Hoofdstuk 3

7.7K 273 55
                                    

'Ginny, is Harry er al?' Ik schuif naast haar op de bank in de Grote Zaal. De zaal is feestelijk versierd en de banken bij de lange tafels zitten al aardig vol. 'Nee, ik heb hem nog niet gezien. Wat is er?' Ginny kijkt me bezorgd aan. Ik heb nog getwijfeld of ik het aan Ginny moest vertellen, door haar 'stiekeme' liefde voor Harry raakt ze snel in de stress als er iets met hem aan de hand is. 'Ik dacht dat ik hem nog bij de trein zag, maar dat heb ik me dan verbeeld denk ik', zeg ik snel. Zoekend kijk ik om me heen of ik hem toevallig al ergens zie. Mijn blik blijft op Draco rusten, die stil tussen zijn vrienden in zit. Ginny kijkt me onderzoekend aan. 'Gaat het goed, El?' 'Had net een aanvaring met Draco op weg hierheen', zeg ik. 'Die jongen moet echt normaal doen', reageert Ginny. Ze kan er niet verder op in gaan, want de vertrouwde stem van Dumbledore klinkt door de zaal.

Ik luister naar zijn korte speech waarna de Sorteerhoed tevoorschijn wordt gehaald. De eerstejaars staan zenuwachtig te wachten tot hun naam wordt geroepen. Ik klap enthousiast mee als er iemand bij Gryffindor wordt geplaatst. Onbewust kijk ik naar Draco. Hij zit er ongeïnteresseerd bij, met zijn bestek spelend staart hij in het niets. Vlak voor de speech van Dumbledore klinkt er een gek soort geroezemoes door de zaal. Een aantal mensen staan op om het beter te zien. 'Daar is Harry!' sist Ginny. Harry ploft een stukje verder naast Hermione en Ron neer. Zijn gezicht zit onder het bloed en hij kijkt niet erg vrolijk. Ik kijk van Harry naar Draco en weer terug. Draco lacht naar zijn vrienden en het lijkt erop dat hij speelt dat hij iemands neus breekt. Die van Harry dus. Ik voel hoe ik boos word van binnen. Ik had het dus toch goed, Harry was nog in de trein. Ik had hem kunnen helpen als ik wat voorzichtiger was geweest. Ik zie hoe Hermione haar toverstok opheft en een spreuk over Harrys gezicht uitspreekt. Hij is weer schoon.

Het geroezemoes verstomt als Dumbledore met zijn speech begint. Daarin stelt hij een nieuwe professor voor. Na al die jaren hebben we dit jaar een nieuwe docent Toverdranken, Snape wordt docent van Verweer tegen de Zwarte Kunsten! Er klinken verontwaardigde geluiden in de zaal, Slytherin klapt uitgelaten. Na het nieuws over de docenten begint Dumbledore over Voldemort. Je kan de spanning in de zaal voelen. 'Ik kan niet genoeg benadrukken hoe gevaarlijk de situatie is en hoe voorzichtig iedereen op Hogwarts moet zijn als we veilig willen blijven'. Ik kijk een ogenblik in de angstige ogen van Ginny en knijp even in haar hand. We weten als geen ander dat Harry gevaar loopt. Na een welterusten van Dumbledore staat iedereen op en begeeft zich naar de slaapzalen.



Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu