Hoofdstuk 38

4.2K 179 11
                                    

Op zaterdagochtend heerst er, naast de gezellige Quidditch sfeer, ook een gespannen sfeer. Dé wedstrijd van het seizoen. Vandaag wordt er bepaald wie de Quidditch Cup van dit jaar gaat winnen. Gryffindor of Ravenclaw. Wij moeten Harry missen, door zijn vervloeking tegen Draco. Ginny is in zijn plaats de Zoeker van het team. Ik vind haar de beste speler van het team, misschien ben ik ook iets bevooroordeeld. Maar ik vertrouw erop dat het met haar ook lukt.

Zoals bij elke wedstrijd zit ik naast Hermoine op de tribune. We juichen hard mee als het team van Gryffindor het veld op komt. Ze zien er zelfverzekerd uit, ondanks de afwezigheid van Harry. Als het fluitje klinkt houd ik samen met Hermoine de vlag van Gryffindor omhoog. De rest van het publiek voor Gryffindor juicht. De wedstrijd is begonnen!

Na de wedstrijd hebben we geen stem meer over. Hermoine en ik omhelzen elkaar. De tribunes schudden van het gestamp. Je raadt het al, Gryffindor heeft gewonnen! Vierhonderdvijftig tegen honderdveertig. Gryffindor speelde ontzettend goed. Zelfs zonder Harry is het gelukt. Op het veld staan de spelers gearmd naast elkaar. Ginny maakt zich los uit de groep en neemt de Quidditch Cup in ontvangst. Als ze de Cup omhoog houdt klinkt het gejuich vanaf de tribunes alleen maar harder. Het feestje gaat door in de leerlingenkamer. Er wordt vrolijk boterbier gedronken en gedanst. Na een uur gaat het portretgat open. Ik zie Harry binnenstappen. Zodra hij binnen is rennen er verschillende mensen op hem af. 'We hebben gewonnen!' roept Ron, met in zijn hand de Cup. Eerst was er verbazing van zijn gezicht af te lezen, maar al snel zie ik blijdschap. Ginny stond naast me, maar nu rent ze op hem af. Ze omhelzen elkaar en plotseling is het meer dan een omhelzing. Ik zie hoe Harry zijn lippen op die van Ginny drukt. Er volgt een ongemakkelijke stilte. Ik speur de mensen in de kamer af. Dean, boos. Hermoine, gelukkig. Ze heeft net als ik een tevreden glimlach op haar lippen. Ron, verward. Ik denk terug aan de verkering van Dean en Ginny, toen was hij er ook niet blij mee. Al snel zie ik Harry oogcontact met hem maken. Ron knikt en Harry glimlacht trots. Goedkeuring. Het maakt me blij om Ginny zo gelukkig te zien. Sinds het uit is met Dean heeft ze het veel over Harry gehad. Eigenlijk had ze het altijd over Harry, vanaf het eerste jaar op Hogwarts. Nu zijn ze eindelijk bij elkaar. Tevreden neem ik een slok van mijn boterbier. Tegelijkertijd heb ik behoefte aan de aanwezigheid van Draco. Sinds hij van de ziekenzaal is hebben we elkaar nog maar één keer gesproken. Maar juist ook op deze momenten wil ik met hem zijn. Ik wil mijn blijdschap met hem kunnen delen. Ook al weet ik dat hij er niet persé gelukkig van wordt dat Gryffindor de Quidditch Cup wint en dat Ginny en Harry eindelijk een stel zijn. Maar hij heeft al vaker laten merken dat hij wel blij voor mij kan zijn.

Hij is de afgelopen dagen afweziger dan ooit. Nu hij helemaal beter is, is hij weer druk bezig. Met wat? Ik heb geen idee. Van Harry en Ron hoor ik dat hij niet alle lessen bij woont. Ook is weer dezelfde onrust teruggekeerd bij hem. Toen hij in de ziekenzaal lag leek het alsof hij het even kwijt was. Hij was vrolijk en zijn ogen waren helder. Ik voelde me ontspannen bij hem, zonder het gevoel dat ik hem moest helpen. We hadden het fijn samen, ook al waren het maar twee dagen. De momenten zijn nu ook fijn, maar anders. Ik voel dat hij zijn aandacht er minder bij heeft. Het verontrust me. Toch heb ik hem nodig. Zijn liefdevolle aanrakingen en lieve woorden laten me alles vergeten. Mijn moeder, de examens die eraan komen, zelfs de hatelijke woorden van Harry en Ron over Draco kan ik vergeten. Sinds Ginny van ons weet is alles ook makkelijker. Als ik weg ben zet zij mijn smoes voort, zodat het nog echter lijkt. Ook gaat ze niet in op de nare opmerkingen van de jongens. Ik ben blij dat ik het aan haar heb verteld. Al weet ik dat ze het stiekem doodeng vindt, omdat ze Harry en Ron voor een gedeelte gelooft. Het is wel fijn om te weten dat ze haar best doet om me te helpen. Dat doen vrienden voor elkaar.

Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu