57

1.3K 107 39
                                    

Wat vooraf ging: "We moeten gaan praten, het is dringend!".

STEMDOEL: 50 STEMMEN!!!

Meryem:
Droog kijk ik Bilal aan die naast me komt zitten. "Als het over Latif gaat, mag je nu al weggaan" zeg ik droog, "het is niet wat je denkt, wallah" zegt hij en kijkt me doordringend aan. Ik haal m'n schouders op "het boeit me niet, ga gewoon weg" zeg ik geïrriteerd.

Boos schudt hij z'n hoofd. "Je gaat luisteren, of je dat wilt of niet!" zegt hij boos, ik draai m'n hoofd naar hem toe en zucht diep. "Vertel" zeg ik droog "bij die overval w-was" stottert hij en neemt een diepe zucht. Hij kijkt naar de grond en gaat verder. "W-was ik er ook bij" zegt hij zuchtend, niet-begrijpend kijk ik hem aan en schud met m'n hoofd. "Ik hoef niks meer te horen, ga m'n kamer uit nu!" zeg ik boos en duw hem, hij schudt z'n hoofd en blijft zitten "ga weg Bilal! Voordat Azra het hoort, dan ben je haar voorgoed kwijt!" sis ik boos.

"Het gaat er nu om dat jij het verhaal hierachter moet gaan horen" zegt hij, ik trek m'n wenkbrauw omhoog "verhaal achter wat?" vraag ik. Hij zucht en gaat met z'n hand naar z'n achterhoofd. "Latif deed het voor jou en ik hielp hem erbij", "voor mij? Hoe bedoel je? Kun je wat duidelijker zijn?" vraag ik. "Serkan heeft hem gedreigd jou iets aan te doen als hij de overval niet pleegde" zegt hij en kijkt naar de grond, "en daarom zit hij nu in die gevangenis?!" vraag ik boos. "En waar was jij dan?!" zeg ik boos, "hij duwde mij de nooddeur uit en deed hem snel dicht, daardoor kon ik hem niet meesleuren" zegt hij en kijkt spijtig naar de grond.

Ik leg m'n hand op z'n schouder en glimlach naar hem. "Het is niet jouw schuld" zeg ik rustig, "zeker wel, ik moest gewoon die kanker Serkan uithalen!" zegt hij boos en bakt z'n vuisten. "Hoe gaan we hem uit het gevangenis halen? Heb je enig bewijs?" vraag ik, hij schudt z'n hoofd "helemaal niks, hoe gaan we het doen?" vraagt hij teleurgesteld. Een grote grijns vormt er op m'n gezicht. "Ik heb wel een plan!".

Latif:
Boos ga ik zitten en kijk droog voor me uit. Ze hebben me nu in een cel zitten, over 3 dagen is de inverzekeringstelling. Ik weet al dat ik niet vrijgesproken wordt zonder 1 bewijs. Dus ik denk dat ik een paar jaartjes vast moet zitten. Dit betekent ook het einde van m'n carrière. Ik zucht diep en kijk naar de grond.

"Latif Kaya!" hoor ik iemand hard schreeuwen, ik hef m'n hoofd op en kijk de agent vragend aan. "Je hebt bezoek!" zegt hij en stopt een sleutel in het sleutelgat. Hij opent de deur en pakt me van m'n arm vast. Hij doet de boeit m'n handen en brengt me naar de bezoekplek. Ik hef m'n hoofd op en kijk Meryem, Bilal en Illias niet-begrijpend aan. Ik ga tegenover hun zitten en probeer hun een hand te geven, wat niet lukt. "Er mag niks aan elkaar overhandigd worden en niet aan elkaar gezeten worden!" zegt de agent streng. "Nee man wij zijn homo's" mompelt Bilal geïrriteerd, ik kijk spijtig weg.

"Je hoeft je niet te schamen, we weten alles" zegt Illias, ik trek m'n wenkbrauw op en kijk hem vragend aan. "Bilal heeft alles verteld" zegt Meryem snel, boos draai ik m'n hoofd om naar Bilal. "Waarom?" vraag ik boos, hij doet z'n handen omhoog "het moest" zegt hij onschuldig. Ik zucht diep en speel met m'n handen. "We gaan je hier uit halen" zegt Bilal glimlachend, "hoe? Denk je is Prison Break?" vraag ik geïrriteerd. Ze schudden alle 3 hun hoofd. "Iets veel beters" grijnst Bilal, "wat dan?" vraag ik nieuwsgierig.

"Ik ga zo naar Serkan en een discussie met hem beginnen over jou. Zo gaat hij over de dreiging praten en kan ik alles opnemen. Illias gaat een camera plaatsen, zodat je ook dat als bewijs hebt. Geen goed idee?" zegt Bilal lachend, ik kijk denkend voor me uit en kijk hun weer vragend aan. "Wat als ze Serkan hiervoor oppakken?" vraag ik, "dat is ook onze bedoeling" zegt Meryem. "En wat als hij er al vandoor is vòòr mijn inverzekeringstelling?" vraag ik, "daar hebben we ook een oplossing voor" grijnst Bilal. "Hij gaat erbij zijn" zegt Meryem, "waarbij?" vraag ik. "Bij die inverzekeringstelling mongool!" zegt Bilal, "hoe gaan jullie hem laten komen dan? Hij is al bekend van bedreigingen. Dus hij komt sowieso niet" zeg ik "laat dat maar aan ons over bro, alles komt goed" knipoogt Bilal. Ik zucht en knik. "Bedankt dat jullie er altijd voor me zijn" glimlach ik zwakjes, "wat bedank je, wij zijn jouw familie vriend!" lacht Illias.

"BEZOEKUUR VOORBIJ" hoor ik de agent schreeuwen, ik zucht en kijk ze alle 3 aan. We staan op en net wanneer ik Bilal een knuffel wil geven, schreeuwt de agent weer. "NOGMAALS ER WORDT NIET AAN ELKAAR GEZETEN!", boos zucht ik en knik naar Bilal "WIJ ZIJN TOCH GEEN HOMO'S KANKER MONGOOLTJE!" schreeuwt Bilal geïrriteerd. "Over paar dagen wordt je vrijgesproken, geen zorgen" zegt Illias, "inshAllah" mompel ik in mezelf. M'n blik valt op Meryem. "Vergeten om te vragen, maar gaat het nog goed met je?" vraag ik aan haar "goed elhamdullilah" glimlacht ze. Op dit moment wil ik haar een dikke knuffel geven, maar dat gaat helaas niet. Nog een paar dagen wachten, dan leef ik weer m'n normale leven en ook nog zonder Serkan. Denk ik bij mezelf.

Hard word ik naar achter getrokken. Boos kijk ik naar achter en zie weer dezelfde agent. Geïrriteerd zucht ik en draai m'n hoofd naar Meryem. "Ik zie jullie later!" schreeuw ik nog, terwijl ik de bezoekhal wordt uitgetrokken. 

Gaat het plan werken? En wordt Latif echt vrijgesproken?

MOGE ALLAH ONZE EERSTE VASTEN ACCEPTEREN!!!!♥️

VoorgelogenWhere stories live. Discover now