Hoofdstuk 64

3.4K 167 26
                                    

'Luister goed, Ellie Smith,' zegt Lucius Malfoy rustig. 'We zijn allemaal bang voor dezelfde man. Op dit punt moeten we samenwerken.' Ik knijp mijn ogen even samen als ik hem aan kijk. 'Wat bedoeld u?' vraag ik. Er ligt een vriendelijke klank in zijn stem die ik niet kan thuisbrengen. 'Je wil hier levend wegkomen, toch?' vraagt hij. 'Natuurlijk.' 'Mijn vrouw en ik willen dat ook, net als Draco. Daarom moeten we er allemaal voor zorgen dat we het veilig spelen,' zegt hij. Kan deze man nog onduidelijker zijn? 'Leg uit,' zeg ik ongeduldig. 'Ik weet dat Draco van je houdt. Hij heeft jou nodig. Ik wil niet dat hij met lege handen achter blijft, dat heb ik zelf al meegemaakt met jouw moeder. We gaan je proberen te helpen,' vertelt hij. Lucius Malfoy wil mij helpen? 'Hoe dan?' vraag ik. 'Je komt nu mee. Hij wil je nog niet dood hebben, omdat hij nu weet dat hij Draco kan breken met jou. Je moet meewerken. Narcissa en ik bedenken een plan om Draco en jou vrij te krijgen en naar een veilige plek te sturen,' zegt hij. Ze willen ons samen houden. 'Bedankt,' fluister ik, terwijl ik Lucius aan kijk. Helaas betekent het voor nu dat ik met Lucius mee moet naar Voldemort. Met een simpel zwiepje van zijn toverstok heeft Lucius Malfoy de kettingen om mijn polsen los gemaakt. Met een pijnlijk gezicht wrijf ik over mijn polsen. 'Daar heb ik straks wel wat tegen,' zegt Lucius, voor hij mijn arm pakt. Ik laat me rustig door hem meevoeren. Hij staat nu aan mijn kant.

We lopen een smalle trap op naar boven. Lucius duwt me ruw een deur door. Hij moet wel, want we komen in een ruimte terecht waar meerdere dooddoeners ons op staan te wachten. 'Daar is ze weer,' gilt Bellatrix. Haar stem zorgt ervoor dat ik even ineen krimp, wat de dooddoeners natuurlijk hilarisch vinden. Bellatrix wil dichterbij me komen, maar Lucius houdt haar tegen. 'Het was mijn taak om haar te halen,' zegt hij. Bellatrix steekt haar tong uit naar hem, maar luistert wel. Ik kijk Lucius even dankbaar aan.

We zijn niet in dezelfde kamer als waar ik door Draco ben gemarteld. Er staat een groot bankstel voor een open haard. Er hangen donkergroene gordijnen voor de hoge ramen. Het heeft veel weg van een woonkamer. 'Wat gaat er met haar gebeuren?' vraagt een dooddoener. 'Afmaken waar Draco Malfoy aan begon,' lacht een ander. 'Lord Voldemort heeft duidelijk gezegd dat ze in leven moet blijven,' zegt Lucius. 'Niet voor lang,' zegt Bellatrix. Ze richt even lachend haar toverstok op me. 'Ik hoop dat je niet van plan bent haar iets aan te doen,' klinkt een ijzige stem. Hij is hier, in de deuropening links van me. Bellatrix weet niet hoe snel ze haar toverstok weg moet stoppen. Beschaamd kijkt ze naar de grond. 'Het spijt me, Lord Voldemort,' zegt ze zacht. Nadat Voldemort haar kwaad heeft aangekeken, richt hij zich op mij. 'Je had niet gedacht dat je hier nog zou staan, hè?' vraagt hij. Ik schud mijn hoofd. 'Die Draco Malfoy,' zegt hij. Er valt een gespannen stilte. Waar gaat het heen? 'Zelfs nu hij weet dat het allemaal een plan was beschermt hij je nog. De liefde maakt blind, daarom geloof ik er niet in,' zegt Voldemort. Hij loopt langzaam op me af. 'Draco kon het niet. Toen hij je op de grond zag liggen van de pijn, brak hij. Hij pakte je vast en riep dat hij van je houdt. Zo zwak. Hij zal ervoor moeten boeten.' Draco kon het echt niet. Natuurlijk niet. Hij houdt van me. Zoveel dat hij Voldemort niet heeft gehoorzaamd, ook al kan hem dat zijn leven kosten. 'Vind je dat grappig?' Voldemort staat nu vlak voor me en kijkt me dreigend aan. Ik had niet eens door dat er een glimlach op mijn gezicht was verschenen. Weer schud ik mijn hoofd, terwijl ik mijn gezicht weer in plooi trek. 'Gelukkig zijn hier genoeg echte dooddoeners. Die niets om jou geven,' zegt Voldemort. Bellatrix springt naar voren. 'Ik geef niets om haar, Lord Voldemort.' Zuchtend draait hij zich om. 'Dat weet ik, Bellatrix. Aan jouw de eer.' Bellatrix heft haar toverstok al op. 'Wacht,' zegt Voldemort. 'We hebben een speciale gast, die dit niet mag missen.' De deur zwaait open en een dooddoener duwt Draco de kamer in.

Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu