59

1.2K 102 36
                                    

Wat vooraf ging: Als Serkan nu niet komt, betekent het einde Latif!

50 STEMMEN ANDERS GEEN DEEL!!!

Meryem:
"NEE NOG NIET ALSJEBLIEFT!" schreeuwt Bilal tegen de rechter, de rechter trekt z'n wenkbrauw op en kijkt Bilal niet-begrijpend aan. "Waarom?" vraagt hij, "een ander getuige is nog niet gekomen!" zegt Bilal paniekerig. Ik trek Bilal aan z'n arm, zodat hij weer moet gaan zitten. Hij trekt z'n hand uit m'n greep en kijkt de rechter boos aan. "Jongeman ga nu zitten, of anders gooi ik je mijn rechtszaal uit!" zegt hij boos, Bilal zucht en gaat geïrriteerd zitten. "Deze kanker Serkan gaat boete vriend!" sist Bilal en balt z'n vuisten, ik bijt op m'n nagel en kijk Latif bang aan.

Met grote ogen kijkt hij naar de deur en dan naar mij. "Volgens mij gaat hij ook niet komen" fluister ik tegen Bilal "NOGMAALS DE RECHTSZAAK BEGINT NU!" schreeuwt de rechter. Ik zucht en kijk naar de grond. Dit gaat niet goed aflopen. M'n hoofd is nog steeds bij Serkan of die nog komt.

Na een half uurtje is Serkan nog steeds niet gekomen. De hoop is al verloren. "GETUIGE 1 MAG NAAR VOREN KOMEN!" schreeuwt de rechter, met m'n tanden op elkaar kijk ik naar Bilal die op staat. Hij loopt naar voren. Alle ogen zijn op Bilal gericht. "Je mag beginnen met praten" zegt de rechter en kijkt aandachtig naar Bilal. "Ik ben getuige dat Latif de overval niet met opzet heeft gepleegd" zegt Bilal en kijkt zelfzeker voor zich uit. "Heb je enig bewijs jongeman?" vraagt de rechter, hij knikt en haalt z'n telefoon uit z'n zak. "Luister dit maar" zegt Bilal en geeft z'n telefoon aan de rechter. Aandachtig luisteren we ernaar.

"Hoe je hem hebt bedreigd, moet je hem ook eruit halen!" "hoe weet je dat?!". "Ik weet alles. Ik weet dat je hem hebt gedreigd Meryem iets aan te doen, als hij de overval niet zou plegen! Als je hem niet op 1 of andere manier uit de cel haalt, dan geef ik je met m'n eigen handen aan! We weten allemaal dat je een drugsbaas bent. Dus ik kan je makkelijk met m'n eigen handen aangeven!". Galmt er in m'n oren. De rechter geeft de telefoon weer terug en kijkt met opgetrokken wenkbrauw naar Bilal. "Wie is deze grote drugsbaas?" vraagt hij "Serkan Durmaz" zegt Bilal.

De rechter draait z'n hoofd naar Latif. "Is dit waar Latif Kaya?" vraagt hij, Latif knikt hevig met z'n hoofd. De rechter kijkt denkend naar de vrouw naast hem. Ze overleggen wat en kijken Latif dan aan. "We hebben besloten dat" begint de rechter, met trillende handen kijken we de rechter aan. "Dat Latif Kaya" zegt de rechter en stopt even, "vertel dan kaulo homo" sist Bilal en kijkt strak voor zich uit.

Minuten die wel uren duurden. Nog steeds aan het wachten wat de uitslag wordt. Wordt Latif nou vrijgesproken of moet hij een paar jaartjes vastzitten? Dat was mijn vraag. De rechter begint te hoesten en gaat weer met z'n mond naar de microfoon. "Dat Latif Kaya is vrijgesproken!" zegt de rechter en krijgt een glimlach op z'n gezicht. M'n ogen worden groter en ik zie dat Latif met open mond naar de rechter kijkt. "Bent u serieus?" vraagt hij, de rechter knik. In een ruk staat hij op en rent naar z'n moeder. Met een glimlach kijk ik hun aan. Dan voel ik een grote arm om me heen, ik kijk op en zie Illias me glimlachend aankijken. Ik draai me om en knuffel hem terug.

Paar uurtjes later...

We staan nu met Illias en Bilal voor het huis van Serkan. De polities zijn binnen aan het doorzoeken. Serkan is ervandoor gegaan. Dit hadden we natuurlijk moeten verwachten, maar de agenten doen er nu alles om hem te vinden. "Ik ga ook naar binnen!" zegt Bilal en loopt snel het huis in, Illias loopt achter hem aan. "Hey wacht op mij!" zeg ik en ren achter hun aan, ik kijk om me heen en alles staat gewoon netjes op z'n plek. De mannen van Serkan zijn er ook niet. Illias en Bilal gaan naar de keuken, want Bilal heeft honger. Alsof hij daar eten kan vinden. Ik loop de trap op naar de kantoor van Serkan. Daar komt een politieagent mijn kant op. "Dame kunt u dit aan Latif Kaya geven?" vraagt hij en overhandigt me een cd waar groot LATIF op staat. Ik trek m'n wenkbrauw op en pak het langzaam van hem af. "Doe ik" zeg ik zachtjes en kijk niet-begrijpend naar de cd.

Ik loop weer naar beneden en leg de cd snel in m'n tas. "We gaan naar huis! Meryem waar ben je?!" hoor ik Bilal schreeuwen "hier!" zeg ik als ik hem de keuken uit zie lopen. "Wil je ook?" vraagt hij met een volle mond, en wijst naar de chips in z'n handen. Ik schud m'n hoofd en loop achter Illias de deur uit. M'n hoofd blijft bij de cd. Wat zal er eigenlijk in zitten? Waarom zou Serkan een cd hebben voor Latif? Ik snap het allemaal niet.

Aangekomen thuis loop ik vermoeid m'n kamer in. Ik laat me zakken in m'n bed en voel dat m'n oogleden zwaar worden. Ik pak m'n telefoon uit m'n tasje en voel dat ik nog de cd in m'n tas heb. Die pak ik ook uit m'n tasje en kijk er aandachtig naar. Zal ik het bekijken. Nee, Latif heeft ook wel privacy nodig. Ik leg de cd op m'n bureau en ga weer zitten op m'n bed. Weer kijk ik naar de cd. Zal ik even kijken, voordat Serkan Latifs humor weer verpest? Ik knik en pak m'n laptop van m'n bureau. Ik log in en pak de cd erbij. Ik doe hem erin en klik op het bestand. Ik neem een diepe zucht en druk op play.

Het begint met een zwarte scherm en dan zie ik iets wazigs tevoorschijn komen. Met grote ogen kijk ik naar de scherm. Snel klap ik m'n laptop dicht en wrijf hard in m'n ogen. Ik knijp m'n ogen dicht en bal m'n vuisten. De herinneringen komen 1 voor 1 naar boven. Ik schud ze weg, maar ze komen weer terug. Al snel vallen er een paar tranen naar benenden. Ik doe m'n ogen weer open en krijg het beeld weer voor m'n neus. Ik schud hevig met m'n hoofd en begin hard te huilen. Hard gooi ik m'n laptop op de grond en ga liggen in m'n bed. M'n kussen leg ik op m'n gezicht en begin te schreeuwen. Waarom komen de herinneringen pas later?

Ik herinner me alles weer. Latif is m'n verkrachter.

Na de coma van Meryem herinnerde ze natuurlijk niet meer zoveel. Nadat ze de cd heeft bekeken dat eigenlijk bedoeld was voor Latif herinnert ze weer alles. Hoe gaat Meryem daarmee om? Gaat ze het nog goedmaken met Latif?

STEM EN REAGEER!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now