedereen z'n eigen weg op. Ik en Bilal gaan naar Kirşehir, omdat we beide in dat stad wonen. Het was de bedoeling dat Latif ook mee zou komen, maar hij wilt terug naar z'n moeder om haar te beschermen tegen z'n vader. Arif blijft hier in Istanbul, omdat zijn familie hier woont.

We zijn alle 3 op het vliegveld en het vliegtuig van Latif vertrekt over een half uurtje. Die van mij en Bilal vertrekt pas over 2 uurtjes. "Dus? Onze weg stopt hier?" vraagt Bilal alsof we elkaar nooit meer gaan zien. Hij geeft Latif een lange knuffel, "let op jezelf en als er iets gebeurd bel me" zegt hij tegen Latif. "Let goed op haar, he!" beveelt Latif en kijkt me met een kleine glimlachje aan.

Hij doet zijn armen wijd open en kijkt me aan. Ik glimlach en wil naar hem toe lopen, maar Bilal geeft hem weer een knuffel. "Eh zebi wat doe je, het was de bedoeling dat ik haar zou knuffelen" lacht Latif, we beginnen te lachen. "Eh ibne was grapje, ga naar je meisje" zegt Bilal lachend, ik kijk Latif aan en hij doet weer z'n armen open. Hij neemt me op in z'n armen en knuffelt me strak, "let op jezelf" fluistert hij in m'n oor en pakt m'n gezicht vast. Zijn ogen worden rood. "Wat is er Latif? Gaat het wel?" vraag ik "nee niks" zegt hij en laat me snel los. Bezorgd kijk ik hem aan, "Latif gaat het?" vraag ik. Hij kijkt me aan en glimlacht naar me "niks om je zorgen over te maken" zegt hij zacht en kijkt de andere kant op.

"Let je ook goed op jezelf?" zeg ik, hij knikt en kijkt nog steeds de andere kant op. "Latif maak je geen zorgen, ze is in goeie handen. En als er wat gebeurd bel je me" zegt Bilal, "hadi ik ga dan alvast, het wordt een lange reis" zegt Latif en pakt z'n koffer. "Veel plezier!" zegt hij en kijkt ons glimlachend "let op jezelf!" zeg ik, hij knikt "jij ook" zegt hij en loopt naar zijn gate toe.

"Wat gaan wij nu doen?" vraagt Bilal, terwijl hij z'n handbagage vasthoudt. Ik haal m'n schouders op, "eten?" vraag ik dan. "Ja vriend ik heb honger!" schreeuwt hij bijna en rent, terwijl hij z'n kleine koffer mee duwt. "Hey wacht op mij!" zeg ik en ren achter hem aan. "Maccie of Burger King?" vraagt hij en kijkt naar de twee borden die naast elkaar staan. "Mac" zeg ik en duw hem de Mac in.

"Wat wil jij?" vraagt hij, "grote McChicken menu met Cola" zeg ik, hier is het gewoon Halal. "Hmm oke, ik ga 2 Big Mac menu halen" zegt hij alsof het de normaalste zaak is van de wereld, met opgetrokken wenkbrauw kijk ik hem aan. "Je moet niet zoveel eten! Je moet op kilo blijven!" waarschuw ik hem, hij haalt z'n schouders op "zie je mij boeien? Ik heb een jaar geen Big Mac kunnen eten, omdat het niet Halal was. Laat mij genieten" zegt hij en neemt onze bestellingen.

Bilal wil het geld geven aan de man, ik duw hem hard waardoor hij bijna omver valt. De man aan de kassa moet lachen. "Abi ik betaal!" zeg ik snel in het Turks en wil het geld aangeven, maar word hard geduwd door Bilal. "Aan de kant" zegt hij en wilt het geld geven, maar weer duw ik hem. "Abi en abla geef maar allebei de helft dan" zegt de man in het Turks ik knik en graai in m'n portemonnee. "Wollah meh, ik ben je al voor" zegt Bilal en geeft het geld, ik geef hem een klap tegen z'n achterhoofd en de man achter de kassa begint te lachen.

"Auw! Wanneer jij slaat doet het oprecht pijn!" zegt Bilal en voelt aan z'n hoofd. "Jullie zijn een grappig stel!" lacht de man in het Turks, wij kijken elkaar allebei vies een draaien onze hoofd naar de man. "Ik en zij? Nee nooit! Kijk haar hoofd dan! En ze heeft al een vriend!" zegt Bilal walgend, "zus en broer?" vraagt de man "ook niet, ze is het zusje van m'n beste vriend" zegt Bilal, ik knik. "Hmm" zegt hij en geeft ons de bon.

"Zoek jij maar een plek uit, ik wacht op onze bestelling" zegt Bilal. Ik pak zijn handbagage ook en neem plaats bij een 4 persoonstafel aan de raam. Niet veel later komt hij met 2 dienbladen en legt het op de tafel. Ik neem een foto van onze bestellingen waar je ook een stukje van de arm van Bilal ziet en zet het op m'n insta verhaal. Ik tag Bilal erin en begin dan te eten.

Niet veel later kijkt Bilal met grote ogen naar de ingang van de Mac. Ik volg zijn blik en ik zie dat hij naar een groepje meiden kijkt. Een klap geef ik op z'n achterhoofd. "Wesh wat kijk je naar hun, player!" lach ik, hij pakt z'n achterhoofd vast. "Faka met jou, je slaat me alleen en ook niet eens zacht ofzo!" zeurt hij, ik haal m'n schouders op. "Dan moet je niet kijken" zeg ik en steek m'n tong uit. "Ik moet toch ook een vriendin vinden, broer ik ben 19" zegt hij en gaat verder met kijken naar die meiden. "Mijn broer kijkt ook niet naar meisjes, wat moet jij met hun doen" zeg ik lachend, "misschien heeft hij een vriendin? Dat weet je niet he, Meryem. En Latif kijkt niet omdat hij al een vriendin heeft" zegt hij en kijkt me met spleetjes ogen aan. "Vriendin?" lach ik, "ja" zegt hij droog. "Wie is die vriendin? 1 van z'n meisjes?" vraag ik, hij begint te lachen. "Hij heeft er maar eentje waar hij echt een oogje op heeft" zegt hij lachend "en dat ben jij!" schreeuwt hij bijna. Ik haal m'n schouders op, "ga verder met eten Bilal, voordat je kwijl op je burger valt" plaag ik hem. "VoOrDaT jE kWiJl Op Je BuRgEr VaLt" doet hij me na en neemt een grote hap van z'n burger.

We nemen plaats in het vliegtuig, we zitten in de business-class. Dus veel betere plekken en meer bedieningen. Ik zit aan de raamzijde en Bilal naast mij. "Luister deze lied is kaulo leuk" zegt hij en dauwt een oortje in m'n oor. "Kon het nog harder?" vraag ik hem, hij knikt en duwt het oortje in m'n oor. "Auw eh hond. Het was sarcastisch bedoeld!" zeg ik boos, hij begint te lachen.

Serieus hij komt met Dja Dja van Aya Nakamura. Niet serieus kijk ik hem aan. "Ben je serieus, dit lied is van 2018" zeg ik, hij knikt en gaat helemaal mee met de muziek. "OOH DJA DJA EH EH OOH PIZZA!" schreeuwt hij, ik stoot hem hard tegen z'n arm. "Ben je doof? Je schreeuwt!" zeg ik boos, "EH DJA DJA!" schreeuwt hij weer. Ik negeer hem en dauw het oortje weer in zijn oor.

Ik leg m'n hoofd tegen de leuning van de stoel en een diepe zucht verlaat m'n mond. "Het vliegtuig gaat over 10 minuten stijgen!" hoor ik in het Turks door de speakers, "heb je het gehoord?" vraag ik Bilal, maar die is totaal niet op aard nu. Met z'n Dja Dja.

Dan krijg ik een DM van Macid. Ik voer m'n code in en tik op Instagram. Ik klik op z'n bericht en kijk het met opgetrokken wenkbrauw aan.

'Zomaar met Bilal he? Wat doe je daar met hem? Ook nog is zonder je broer. Als hij van dit wist he? Rare wijf' staat er. Niet-begrijpend kijk ik ernaar. Ik app terug. 'Ik weet niet wat je bezielt, maar ik heb gewoon toestemming van m'n broer. Wie ben jij om te oordelen? Ik weet niet eens of ik je een vriend kan noemen, rare joch!'.

Zojuist gezien, staat er. Ik wacht nog een paar minuten, maar geen bericht ontvangen. Hij heeft me gewoon genegeerd. Onze band wordt steeds slechter, maar ik weet dat het door hem komt. Ik weet niet wat hem bezielt!

STEM EN REAGEER!!!

VoorgelogenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu