Hoofdstuk 5

7K 254 32
                                    

'Oke, luister', zegt hij, 'doe maar net alsof ik nooit wat tegen je gezegd heb, wij hebben elkaar nooit gesproken'. Wat een omslag ineens. 'Prima. Ik heb je nog nooit gesproken', zeg ik hem na. Ik zet een stap van hem vandaan en wil weglopen. Ik voel zijn hand om mijn pols. Ik blijf staan en draai me naar hem om, vragend kijk ik hem aan. 'Wat?' Hij zucht hoorbaar. 'Laat maar, ik wilde je stem nog een keer horen'. Ik glimlach even voorzichtig en loop dan het gangetje uit.

Sinds ik hem heb gesproken ben ik compleet in de war. Ik heb geen woord gehoord van wat professor Flitwick tijdens de les Bezweringen heeft gezegd.
Na de les lopen we naar de toren van Gryffindor. 'Wat heeft McGonagall gezegd dat je zo ver weg bent met je gedachten?' Ginny kijkt me vragend aan. Ook al is ze mijn beste vriendin, ik zou niet weten hoe ik moet uitleggen wat er met Draco is gebeurt. Dus zoals hij me heeft opgedragen zeg ik er niks over. 'Ze wilde weten hoe het dit jaar met me gaat, nu ik weer een lange zomer thuis ben geweest'. 'Het is ook een schat van een professor', zegt Ginny terwijl ze een arm om me heen slaat. Ik voel me slecht dat ik tegen haar moet liegen. Ik moet niks, maar het voelt ook niet goed om de waarheid te vertellen. Ondertussen zijn we bij de Dikke Dame aangekomen en noemen het wachtwoord. In de leerlingenkamer is het erg rustig, wij hebben een uurtje vrij terwijl de rest nog in de les zit. Samen met de andere vijfdejaars gaan we aan een tafel zitten om ons huiswerk te maken. Dit jaar moeten we S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N halen, dus willen we het jaar goed beginnen. Tijdens het werken genieten we van chocolade kikkers die Lea heeft meegenomen.

De rest van de dag hebben we nog drie verschillende lessen waardoor we aan het eind van de middag uitgeput op ons bed vallen. Ginny en ik zijn naar onze kamer gegaan om ons op te frissen voor het avondeten. 'Het zit er weer op voor vandaag', zucht ik. 'En er is vandaag niks geks gebeurt!' zegt Ginny lachend. Ik denk terug aan het gesprek met Draco vanochtend. 'Nee, niks geks', zeg ik dan langzaam. 'Kom, ik wil voor het eten nog even langs de uilentoren. Even een brief naar mijn vader sturen', zeg ik daarna.
In de uilentoren is het een drukte van belang. Er zitten ontzettend veel uilen en we moeten even zoeken voor we Lizzy, mijn grijze uil, hebben gevonden. Ik bind de brief aan haar pootje en laat haar weer los bij het raam. Ginny staat ondertussen de uil van Harry te aaien. 'Ik heb een date', zegt ze dan. 'Met Harry?' vraag ik verbaasd. 'Nee, ik denk niet dat hij me ooit leuk gaat vinden', verzucht Ginny. 'Met wie, met wie?' Ik heb Ginny's handen vastgepakt en sta half te springen. 'Dean Thomas', glundert ze. 'Wat leuk!' gil ik bijna. Een aantal uilen kijken me kwaad aan. 'Wat leuk', zeg ik, dit keer een stuk zachter. 'Hij is echt heel lief', zucht ze. 'Ik vind het geweldig voor jullie', zeg ik blij. 'We houden het nog een beetje stil, voor Ron', zegt Ginny. Ik moet lachen, Ron kan soms zo overdreven reageren. 'Ik zeg niks', ondertussen pak ik Ginny's hand. 'Kom, we moeten naar de Grote Zaal voor het diner.
In de zaal gaan we naast Harry, Ron en Hermione zitten, die druk in gesprek zijn. 'Hoorde ik dat goed? Heb je de aanwijzingen opgevolgd die iemand in een boek heeft geschreven, Harry?' Ginny heeft blijkbaar opgepikt waar ze over aan het praten waren. Ik was te druk met zoeken naar Draco, aan de tafel van Slytherin. Door angstige toon in de stem van Ginny word ik opgeschrikt en richt mijn aandacht op de drie zesdejaars en Ginny. Harry heeft bij de les Toverdranken een boek gekregen waar iemand in geschreven heeft. 'Ik heb gewoon een paar tips in de kantlijn uitgeprobeerd. Echt Ginny er is niks vreemds..', zegt Harry. 'Ginny heeft gelijk', zegt Hermione. Ginny kijkt haar dankbaar aan. Hermione pakt het boek uit zijn tas, Toverdranken voor Gevorderden. Met haar toverstok spreekr ze een spreuk over het boek uit. 'Specialis revelio'. Er gebeurt niets. Harry kijkt ons geïrriteerd aan. 'Klaar?' De sfeer blijft een beetje gespannen.




Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu