35

1.8K 168 25
                                    

Wat vooraf ging: Onze band wordt steeds slechter, maar ik weet dat het door hem komt. Ik weet niet wat hem bezielt!

STEMGOAL: 40 STEMMEN!! (Anders geen deel!).

Meryem:
We stappen uit de taxi die ons van Kayseri naar Kirşehir heeft gebracht, omdat er geen vliegveld is in Kirşehir. We worden al aardig begroet door m'n familie en die van Bilal. M'n moeder knuffelt me strak en kijkt me met een glimlach aan. "Heb je genoten?" vraagt ze, ik knik "het was super" zeg ik blij. "Goed om dat te horen, maar waar is Latif?" vraagt ze verwart "lang verhaal" zeg ik en laat haar los. Ik groet iedereen en op het laatst groet ik Illias.

Hij kijkt me niet-begrijpend aan. "Waar is Latif?" vraagt hij, "hij is weer terug naar Nederland gegaan" zeg ik snel en laat hem los. Ik wil doorlopen, maar hij trekt me van m'n arm. "Waarom?" vraagt hij, "ik denk beter dat je het van zijn mond wilt horen" zeg ik droog. "Ewa Meryem, ik ga maar we spreken wel af samen met deze homo" zegt Bilal lachend en kijkt Illias aan. "Wesh homo? Ga ga" zegt m'n broer lachend en geeft hem een mannelijke knuffel. Ik geef Bilal nog een boks en zo gaan we allebei onze eigen wegen op.

"Waar verblijven we?" vraag ik "bij je oma, samen met je ooms" zegt m'n moeder, ik knik. "Ook oom Enes?" vraag ik, want hem mag ik het meest "ook oom Enes" zegt m'n vader lachend. Oom Enes en m'n vader zijn goed bevriend, hetzelfde met tante Ebru en m'n moeder. Ooit had m'n moeder verteld over dat Ebru haar beste vriendin was en dat oom Enes de beste vriend was van m'n vader. Wel leuk om te zien dat ze getrouwd zijn met elkaars beste vrienden.

Ik krijg een poortje in m'n zij en kijk Illias geïrriteerd aan. "Wat?" vraag ik hard, hij wijst met z'n ogen naar m'n telefoon. Ik kijk naar m'n telefoon en kijk hem hoofdschuddend aan. "Wat moet je?" vraag ik "kijk dan naar je telefoon!" fluistert hij geïrriteerd in m'n oor. Ik zucht en ontgrendel m'n telefoon. Hij heeft me geappt.

Ik klik op ons chat en lees zijn bericht. 'Waarom is Latif er niet?' staat er, een geïrriteerde zucht verlaat m'n mond. Weer krijg ik een poortje in m'n zij "wat zucht je eh zwerver!" fluistert hij "hou je bek eh banaan!" fluister ik boos terug. "Ga je nog antwoorden?" sist hij.

"Wat fluisteren jullie daar zo stiekem he?!" hoor ik Melek schreeuwen, "niks hoor" zegt Illias en kijkt haar boos aan. "Snitch" fluistert hij tegen haar en kijkt mij dan doordringend aan, "antwoord?" vraagt hij "het is niet de tijd hiervoor" fluister ik terug.

"We zijn er!" hoor ik mijn vader zeggen, we stappen allemaal uit en ik kijk het huis van m'n oma met een grote glimlach aan. Ze heeft een heel groot huis, helaas is m'n opa overleden toen ik nog niet geboren was. Maar ja ze is gelukkig en oom Emin woont samen met haar met z'n vrouw en kinderen.

Ik pak m'n koffers uit de kofferbak en loop naar de voordeur. Illias drukt op de bel en m'n oma doet het open. Ik geef iedereen een knuffel en samen met een paar neven en nichten gaan we op het grote balkon zitten.

"En? Wat heb je in Istanbul gedaan?" vraagt Selim m'n neef van 21. "De helft van m'n documentaire opgenomen, samen met Latif" zeg ik met een glimlach. "Latif de beste vriend van Illias? Mocht je met hem naar Istanbul gaan zonder je broers?" vraagt Adem m'n andere neef van 21 ongelofelijk, ik knik "niks mis mee toch?" vraag ik. Hij knikt alleen maar. "Ik wist dat ik niet mee zou kunnen gaan, dus heb ik Latif, Bilal en Arif ingelicht om met haar samen de documentaire op te nemen" zegt Illias en gaat naast mij zitten. "En hij is niks voor niks m'n beste mattie, waarom zou ik hem niet vertrouwen?" zegt hij en leunt tegen de bank aan.

"Ik heb zonnepitten!" zegt Azra m'n nicht van 19 en deelt ons allemaal een zakje zonnepitten uit. "Wat heb ik dit gemist" zeg ik lachend "ik ook" zegt Adem en kijkt me glimlachend aan. Hij komt naast naast me zitten, nu zit ik tussen Illias en Adem. "Je bent gespierder geworden" zegt hij "bedankt" zeg ik glimlachend "ook mooier" zegt hij grijnzend. Met opgetrokken wenkbrauw kijkt Illias hem aan, "ze is zeker mooier dan jij" zegt hij en kijkt hem een beetje geïrriteerd aan. Adem knikt en kijkt me lang aan. Ik wordt er een beetje ongemakkelijk van en kijk naar de grond. Gelukkig merkt Azra het op, "Meryem kom! Dan gaan wij lekker meisjes dingen doen. Hoeven we niet te zitten met deze zwervers!" zegt ze snel, ik sta op en knik. "Wesh zijn wij zwervers?" zegt Selim lachend, "als ik jullie zo bekijk, ja dat zijn jullie!" zeg ik lachend en loop achter Azra aan.

"Kom, ga zitten. Vertel wat je allemaal hebt gedaan in Istanbul!" zegt Azra en gaat op een grote bed zitten. Ik plof naast haar neer. "Je was er toch met Latif? Die lekkere beste vriend van Illias?" vraagt ze lachend, ik knik. "Wat hebben jullie samen gedaan daar?" "wat bedoel je samen gedaan? We hebben gewoon de documentaire opgenomen" zeg ik. Ze geeft me een stoot tegen m'n schouder, "waar was dat voor nodig?" vraag ik en kijk haar hoofdschuddend aan.

Ze begint te lachen. "Ik bedoel zijn jullie vrienden? Of zelfs iets meer? Zou niet erg zijn toch?" vraagt ze lachend, ik haal m'n schouders op. "Heb je je tong verloren? Hallo! Meryem!" schreeuwt ze bijna "wow niet schreeuwen!" zeg ik lachend. "Ik wil antwoord!" zegt ze ongeduldig, "we zijn geen vrienden" zeg ik simpel "oeh! Jullie zijn in een relatie dan?" vraagt ze, ik schud m'n hoofd. "Dat helemaal niet!" zeg ik "wat dan? Helemaal niks?" vraagt ze, ik knik "helemaal niks" zeg ik.

"Faka met jou! Al vanaf het begin dat ik jullie 2 ken hebben jullie geen band met elkaar! Wat is dat nou weer!"
zegt ze boos, "sow wat boeit jou dat dan!" zeg ik lachend. "Jullie passen zo leuk bij elkaar, vooral jullie ogen matchen met elkaar. Ik verbaas me nog steeds hoe jij groene ogen hebt, terwijl je ouders dat niet hebben. En je haar kleur zo anders dan die van je zussen" zegt ze en kijkt me bewonderend aan. "Bedankt" zeg ik zachtjes en kijk haar aan. Azra heeft donkerbruine ogen. Donkerbruine krullen en volle lippen, dat haar schattig staat.

"Je hebt een appje gekregen" zegt ze en wijst naar m'n telefoon. Ik pak m'n telefoon van m'n schoot en kijk er naar. "OH MY GOD LATIF HEEFT JE GEAPPT!" schreeuwt ze, snel doe ik m'n hand op haar mond "wat schreeuw je!" zeg ik boos. Ze begint uit het niets te lachen. "Oeh kijk wat er staat" zegt ze grijnzend, ik kijk weer terug naar het appje. 'Ik ben veilig aangekomen, je verteld het wel aan Illias waarom ik weer in Nederland ben. En let goed op jezelf he prinsesje!;)', Azra geeft me weer een klap. "Waarom lieg je tegen mij? Kijk hij noemt je prinsesje! Er is zeker wat tussen jullie gebeurd!" zegt ze.

Ik zucht en knik. "Ik wist het we!" zegt enthousiast en kijkt me met spleetjes ogen aan. "Een paar maanden geleden zat ik met hem in z'n auto. We hadden net als altijd ruzie, en ik vroeg aan hem waarom hij zoveel voor me deed. Toen zei hij 'wil je het echt weten?', ik knikte. Daarna drukte hij z'n lippen ruw op die van mij. En ja, dat" zeg ik beschaamt en kijk naar de grond. "Hey waarom schaam je je daarvoor? Ik vind het namelijk heel cute! Hij bedoelt gewoon dat hij van je houdt!" zegt ze in 1 stuk door, "dat heeft hij meerdere keren tegen me gezegd" "meerdere keren? Wow! Hij houdt van je! En jij? Houd jij van hem?" vraagt ze. Ik haal m'n schouders op.

"Ik weet het niet".

Wat doen jullie tijdens deze quarantaine dagen? Ik namelijk bijna niks.

STEM EN REAGEER!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now