KADER ATEŞİ / 38. BÖLÜM

25.4K 3K 3.3K
                                    

Oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın lütfen :)

*

Yeni bölüm: +210 vote/ +1500 yorum.

*

Tatil boyunca güçlerim üzerine çalışmıştım. Kızlar da tatillerini kısa kesmiş, bana yardım edebilmek için Orién'e dönmüşlerdi. Herkes bana yardım edebilmek için çabalıyordu.

Kızlar, Samantha ile birlikte evimize yapılan büyünün ne olduğunu bulmaya çalışıyor, Kraliçe Joelna bu büyüyü yapabilecek güçte büyücüleri arıyor, onları sorgulatıyordu. Komşu krallıklara bile haber yollamış, onlardan yardım istemişti. O büyüyü yapan her kimse sadece Orién'de değil, çevredeki tüm ülkelerde aranıyordu.

Edmond en eski büyüleri bile araştırıyor, eski Orién lisanından çeviriler yaparken oldukça zorlanmasına ve çoğu zaman masasının üzerinde uyuyakalmasına rağmen asla bırakmıyordu.

Nate, Jeff, Tyler, Lucas ve Andore ise isyancılarla ilgili tutulmuş tüm belgeleri okuyorlardı.

Kral Boeyroth, ufacık bir güce bile sahip olan herkesi sorgulatıyordu.

Ailemin başına gelenleri herkes öğrenmişti. Sürdürülen çalışmadan herkesin haberi vardı. O yüzden bu olayla bağlantılı olanların kaçması ihtimaline karşı ülke sınırları ve boyut kapıları kapatılmış, farklı şehirlerde yürütülen çalışmalar için giden yetkililerle birlikte ülkenin dört bir tarafına askerler gönderilmiş ve oradakiler de bilgilendirilmişti.

Ben ise neredeyse hiç uyumadan güçlerim üzerine çalışıyordum. Daha önce fark etmediğim bir ayrıntı bulabilmek ya da görüşümü genişletebilmek için aynı anılara tekrar tekrar gitmek zorunda kalıyordum. Bu ilk başta beni çok zorlasa da, zamanla daha da güçlenmemi sağlamıştı. Anne ve babamla yeni birkaç anıya sahip olsam da, bunu bize yapanlarla ilgili en ufak bir ipucu bulamıyordum.

Kral ve kraliçe, Orién'in çok büyük olduğunu ve isyancılardan bir iz bulmanın aylar sürebileceğini, sabırlı olmam gerektiğini söylese de olamıyordum. Benim için yaptıklarının ne kadar büyük bir şey olduğunu farkındaydım. Çok fazla asker farklı şehirlere gönderildiği için, Orién ve saray şu an en korumasız günlerini yaşıyordu ve bunun aylarca sürmesine izin veremezdim.

Yine geçmişteki anlardan döndüğüm bir anda gözlerimi açtığımda Nate ile karşılaştım. Salondaki koltuklardan birinde otururken, o da sehpayı çekip tam karşıma oturmuş beni izliyordu. Ona baktığımda gülümsedi ve sonrasında dudağıma nazik bir öpücük kondurdu.

"Uyanık olduğunu tahmin etmiştim."

"Saat kaç?" diye sordum. Odalardaki ışıkların sönmesine bakılırsa kızlar uyumuştu bile.

"Gece yarısını çoktan geçti. Uyumayacak mısın?"

"Kızların bugün çıkardıkları notları okumadım hâlâ. Okuduktan sonra uyuyabilirim. Sen beni kontrol etmek için mi geldin?"

"Evet, çünkü içimden bir ses hâlâ uyumadığını ve yarınki yeni yıl balosuna katılmayı düşünmediğini söyledi. Ben de, öyleyse gidip Elena'yı yatağına yatırıp yarın gelmesi gerektiğini söylerim, hem de güzel bir iyi geceler öpücüğü alırım dedim," dediğinde, beni gülümsetmeyi başarmıştı.

"Bu iyi geceler öpücüğün," deyip Nate'i öptüm. "Ayrıca haklısın, yarın gelmeyi düşünmüyorum," dediğimde Nate'in yüzü düştü.

"Elena," dedi, ciddi bir konuşma yapacağı zaman takındığı tavır ve ses tonu ile. "Yarın tüm komşu krallıklardan, hatta çok uzaklardan bile misafirlerimiz olacak. Geçen senenin neredeyse iki katı kişi gelecek. Neden biliyor musun? Orién'de bir şeyler olduğunu biliyorlar. Normalde bilmemeleri gerekiyordu ama tüm ülke nasıl öğrendiyse onlar da öğrendiler. Böylece hepsinin isyancıların geri döndüğünden de haberi oldu. İşte bu yüzden geliyorlar. Öğrenmek ve kontrol etmek için. Yarın her zamankinden daha güçlü, daha ihtişamlı bir duruş sergilememiz gerekiyor. Orada senin de olman gerekiyor çünkü hem senin gelecekteki kraliçemiz olacağını, hem de kader olduğunu biliyorlar."

Orién : ANKA ATEŞİ | KADER ATEŞİ | KÜLHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin