Hoofdstuk 13

5.4K 215 1
                                    

Samen met Ginny, Harry, Ron en Hermione zit ik in de leerlingenkamer bij het haardvuur. Ze hebben ons nog een keer uitgelegd wat er die middag is gebeurt. Er wordt geen aandacht meer besteed aan mijn afwezigheid, dus ik begin er ook niet over. 'Het is de schuld van Malfoy', beweert Harry. Ik kijk verschrikt op bij het horen van zijn naam. Ron en Hermione negeren Harry's relaas over Draco, maar ik luister aandachtig naar zijn woorden. Harry is overtuigd van Draco's slechtheid, hij heeft er goede argumenten voor. Nu ik Draco iets beter ken, kan ik me niet voorstellen dat hij iemand zou vervloeken. Ik denk aan de warme omhelzing en de lieve blik in zijn ogen. 'Hallo Ellie?' Ginny zwaait met haar hand voor mijn ogen. Ik knipper en kijk haar aan. 'Hermione vroeg waar je was vanmiddag', zegt ze. Ik krijg een kleur en begin te stamelen. 'Ik .. kwam een euhm .. oude bekende tegen en was de tijd vergeten'. Ik ben nooit goed geweest in liegen. 'Juist', zegt Hermione terwijl ze me onderzoekend aan kijkt. 'We hebben je nog geroepen maar je was nergens te vinden'. 'Sorry, ik was niet erg gezellig', verontschuldig ik me. 'In The Tree Broomsticks was het ook niet erg gezellig', zegt Hermione terwijl ze Ron verwijtend aan kijkt. 'Houd er toch over op, Hermione', Ron kijkt haar boos aan. Ginny en ik moeten stiekem lachen als we elkaar aankijken, er is duidelijk wat gaande tussen hen.

Als we die avond naar bed gaan haal ik de sjaal uit mijn jaszak. Ik leg het onder mijn kussen en ga dan snel in mijn bed liggen. Ik word blij van het idee dat ik nu een excuus heb om Draco snel weer te spreken, om zijn sjaal terug te geven.

De week verloopt rustig. Katie Bell is overgebracht naar St. Mungo's Hospital for Magical Maladies en Injuries, ze is er slecht aan toe. Het had veel erger kunnen zijn, dus het is een pluspunt dat ze er nog is. Doordat Katie weg is, is er een nieuwe Jager nodig voor het team. Dean kwam vanmiddah onze kamer (!) in gerend om Ginny te vertellen dat hij Katie mag vervangen. Ginny en Dean zijn ontzettend verliefd op elkaar. Ik gun het ze echt van harte. Maar als ik ze samen zie moet ik denken aan Draco. Dan probeer ik mezelf tegen te houden om niet verliefd te worden op hem. Maar als ik hem zie, merk ik aan alles dat ik hem leuk vind. Mijn hartslag gaat sneller en mijn hoofd duizelt. Het hoort niet, ik weet het. Maar ik kan er weinig aan doen. Ik heb hem sinds Hogsmeade niet meer gesproken. Wel een paar keer gezien, maar dat waren korte momenten en soms zag hij mij niet eens. Nu ik bezig ben met mijn huiswerk heb ik nog meer behoefte aan de aanwezigheid van Draco. Ik kijk naar Hermione, ze zit over haar huiswerk heen gebogen en lijkt de rest van de kamer zijn te vergeten. Ik stop mijn boeken in mijn tas en sta geruisloos op. Mijn tas hang ik over mijn schouder en ik loop zo rustig mogelijk naar de deur. De enige die zien dat ik weg ga zijn een aantal eerstejaars, dat maakt me weinig uit want ze hebben toch niks te zeggen.

We zijn ervoor gewaarschuwd om voorzichtiger te doen, nadat Katie vervloekt is, maar ik trek me er nu weinig van aan. Ik sluip langs de muren door de gangen heen. Waar ga ik eigenlijk heen? Ik zou niet weten waar ik Draco kan vinden op dit moment. Buiten is het te koud en ik heb geen jas meegenomen. De gangen zijn koud en verlaten, toch geeft het me een veilig gevoel. Zolang ik in school ben kan me niks gebeuren. 'Sta stil', klinkt een lage stem achter me. Beheerst draai ik me om, met in mijn hand mijn toverstok. Snape. Hij staart me aan met zijn nietszeggende ogen. Zijn vettige haar hangt zoals altijd slap om zijn gezicht. Achter hem staan Draco, Crabbe en Goyle. Ik houd mijn toverstok nog opgeheven, maar ik weet dat het nergens op slaat. Tegenover een professor en drie zesdejaars kan ik weinig beginnen. Crabbe en Goyle staan me met een domme grijns aan te staren. Draco kijkt me niet aan. 'Wat moet dat?' Snape spreekt elk woord nadrukkelijk uit. 'Quidditch', weet ik uit te brengen. 'Heb jij het team gehaald?' Crabbe kijkt me argwanend aan. Ik knik. Draco schudt langzaam zijn hoofd en zegt iets wat ik niet kan verstaan.



Nu ik hem kenWhere stories live. Discover now