23

1.8K 110 14
                                    

Wat vooraf ging: 'Ik zei dat je uit zijn buurt moest blijven! Laatste waarschuwing!'.

Meryem:
Het is vandaag het begin van de zomervakantie. Daar had ik even behoefte aan. Ik mag ook weer gaan trainen, omdat ik geen last meer heb van de syndroom. Wat me blij maakt. Over een weekje gaan we op vakantie naar Turkije. Ben er al 2 jaar niet heen gegaan, omdat we vorig jaar naar Marokko zijn gegaan.

Ik pak m'n sporttas van de grond en loop m'n kamer uit. Illias en Yasin zijn al bij de gym. "Ik ga weg!" zeg ik en doe de deur achter me dicht.

Ik loop door de straten heen, terwijl er een vleugje wind langs me stroomt. Ik voel me fijn. Het is zomer, m'n lievelingsseizoen.

Aangekomen bij de gym loop ik met een glimlach de gym in. "Hoi!" zeg ik blij, de jongens groeten mij terug. Snel loop ik naar de kleedkamer en kleed me om in m'n Adidas trainingspak. Ik doe m'n haar in een hoger strakke staart en loop snel de kleedkamer uit. Ik zie m'n broers en Latif flink trainen. In tussen tijd doe ik m'n bandages en m'n bokshandschoenen om. In m'n eentje doe ik wat oefeningen, totdat Illias klaar is.

Hij komt naar me toelopen en kijkt me grijnzend aan. "We gaan je vaardigheden testen. Of je ook tegen een hogere klasse kan vechten" zegt hij en kijkt naar Latif. Ik trek m'n wenkbrauw omhoog "hoe bedoel je?" vraag ik, terwijl ik ook naar Latif kijk. "Je gaat vechten tegen Latif" zegt hij grijnzend "wat?! Hij maakt me rustig af!" zeg ik vol ongeloof. "Elke training ga je met hem trainen, zodat je ook kan vechten tegen hogere klassen. En dat betekent ook meer geld" zegt hij met een knipoog. Ik zucht, "ik doe mee" zeg ik en kijk hem zelfzeker aan. "Zo wil ik je zien!" zegt hij glimlachend.

Zelfverzekerd kijk ik Latif aan die mij met een klein glimlach aankijkt. "Ben je er klaar voor mevrouw el Yousfi?" vraagt hij grijnzend. Zelfzeker knik ik en ga op m'n positie staan. "Kom dan" zegt hij lachend en plaagt me door paar zachte stoten tegen m'n zij te geven. Ik sla z'n hand weg en geef hem en stoot in z'n buik. Een harde stoot. Een kreun verlaat zijn mond. "Ja moest je mij niet plagen!" zeg ik en steek m'n tong uit. Weer geef ik hem een stoot. Hij verdedigd alleen maar. Ik wil hem nog een stoot geven, maar hij tekkelt me en zo val ik op de grond met hem op mij.

Met grote ogen kijk ik hem aan, hij begint te lachen en kijkt me recht in m'n ogen aan. "Ga van me af" zeg ik en duw hem, strak houdt hij me vast. "Ik vind het wel fijn hier" zegt hij en knipoogt. "Latif, mensen kijken naar ons, ga van me af dikzak" zeg ik en duw hem van me af. "Dikzak he? Wil je mijn sixpack zien?" vraagt hij grijnzend en staat op. Hij pakt m'n hand vast en helpt me met opstaan.

"Die heb ik al te vaak gezien" zeg ik tegen hem, hij knikt en kijkt me uitdagend aan. "Nu maak ik je af!".

Na de zware training laat ik me vallen op de mat en veeg de zweetdruppels van m'n voorhoofd weg. "Ik ben moe" zeg ik en kijk vermoeid om me heen. Latif leunt tegen de muur en kijkt me grijnzend aan. "Dit is nog maar de eerste keer" lacht Illias me uit. Ik zucht en sta op.

Ik kleed me om en pak m'n sporttas. "Gaan we?" vraag ik aan Illias, hij knikt. Samen met Illias en Latif lopen we de gym uit. "Weet je dat Latif ook naar Turkije gaat?" vraagt hij, ik haal m'n schouders op. "Waarom zeg je dat nu?"  vraagt Latif "ik heb een surprise voor jullie allebei!" zegt hij en z'n mondhoeken krullen naar boven. Niet-begrijpend kijken we m'n broer aan. "Jullie gaan samen een documentaire opnemen in Turkije" zegt hij.

Met grote ogen kijk ik Latif aan. Hetzelfde doet hij ook. "Moet ik met hem een documentaire opnemen?" vraag ik en slik, hij knikt. "Kan dat nog niet veranderen?" vraag ik, hij schudt z'n hoofd. "Zo veranderd de haat in jullie wel tot vrienden", hevig schud ik m'n hoofd. "Ik en hem vrienden? Nooit!", Latif begint te lachen "ik ga ermee akkoord" zegt Latif.

Boos kijk ik hem aan, onschuldig doet hij z'n handen omhoog. "En trouwens" zegt m'n broer en kijkt ons mysterieus aan. "Hallo leef je nog?" vraag ik, terwijl ik zwaai naar hem, hij knikt. "Overmorgen vertrekt jullie privévliegtuig" "privévliegtuig?!" zeggen we tegelijk, hij knikt en begint te grijnzen.

"Dit is nog maar het begin"...

VERGEET NIET TE STEMMEN EN TE REAGEREN!!!

VoorgelogenWhere stories live. Discover now