Hoofdstuk 16

5.2K 214 29
                                    

De tribunes zitten vol. Ook een aantal mensen van Hufflepuff en Ravenclaw zijn uitgedost in rood en gele kleding. Ik zit naast Hermione, die boos met haar armen over elkaar zit. 'Als we winnen is het niet eens omdat we zo goed zijn', zegt ze. Ik kijk haar vragend aan. 'Harry heeft wat Felix Felicis in zijn drankje gedaan vanochtend', gaat ze verder. 'Felix Felicis?' vraag ik. 'Doordat Harry ineens zo goed toverdranken kan maken, door dat stomme boek van hem, heeft hij dat drankje verdiend. Iemand die ervan drinkt heeft extra veel geluk', zegt Hermione kwaad. 'Heeft Harry dat gedaan?' Ik kan bijna niet geloven dat Harry zoiets zou doen. 'Hij zei dat Rons zelfvertrouwen erdoor terug zou komen, dan kan hij weer goed spelen'. Hermione blijft boos met haar armen over elkaar zitten. Iedereen om ons heen is opgestaan, de wedstrijd begint! 'Malfoy speelt niet mee, zo te zien', zegt Lea, die aan mijn andere kant zit. Bij het horen van zijn naam krijg ik een kleur. Ik bekijk de spelers van Slytherin, maar zie hem er inderdaad niet bij. Dat had ik al verwacht, gezien zijn zwarte pak. Ik vraag me af waarom hij niet mee doet. Ondertussen speur ik de tribune van Slytherin af, ook daar zie ik hem niet. Misschien had hij een afspraak of straf. Voor nu besluit ik van de wedstrijd te genieten, ik vraag het hem later wel.

Na een halfuur spelen staat Gryffindor met zestig punten voor op Slytherin. Ginny heeft vier van de zes goals gescoord en Ron heeft heel veel ballen tegengehouden. Onze tribune gaat uit zijn dak. Zelfs Hermione is wat ontdooid en juicht soms mee als Ginny scoort. Als Ron een bal tegenhoudt zucht ze luid en blijft ze zitten.

Plotseling maakt de Zoeker van Slytherin een duik en vliegt als een razende weg. Na een paar seconden vliegt Harry snel achter hem aan. Op weg om de Snaai te pakken. Alle toeschouwers houden hun adem in, de Snaai bepaald of de wedstrijd afgelopen is. Binnen een paar seconden zien we Harry met zijn hand omhoog staan, hij heeft de Snaai. Een oorverdovend gejuich klinkt op onze tribune. Mensen omhelzen elkaar en steken hun duim op naar ons team. Zij staan met hun armen om elkaar heen op de grond te juichen. Iedereen lijkt zijn boosheid tegenover Ron te zijn vergeten. Ook Hermione kan een lach niet onderdrukken. 'Ga je mee naar de leerlingenkamer? Feestje vieren', zeg ik vrolijk tegen haar. 'Ik loop eerst even langs de kleedkamer', zegt ze. Ik loop samen met de rest van de toeschouwers de tribunes af, richting onze leerlingenkamer.

'Goed gespeeld, Gin', ik geef haar een knuffel. Ze glundert van trots. 'Dankje, nooit gedacht dat we zouden winnen', lacht ze. Ik besluit niks te zeggen over het toverdrankje, dat in Rons drinken zat. Iedereen is zo blij, die overwinning wil ik niet van ons wegnemen. Dean komt ons een flesje boterbier brengen en we proosten op de overwinning. 'Gefeliciteerd', zeg ik tegen Harry, als ik hem later tegenkom. 'Of hebben we alles aan een toverdrankje te danken?' Ik kijk hem nieuwsgierig aan. 'Hermione heeft het je zeker verteld? Het was allemaal nep, ik deed alsof zodat Ron meer zelfvertrouwen zou krijgen', zegt Harry met een zwakke lach. 'In dat geval: gefeliciteerd', zeg ik vrolijk. 'Gaat het goed?' 'Ron en Hermione hebben ruzie', zucht Harry. 'Ze trekken wel weer bij, zo gaat dat bij hun', zeg ik bemoedigend. Harry loopt door en ik leun tegen de muur aan, terwijl ik mijn boterbier op drink. Verderop staat Ron met Lavender Brown. Zoenend. Ik heb ze nog nooit met elkaar zien praten, maar dan kan zoenen blijkbaar wel ineens. Ik zie Ginny boos naar hem kijken. Ginny vertelde me dat Ron door het lint ging toen zij in het openbaar met Dean zoende. Nu doet hij het zelf, die jongen is soms niet te volgen.

Ik voel me plotseling erg alleen. Ginny en Dean, Ron en Lavender. Het liefst zou ik Draco nu bij me hebben. Maar alleen het idee van hem in de leerlingenkamer van Gryffindor doet me al lachen. Ik ben erg benieuwd waar Draco eigenlijk uithangt. Een Quidditch wedstrijd missen is eigenlijk niks voor hem. Ik pak nog een flesje boterbier mee en stap door het portretgat de leerlingenkamer uit.


Laat me weten wat je ervan vindt! Dan weet ik of ik iets anders moet doen ofzo :) Love, Lynn.




Nu ik hem kenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu