Hoofdstuk 6

6.9K 254 8
                                    

Als Ginny zachtjes aan Hermione verteld dat ze een date heeft met Dean, raken we met z'n drieën in gesprek en laten we de jongens met z'n tweetjes. Na het eten lopen we druk pratend naar de leerlingenkamer.

 De rest van de week verloopt rustig. Ik heb Draco de rest van de week bijna niet gezien. Hij was er soms niet bij het ontbijt of diner in de Grote Zaal. Vorige jaren kwam ik hem ook niet zomaar tegen, dus dat is zo gek nog niet. Het gekke is dat ik hem tegen wil komen. Het irriteert me, maar tegelijk maakt het me ook nieuwsgierig. Wat zou er gebeuren als ik hem tegen het lijf loop? Wanneer spreek ik hem weer? Maar ook die gedachten irriteren me, hij zou me niet moeten boeien.
In het weekend oefen ik met Ginny voor de Quidditch selectietrainingen. Laat mij maar lekker op de tribune zitten bij de wedstrijden, niks voor mij om mee te doen. Ginny wil wel graag in het team, dus oefenen we samen. Het is heerlijk buiten, de zon schijnt maar het is tegelijkertijd heel fris. De overgang van de zomer naar de herfst. Ik houd ervan.
Er zijn meer mensen op het idee gekomen om te oefenen. Na een uurtje samen oefenen, zijn we nu een wedstrijd tegen een aantal meiden van Hufflepuff aan het houden. We hebben een aantal lessen samen met deze meiden en dat is vaak gezellig. Tussen Hufflepuff en Gryffindor zijn er nooit problemen. Eigenlijk zijn er altijd alleen maar problemen met Slytherin.
Aan het eind van de middag lopen Ginny en ik met onze bezemstelen naar de leerlingenkamer. 'Ik hoop zo dat ik bij het team kom', verzucht Ginny. 'Met Harry als aanvoerder moet dat vast lukken', zeg ik lachend. 'Dat maakt vast niet uit, na de zomer heb ik hem bijna nooit meer alleen gesproken', zegt Ginny. 'Hij heeft het ook druk dit jaar', probeer ik haar gerust te stellen. 'Het maakt me trouwens weinig uit. Dean is toch veel leuker', zegt ze dan. 'Inderdaad', beaam ik. Ginny vond Harry al jaren leuk, maar hij liet nooit iets merken. Ik ben blij dat ze nu eindelijk verder kijkt. Jongens zijn altijd weg van haar. Met haar mooie rode haar en lieve gezicht kan ze bijna elke jongen krijgen. Ik ben niet jaloers op haar hoor, mijn vader ziet me al aankomen. Nee, daar heeft hij het niet zo op. Voorlopig blijf ik maar alleen dan.

Op zondagochtend wordt er een brief bezorgd door Lizzy. Het is een brief van mijn vader.

Lieve Ellie,
Wat is het weer stil in huis zonder jou. Ik mis jouw vrolijke stem en lach. Na al die weken samen ben ik niet meer gewend aan alleen zijn. Op mijn werk is het wel druk, maar dat maakt het er niet beter op. Ik hoop dat het snel kerstvakantie is. Fijn dat je weer op je plek bent op Hogwarts. Geniet van de tijd daar, het gaat snel voorbij.

Ik hou van je en ben trots op je. Mama zou ook trots op je zijn geweest.
Liefs van papa


De sombere toon klinkt door elke zin heen. Verdrietig kijk ik naar de brief. Lizzy is op mijn schouder komen zitten en heeft haar kopje tegen mijn hoofd gelegd. 'Gaat het, El?' Ginny kijkt me bezorgd aan. 'Ik voel me schuldig dat ik mijn vader weer alleen achter heb gelaten', geef ik toe. Ginny legt haar hand op die van mij. 'Dat snap ik, maar je moet je niet schuldig voelen. Het is goed om met het normale leven door te gaan'. 'Hij is zo ongelukkig', zeg ik. 'Zal ik mijn vader vragen of hij jouw vader weer eens uitnodigt bij ons?' vraagt Ginny dan. 'Goed idee', zeg ik, 'zo komt hij ook nog ergens anders dan thuis of op het Ministry of Magic'. Ik kijk Ginny dankbaar aan. Onze vaders zijn collega's op het Ministry of Magic, maar hebben allebei een andere functie. Toch kunnen ze uren praten over hun eigen en elkaars werk. Ik hoop dat mijn vader er wat door opknapt. Na de dood van mijn moeder is hij erg alleen en ongelukkig. In de zomer leefde hij zichtbaar op door mijn aanwezigheid, maar nu gaat het dus weer slecht. Op deze momenten wens ik meer dan ooit dat mijn moeder nog zou leven. Door haar dood is er een grote leegte ontstaan in mijn en ook mijn vaders leven.
Ik probeer me de rest van de dag ergens anders op te richten, zodat ik mijn ouders niet teveel mis. Ik maak huiswerk en speel een potje schaak tegen Ron.



Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu