Hoofdstuk 23

4.6K 196 21
                                    

Het verhaal over de boom blijft door mijn hoofd spoken. Waarom was de boom zo bijzonder voor ze? Wist Draco er vanaf? Het liefst zou ik nu alles aan Draco vragen, maar daarvoor moet ik nog twee weken wachten. Ik wil hem zo graag spreken.

De boom staat in bloei, dat doet hij het hele jaar door. Het is een magische boom. Ik loop de poorten uit, de tuin in. Ik zou naar de boom toe willen rennen, maar dat gaat niet. Mijn benen voelen zwaar. Ik sleep mezelf voort richting de boom. Op de een of andere manier weet ik dat hij er zal zijn. Draco. Ik duw takken opzij en buk om er onderdoor te gaan. Daar staat hij, met zijn rug naar me toe. Ik probeer zijn naam te roepen, maar er komt geen geluid uit mijn keel. Wanhopig rijk ik naar zijn schouder. Op het moment dat ik deze vast kan pakken verdwijnt hij. Ik grijp in de leegte. Draco? Verloren kijk ik om me heen. 'Ellie', hoor ik een stem ver weg. Draco? Langzaam merk ik dat ik terug kom in de realiteit. 'Wakker worden', mijn vaders stem klinkt nu dichtbij. Als ik mijn ogen open kijk ik in zijn bezorgde gezicht. 'Je was ver weg', bromt hij. 'Ik was aan het dromen', zucht ik, als ik me besef dat ik niet echt bij Hogwarts was. 'Je zou koken', zegt mijn vader. Ik ga rechtop zitten en strijk mijn kleren glad. Nadat ik thuis kwam van de winkels ben ik even op de bank gaan liggen. Blijkbaar was ik zo vermoeid van alle informatie, dat ik in slaap ben gevallen. 'Sorry pap, ik begin gelijk', zeg ik.

Na het eten spelen we een aantal potjes schaken. Na vier potjes heb ik drie keer gewonnen en mijn vader één. 'Je oefent vast veel op school', zegt mijn vader. Ik speelde vaak tegen Ron, maar sinds hij met Lavender heeft heb ik hem niet meer gesproken. 'De laatste tijd niet vaak meer', zeg ik. 'Je bent goed geworden', zegt mijn vader. Ik gaap en ruim het spel op. 'Ik ga naar bed', zeg ik dan. 'Pas je op met dromen?' Ik kijk mijn vader verbaasd aan na zijn woorden. 'Droom niet over de verkeerde personen', zegt hij terwijl hij opstaat. Ik denk aan mijn droom vanmiddag en mijn vader die me wakker maakte. Zou ik Draco's naam hardop hebben uitgesproken? Ik geef mijn vader een welterusten-kus en loop de wenteltrap op naar mijn kamer. In mijn droom heb ik een aantal keer de naam 'Draco' gedacht, maar heb ik die ook gezegd? Mijn vader weet dat Draco een Malfoy is. Hij heeft, door mijn moeders verleden, een hekel aan 'de Malfoys'. In gedachten verzonken maak ik me klaar om naar bed te gaan.

Ik word wakker van zacht getik op mijn raam. Als ik de gordijnen open doe zie ik Lizzy zitten. Aan de zon te zien is het al ochtend. Snel doe ik het raam open en laat haar binnen. Ze gaat dankbaar op mijn schouder zitten en laat haar kopje tegen mijn hoofd rusten. Ik haal een brief van haar pootje.

Lieve Ellie,

Wat was ik blij met jouw brief. Ik mis je nu al. Hier in huis is het een chaos. Bill is er ook met Fleur, je weet hoe vervelend ik haar vind. Ze slaapt zelfs op mijn kamer. Je snapt dat ik een onvergetelijk kerst heb zo. Harry is hier ook de hele vakantie. Er heerst wat spanning, maar weet niet zo goed waarom. Daar hebben we het na de vakantie wel over. Ik ben ook erg benieuwd naar jouw verhalen! Tot snel.

Liefs, Ginny.

Zuchtend leg ik de brief op mijn bureau. Als we dichterbij elkaar woonden had ik haar graag een bezoekje gebracht. Maar omdat we ook nog niet mogen toveren buiten school, kan ik niet zomaar verschijnselen. Ik loop naar beneden met Lizzy op mijn schouder. Slapen lukt nu toch niet meer, dan kan ik beter uit bed blijven. Ik maak een ontbijt voor mezelf klaar en ga aan de tafel zitten. Lizzy is ondertussen naar haar kooi gevlogen. Het was te merken dat ze moe was van haar reis naar de Weasleys.

De dagen zijn langzaam voorbij gegaan. Ik heb boeken gelezen en geschaakt. De zolder is helemaal opgeruimd en ik heb het hele huis schoongemaakt. Kerst was niet bijzonder. Mijn vader en ik hebben samen gekookt en gegeten. Het was fijn om samen te zijn, maar het gemis van mijn moeder was groot.

Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu