5

2.4K 120 28
                                    

Wat vooraf ging: "Sorry" zeg ik en kijk naar de grond "sorry? Je hoeft geen sorry te zeggen, ik moest jou daar beschermen en ik ben blij dat er niks met jou is gebeurd" zegt hij glimlachend...

Selin (moeder Meryem):
"Waar zijn zij?!" vraag ik boos aan Adil, "wollah meh ik weet" zegt hij en ijsbeert door de woonkamer "ga hun zoeken dan! Het is al 23:00!" zeg ik boos. Opeens komt er iets in me op. "Melek!" zeg ik tegen Adil "zij weet zeker waar ze zijn, want ze was thuis!" zeg ik en roep haar naar beneden.

Ze komt voorzichtig de woonkamer in en glimlacht ongemakkelijk. "Ja mama?" vraagt ze liefjes, "weet jij waar Meryem en je broers zijn?" vraag ik en kijk haar onderzoekend aan. Haar ogen worden groter. "G-geen idee, haha" zegt ze en gaat met haar hand naar haar achterhoofd. "Ben je eerlijk?" vraagt Adil, ze knikt snel en begint te hoesten. "Oke dan, we moeten iets anders vinden" zegt Adil, "hoe kan jij haar zo snel geloven eh bledder!" zeg ik en kijk hem boos aan.

Hij doet onschuldig z'n handen naar boven en kijkt me bang aan "sorry mevrouw Selin" zegt hij en kijkt me amuserend aan. "Ga toch weg Adil" zeg ik, Melek doet de deur open en probeert weg te lopen. "Hier komen jij!" zeg ik boos, ze slikt en kijkt me bang aan. "Waar zij-", ik word onderbroken door de deur  die opengaat.

Yasin, Illias en Meryem komen met sporttassen de woonkamer binnen. "Ow hoi mama!" zegt Illias lachend en wilt me een knuffel geven. Ik pak hem van z'n oor vast en kijk hem boos aan. "Auw anne je doet me pijn!" kreunt hij, "waar waren jullie?" vraagt Adil boos "uchum gewoon bij de sportschool" zegt Meryem en glimlacht naar ons. Ik voel aan de hoofd van Illias, maar hij heeft geen zweet. "Eh bledders, wat liegen jullie! Alle 3 zitten nu! Jij ook Melek!" schreeuw ik boos. Ze knikken bang en gaan zitten. Ik pak een liniaal en kijk hun alle 4 boos aan.

Meryem:
"Uchum wat gaan we doen, haha" fluister ik naar Illias die naast mij zit "wij zijn kanker hard de lul" fluistert hij terug, "niet praten!" zegt m'n moeder. "Vertel. Waar. Jullie. Waren. NU!" zegt ze boos, "anne we zeggen toch sportschool" zegt Yasin en zucht. M'n moeder gaat voor ons zitten en speelt met een liniaal. "Wesh zij is gek geworden" fluistert Illias met tanden op elkaar. Ik knik en probeer m'n lach in te houden.

"1 week huisarrest!" zegt ze, we kijken elkaar met grote ogen aan en Illias staat op. "1 week huisarrest? Ben je gek in je hoofd ofzo mama?!" vraagt hij getript "ja en ik ben goed in m'n hoofd!" zegt ze. "Wollah meh ik ga week lang thuis blijven!" zegt hij boos en loopt woedend weg. "Ik ook?" vraagt Melek "jij ook!" "wesh wat heb ik gedaan?!" zegt Melek met grote ogen en loopt ook boos weg.

"Is het niet te veel schat?" vraagt m'n vader "nee!" zegt m'n moeder getript. Ik kijk m'n vader hopeloos aan. "Ma-" probeert hij, maar m'n moeder loopt boos weg. Ik kijk Yasin aan die met z'n hoofd schudt. "Baba probeer wat!" zeg ik smekend, hij kijkt me medelijdend aan en loopt dan ook weg.

"Wat gaan we doen? Morgen is het ook het begin van de meivakantie!" zeg ik tegen Yasin "ik weet het niet" zucht hij en doet de tv aan. Ik pak m'n telefoon erbij, niks bijzonders om te zien. Ik loop naar boven en doe m'n pyjama aan. En ga liggen in m'n bed. De gebeurtenis van vandaag flitsen weer door m'n hoofd. Met grote ogen kijk ik voor me uit en probeer te slapen...

Latif:
Ik doe m'n verband goed en bekijk mezelf in de spiegel. Ik zie er dood uit man, eerlijk. Ik wil weer terug naar de dagen waar ik zonder zorgen naar buiten ging, nu is dat een droom voor me geworden.

Volgende maand heb ik ook nog is een boks wedstrijd, ik hoop dat ik mee mag doen. Meryem heeft er ook eentje en Illias ook. Dus we moeten flink trainen. Nu ik erover nadenk, ben ik blij dat Meryem niks is overkomen. Ik glimlach en ga op m'n bed zitten. En mensen niet raar denken, ik zie haar gewoon als m'n zusje die me vaak irriteert.

De deur gaat open en m'n zusje Aylin van 11 jaar komt m'n kamer inlopen. "Gaat het abi?" vraagt ze en gaat naast me zitten. Ik knik en kijk haar glimlachend aan. "Hoe is dit overkomen?" vraagt ze verdrietig, "gewoon een ruzie" zeg ik en ga liggen. "Abi ik vind het niet leuk dat jij de laatste dagen zo afwezig en ongelukkig bent" zegt ze met volle ogen. Ik haal m'n schouder op en kijk m'n zusje spijtig aan. "Ik ben bezig met sporten, werken en met school. Sorry Aylin ik hou van je" zeg ik en trek haar in een knuffel. Ze komt naast me liggen en valt gelijk in slaap. Wat hou ik van haar.

Meryem:
Het is zaterdagmiddag en wij moeten lekker thuis blijven. Hoe leuk is dat?

Ik loop chagrijnig naar beneden en zie m'n moeder en m'n vader praten. "Sabah el ghair" zegt m'n vader met een glimlach "sabah el noor" zeg ik en ga geïrriteerd naast hem zitten. "Gaan we het vertellen?" vraagt m'n vader aan m'n moeder, "pas wanneer iedereen er is" zegt ze en loopt naar de gang en schreeuwt dat iedereen moet komen.

Ze komen 1 voor 1 de woonkamer binnen en nemen plaats naast mij. "Wij hebben een belangrijke mededeling" zegt m'n vader "geen huisarrest meer he?!" zegt Melek blij "nee dat niet!" zegt m'n moeder. Melek zucht en kijkt me vader aandachtig aan. "Wij gaan op zakenreis" zegt m'n vader glimlachend. "Met wie bedoel je wij?" vraagt m'n zus Medina "ik en je moeder".

We zuchten allemaal tegelijk en kijken hun boos aan. "Wat dachten wij dan? Dat ze ons ook zouden meenemen? Dacht het niet" zegt Illias boos en staat op. "Wanneer gaan jullie?" vraag ik "vandaag rond 17:00", ik knik en sta ook op. "Waar gaan jullie heen zonder te eten?" vraagt m'n moeder. "Naar m'n kamer, ik heb geen trek meer!" zeg ik en loop iedereen voorbij.

Ik doe m'n kamer deur op slot en zet m'n televisie aan. Ja mensen, iedereen heeft een tv in z'n kamer. M'n vader heeft een goed betaald bedrijf en m'n moeder is dokter geworden. Yasin werkt als taxi chauffeur en Illias heeft samen met Latif en Bilal een gym, daarom dat ik geen geld voor dat hoef te betalen. Medina is een visagiste, ze doet make-up, haren en hoofddoek. Melek gaat nog naar school net als ik.

Maar ja genoeg gepraat. Ik open Netflix en open een Turkse film. Een beetje lachen kan geen kwaad. Halverwege de film hoor ik getik vanuit de raam door steentjes. Ik kijk uit de raam en zie Latif. Met grote ogen kijk ik hem aan. Ik open de raam en kijk hem raar aan. "Wat doe jij hier?" vraag ik en frons m'n wenkbrauwen. "Ik heb gehoord dat jullie een weekje huisarrest hebben", ik knik en kijk hem afwachtend aan.

"Roep is je broer" schreeuwt hij "niet schreeuwen!" sis ik, hij knikt en kijkt me aan. "Roep dan!" fluistert hij, ik knik chagrijnig en draai me om.

"Sow jij bent chagrijnig, ben je ongesteld ofzo?" lacht hij, ik draai me om, ik bal m'n vuisten en kijk hem boos aan. "Ga maar bij iemand anders de raam staan, zwerver!" zeg ik boos en doe de raam dicht. "MERYEM" schreeuwt hij, ik knik en laat m'n middelvinger zien. "Lekker voor je"...

VoorgelogenWhere stories live. Discover now